Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Oko21 (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 763: Γραμμή 763:
*[http://www.stadia.gr/oaka/oaka-f-gr.html Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας «Σπύρος Λούης»]
*[http://www.stadia.gr/oaka/oaka-f-gr.html Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας «Σπύρος Λούης»]
*[http://www.stadia.gr/oaka-b/oaka-b-gr.html Κλειστό ΟΑΚΑ]
*[http://www.stadia.gr/oaka-b/oaka-b-gr.html Κλειστό ΟΑΚΑ]
*http://www.original21.com - Η επίσημη ιστοσελίδα της μεγαλύτερης οργάνωσης οπαδών της ΑΕΚ
*[http://www.original21.com Η επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης οπαδών της ΑΕΚ Original 21]

*[http://www.aektsc.gr/ Η ομάδα Subbuteo της ΑΕΚ]
*[http://www.aektsc.gr/ Η ομάδα Subbuteo της ΑΕΚ]
*[http://www.sport-fm.gr/article/172705 Άρθρο για την ιστορία του συλλόγου στο sport-fm.gr]






Έκδοση από την 11:06, 13 Απριλίου 2009

Το «ΑΕΚ» ανακατευθύνει εδώ. Για άλλες χρήσεις, δείτε: ΑΕΚ (αποσαφήνιση).
Αθλητική Ένωση
Κωνσταντινουπόλεως
Το σήμα της ΑΕΚ
Πληροφορίες
Έτος ίδρυσης 1924
Χρώματα Κίτρινο και μαύρο
Ύμνος Ύμνος ΑΕΚ
Πρόεδροι Ερασιτεχνικά τμήματα:
Δημήτρης Χατζηχρήστος
Ποδόσφαιρο:
Νίκος Θανόπουλος
Μπάσκετ:
Μπάμπης Καραμανλής
Βόλεϊ:
Γιαννηs Μαυροs
Προπονητές Ποδόσφαιρο:
Ντούσαν Μπάγεβιτς
Μπάσκετ:
Κώστας Φλεβαράκης
Βόλεϊ:
Νίκος Νεόφυτος
Έδρα Ποδοσφαιρικό Γήπεδο
Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας
Γήπεδο μπάσκετ
κλειστό Σπόρτιγκ


Η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως (A.E.K) είναι αθλητικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1924 στην Αθήνα. Η ιστορία της ΑΕΚ ξεκινά πολύ πιο πριν, από την Κωνσταντινούπολη, η οποία στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου συγκέντρωνε μεγάλη πληθυσμιακή κοινότητα Ελλήνων, όπως και η Θεσσαλονίκη και η Σμύρνη, εκτός του τότε ελληνικού κράτους. Τομείς όπως το εμπόριο, η ναυτιλία, η βιοτεχνία, ο πολιτισμός, η μουσική βρίσκονταν σε μεγάλη ακμή. Ο αθλητισμός δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον κανόνα αυτό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αθλητικοί σύλλογοι με πρωτεύον άθλημα το στίβο. Το ποδόσφαιρο δεν είχε μπει ακόμη στη ζωή των Ελλήνων αφού περίμενε τους ποιμένες του (Άγγλοι) να το διαδώσουν μέσω των ναυτικών που προσέγγιζαν το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Άλλωστε το ίδιο σκηνικό είχε διαδραματιστεί και σε άλλες χώρες. Το ποδόσφαιρο αγαπήθηκε από τους Έλληνες της Πόλης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι πρώτοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι. Τα κυριότερα ομογενειακά αθλητικά σωματεία ήταν η «Ένωση Ταταούλων», το «Πέρα Κλουμπ», ο «Ερμής» του Πέραν, ο «Μέγας Αλέξανδρος» Βαθυρύακος, ο «Ήφαιστος», το αθλητικό τμημα της Ροβερτειου Σχολης κ.λπ. Έμβλημα της ΑΕΚ είναι ο δικέφαλος αετός και τα χρώματα της είναι το κίτρινο και μαύρο.

