Τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
ορθ, κατ
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) είναι ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα για την μεταφορά [[Πεζικό | πεζικού]]. Συνήθως έχουν μόνο ένα πυργίσκο με ένα αυτόματο όπλο (.50 χιλ.) αλλά μερικές παραλλαγές έχουν και [[ αντιαρματικό | αντιαρματικές ρουκέτες]] ή [[Όλμος | όλμους]]. Δεν είναι σχεδιασμένα για μάχη αλλά για την μεταφορά προσωπικού στο πεδίο της μάχης με ασφάλεια και ταχύτητα. Μπορεί να μετακινούνται με ρόδες ή με ερπύστριες, αν και μερικές εκδόσεις είχαν τις πίσω ρόδες με ερπύστριες και τις μπροστινές με ρόδες. Γνωστά ΤΟΜΠ είναι το αμερικάνικο [[M113]], το βρετανικό [[FV 432]], το γαλλικό [[VAB]], το γερμανικό [[Boxer MRAV]] και το σοβιετικό [[BTR]].
Τα '''Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ)''' είναι ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα για την μεταφορά [[Πεζικό|πεζικού]]. Συνήθως έχουν μόνο ένα πυργίσκο με ένα [[πολυβόλο]] (.50 χιλ.) αλλά μερικές παραλλαγές έχουν και [[ αντιαρματικό όπλο|αντιαρματικές ρουκέτες]] ή [[Όλμος|όλμους]]. Δεν είναι σχεδιασμένα για μάχη αλλά για την μεταφορά προσωπικού στο πεδίο της μάχης με ασφάλεια και ταχύτητα. Μπορεί να μετακινούνται με ρόδες ή με [[ερπύστρια|ερπύστριες]], αν και μερικές εκδόσεις είχαν τις πίσω ρόδες με ερπύστριες και τις μπροστινές με ρόδες. Γνωστά ΤΟΜΠ είναι το αμερικάνικο [[M113]], το βρετανικό [[FV 432]], το γαλλικό [[VAB]], το γερμανικό [[Boxer MRAV]] και τα σοβιετικά [[BTR]] και [[BMP]].




== Ιστορία ==
== Ιστορία ==


Κατά την διάρκεια του [[Α' Παγκόσμιος Πόλεμος | Α' Παγκοσμίου Πολέμου]] όταν τα πρώτα τεθωρακισμένα εξελισσόταν, το βρετανικό Mark V είχε σχεδιαστεί με χώρο για επιβάτες. Κατά τον ορισμό αυτό μπορεί να θεωρηθεί το πρώτο ΤΟΜΠ. Όμως το πρώτο εξειδικευμένο ΤΟΜΠ είναι το Mark IX που σχεδιάστηκε το 1918.
Κατά την διάρκεια του [[Α' Παγκόσμιος Πόλεμος|Α' Παγκοσμίου Πολέμου]], όταν τα πρώτα τεθωρακισμένα εξελισσόταν, το βρετανικό [[Mark V]] είχε σχεδιαστεί με χώρο για επιβάτες. Κατά τον ορισμό αυτό μπορεί να θεωρηθεί το πρώτο ΤΟΜΠ. Όμως το πρώτο εξειδικευμένο ΤΟΜΠ είναι το [[Mark IX]] που σχεδιάστηκε το [[1918]].


Κατά τον [[Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος | Β' Παγκόσμιο Πόλεμο]], το αμερικάνικο M3, και το γερμανικό [[SdKfz 251]] και το βρετανικό [[Universal Carrier]] ήταν οι πρόδρομοι τον σημερινών ΤΟΜΠ. Στην αρχή ήταν απλά θωρακισμένα οχήματα με την δυνατότητα να μεταφέρουν προσωπικό, αλλά σύντομα εξελείχθηκαν σε εξειδικευμένα οχήματα για να συμβαδίζουν με τον μηχανοκίνητο τρόπο διεξαγωγής πολέμου του [[Β' Παγκόσμιος Πόλεμος | Β' Παγκοσμίου Πολέμου]].
Κατά τον [[Β' Παγκόσμιος Πόλεμος|Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο]], το αμερικάνικο M3, το γερμανικό [[SdKfz 251]] και το βρετανικό [[Universal Carrier]] ήταν οι πρόδρομοι τον σημερινών ΤΟΜΠ. Στην αρχή ήταν απλά θωρακισμένα οχήματα με την δυνατότητα να μεταφέρουν προσωπικό, αλλά σύντομα εξελείχθηκαν σε εξειδικευμένα οχήματα για να συμβαδίζουν με τον μηχανοκίνητο τρόπο διεξαγωγής πολέμου του [[Β' Παγκόσμιος Πόλεμος|Β' Παγκοσμίου Πολέμου]].


