Πόρτο Κατσίκι: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 9: Γραμμή 9:
==Περιγραφή==
==Περιγραφή==


Η παραλία είναι αμμώδης, τα νερά είναι ομαλά και ρηχά, φτάνοντας λίγα μέτρα βάθος μέσα στον όρμο, ενώ έξω από τα ακρωτήρια φτάνουνε τα 350 μ. βάθος. Η παραλία έγινε γνωστή στα μέσα της δεκαετίας του [[1990]], ύστερα από τη δημιουργία σύγχρονου οδικού δικτύου. Έχει καταταχτεί στις έξι κορυφαίες παραλίες της [[Μεσόγειος|Μεσογείου]]<ref>[http://www.beachreport.gr/event.asp?id=6&type=beach Πόρτο Κατσίκι (Λευκάδα)]</ref>. Κάθε χρόνο ψηφίζεται ως η πιο όμορφη παραλία της Ελλάδας.{{παραπομπή}}
Η παραλία είναι αμμώδης, τα νερά είναι ομαλά και ρηχά, φτάνοντας λίγα μέτρα βάθος μέσα στον όρμο, ενώ έξω από τα ακρωτήρια φτάνουνε τα 350 μ. βάθος. Η παραλία έγινε γνωστή στα μέσα της δεκαετίας του [[1990]], ύστερα από τη δημιουργία σύγχρονου οδικού δικτύου. Έχει καταταχτεί στις έξι κορυφαίες παραλίες της [[Μεσόγειος|Μεσογείου]]<ref>[http://www.beachreport.gr/event.asp?id=6&type=beach Πόρτο Κατσίκι (Λευκάδα)]</ref>.


==Αναφορές==
==Αναφορές==

Έκδοση από την 15:33, 9 Ιουνίου 2009

Συντεταγμένες: 38°36′09″N 20°32′58″E / 38.60250°N 20.54944°E / 38.60250; 20.54944

Πόρτο Κατσίκι

Το Πόρτο Κατσίκι είναι μια διάσημη παραλία που βρίσκεται στη νήσο Λευκάδα.

Τοποθεσία

Η παραλία είναι τοποθετημένη στον Όρμο Βασιλικής μεταξύ των ακρωτηρίων Δουκάτο και Λιψό στη νότια πλευρά του νησιού. Τα κοντινότερα χωριά είναι η Βασιλική, το Πόντι, ο Άγιος Νικόλαος και το Αθάνιον.

Περιγραφή

Η παραλία είναι αμμώδης, τα νερά είναι ομαλά και ρηχά, φτάνοντας λίγα μέτρα βάθος μέσα στον όρμο, ενώ έξω από τα ακρωτήρια φτάνουνε τα 350 μ. βάθος. Η παραλία έγινε γνωστή στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ύστερα από τη δημιουργία σύγχρονου οδικού δικτύου. Έχει καταταχτεί στις έξι κορυφαίες παραλίες της Μεσογείου[1].

Αναφορές


Πρότυπο:Επέκταση γεωγραφία Ελλάδας