Το [[1944]] ο διηκοιτής του δευτερού καναδικού σώματος στρατού, στρατηγός Γκάι Σίμοντς, διέταξε την μετατροπή 72 αμερικανικής κατασκευείς [[M7 Priest]]. Το όχημα ονομάστικε [[Kangaroo (ΤΟΜΠ) | Kangaroo]]. Αργότερα στον πόλεμο για την μετατροπή χρησιμοποιήθηκαν τα καναδικής κατασκευής [[Άρμα μάχης Ram | Ram]] καθώς τα αυθεντικά [[Kangaroo (ΤΟΜΠ) | Kangaroo]] έπρεπε να αντικατασταθούν.
Το [[1944]] ο διοικητής του δεύτερου καναδικού σώματος στρατού, στρατηγός Γκάι Σίμοντς, διέταξε την μετατροπή 72 αμερικανικής κατασκευής [[M7 Priest]]. Το όχημα ονομάστηκε [[Kangaroo (ΤΟΜΠ)|Kangaroo]]. Αργότερα στον πόλεμο για την μετατροπή χρησιμοποιήθηκαν τα καναδικής κατασκευής [[Άρμα μάχης Ram|Ram]] καθώς τα αυθεντικά Kangaroo έπρεπε να αντικατασταθούν.


Μετά το τέλος του πολέμου τα ΤΟΜΠ άρχισαν να σχεδιάζονται σε διαφορετική βάση. Οι [[Η.Π.Α.]] σχεδίασαν μια σειρά από ερπυστριοφόρα οχήματα, που εξελίχθηκαν στο γνωστό [[M113]] <<κουτί σε ρόδες>> ("box in wheels") , από το οποίο παράχθηκαν 80.000 κομμάτια. Η [[ΕΣΣΔ]] σχεδίασε την σειρά [[BTR]], ένα οκτάτροχο ΤΟΜΠ.
Μετά το τέλος του πολέμου τα ΤΟΜΠ άρχισαν να σχεδιάζονται σε διαφορετική βάση. Οι [[Η.Π.Α.]] σχεδίασαν μια σειρά από ερπυστριοφόρα οχήματα, που εξελίχθηκαν στο γνωστό [[M113]] ("κουτί με ρόδες" - ''"box in wheels"''), από το οποίο παράχθηκαν 80.000 κομμάτια. Η [[ΕΣΣΔ]] σχεδίασε την σειρά [[BTR]], ένα οκτάτροχο ΤΟΜΠ.

[[Κατηγορία:Άρματα μάχης]]

Έκδοση από την 21:08, 6 Ιουνίου 2006

Τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) είναι ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα για την μεταφορά πεζικού. Συνήθως έχουν μόνο ένα πυργίσκο με ένα πολυβόλο (.50 χιλ.) αλλά μερικές παραλλαγές έχουν και αντιαρματικές ρουκέτες ή όλμους. Δεν είναι σχεδιασμένα για μάχη αλλά για την μεταφορά προσωπικού στο πεδίο της μάχης με ασφάλεια και ταχύτητα. Μπορεί να μετακινούνται με ρόδες ή με ερπύστριες, αν και μερικές εκδόσεις είχαν τις πίσω ρόδες με ερπύστριες και τις μπροστινές με ρόδες. Γνωστά ΤΟΜΠ είναι το αμερικάνικο M113, το βρετανικό FV 432, το γαλλικό VAB, το γερμανικό Boxer MRAV και τα σοβιετικά BTR και BMP.


Ιστορία

Κατά την διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τα πρώτα τεθωρακισμένα εξελισσόταν, το βρετανικό Mark V είχε σχεδιαστεί με χώρο για επιβάτες. Κατά τον ορισμό αυτό μπορεί να θεωρηθεί το πρώτο ΤΟΜΠ. Όμως το πρώτο εξειδικευμένο ΤΟΜΠ είναι το Mark IX που σχεδιάστηκε το 1918.

Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το αμερικάνικο M3, το γερμανικό SdKfz 251 και το βρετανικό Universal Carrier ήταν οι πρόδρομοι τον σημερινών ΤΟΜΠ. Στην αρχή ήταν απλά θωρακισμένα οχήματα με την δυνατότητα να μεταφέρουν προσωπικό, αλλά σύντομα εξελείχθηκαν σε εξειδικευμένα οχήματα για να συμβαδίζουν με τον μηχανοκίνητο τρόπο διεξαγωγής πολέμου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 1944 ο διοικητής του δεύτερου καναδικού σώματος στρατού, στρατηγός Γκάι Σίμοντς, διέταξε την μετατροπή 72 αμερικανικής κατασκευής M7 Priest. Το όχημα ονομάστηκε Kangaroo. Αργότερα στον πόλεμο για την μετατροπή χρησιμοποιήθηκαν τα καναδικής κατασκευής Ram καθώς τα αυθεντικά Kangaroo έπρεπε να αντικατασταθούν.

Μετά το τέλος του πολέμου τα ΤΟΜΠ άρχισαν να σχεδιάζονται σε διαφορετική βάση. Οι Η.Π.Α. σχεδίασαν μια σειρά από ερπυστριοφόρα οχήματα, που εξελίχθηκαν στο γνωστό M113 ("κουτί με ρόδες" - "box in wheels"), από το οποίο παράχθηκαν 80.000 κομμάτια. Η ΕΣΣΔ σχεδίασε την σειρά BTR, ένα οκτάτροχο ΤΟΜΠ.