Ίδρυση

Η απόφαση για τη δημιουργία της Α.Ε.Κ. είχε παρθεί στο πατάρι του μαγαζιού αθλητικών ειδών των Αιμίλιου Ιωνά και Κωνσταντίνου Δημόπουλου που βρισκόταν στην τότε στοά Λουξ της οδού Βερανζέρου. Τα ιδρυτικά μέλη του νεοσύστατου σωματείου ήταν πάνω από 40 ανάμεσα στους οποίους και οι: Αιμίλιος Ιωνάς, Μενέλαος Ιωνάς, Κώστας Δημόπουλος, Μενέλαος Καροτσιέρης, Τιμολέων Τάγαρης, Κώστας Σπανούδης (πρώτος πρόεδρος της Α.Ε.Κ., διετέλεσε υπουργός και βουλευτής του Ελ. Βενιζέλου), Μίλτος Ιερεμιάδης, Στέφανος Κεχαγιάς, Νικηφόρος Ελεόπουλος, Παντελής Καραγιάννης, Φωκίων Δημητριάδης (σπουδαίος σκιτσογράφος για δεκαετίες στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ), Κων/νος Κωνσταντάρας, Αλέξανδρος Μακρίδης, Κώστας Ζαρίφης, Γιάννης Χρυσαφίδης, Κώστας Χρυσόπουλος, Βασίλης Φρυδάς, Φίλιππος Φλωρίδης, Αλέξανδρος Στρογγυλός, Λευτέρης Παξιμαδάς, Χρίστος Αλεξανδρίδης.

Η επιλογή ως προς το όνομα δεν έγινε τυχαία, αφού ο σύλλογος ιδρύθηκε από πρόσφυγες που ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη εξαιτίας της Μικρασιατικής Καταστροφής. Για πολλές δεκαετίες, από το 1930 ως το 2003, το γήπεδο της ΑΕΚ βρισκόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Άλλοι φίλαθλοι Κων/πολίτες της ελληνικής επαρχίας δημιούργησαν πάνω από δέκα παρόμοιες Ενώσεις σε όλην την Ελλάδα, οι περισσότερες από τις οποίες δεν υφίστανται πλέον. Το 1925 ιδρύθηκε η ΑΕΚ Θεσσαλονίκης που το 1929 συγχωνεύθηκε με τον ΠΑΟΚ. Το 1929 ιδρύθηκε η ΑΕΚ Τρίπολης. Επίσης με βάση τον κατάλογο των επίσημων ποδοσφαιρικών σωματείων το 1935 υπήρχαν τα εξής σωματεία: Α.Ε.Κ. Καβάλας, Α.Ε.Κ. Καλαμών, Α.Π. Ένωσις Κων/πολεως Πατρών, Πανθεσσαλική Αθλητική Ένωσις Κων/πολεως, Γ.Σ. Α.Ε.Κ. Κομοτηνής και στο κέντρο ο Π.Ο. Κων/πολεως Ν. Αστήρ και η Ένωσις Κων/πολεως (Πειραιάς).

Τμήμα Ποδοσφαίρου

Α.Ε.Κ. Αθηνών
Αρχείο:410px-AEK-emblem.png
Επίσημη ονομασίαΑθλητική Ένωσις
Κωνσταντινουπόλεως
Σύντομο όνομαAEK
ΠροσωνύμιοΔικέφαλος και Κιτρινόμαυροι
Ίδρυση1924
ΈδραΝέα Φιλαδέλφεια Αττικής, Ελλάδα
ΣτάδιοΟ.A.K.A. «Σπύρος Λούης»
Χρώματακίτρινο και μαύρο
ΠρόεδροςΝικοs Θανοπουλοs
ΠροπονητήςΝτούσαν Μπάγεβιτς
ΠρωτάθλημαΣούπερ Λίγκα Ελλάδα 2008
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα
Εμφάνιση 2008-09
Εμφανίσεις 2008-09

Το 1930 επί Ελ. Βενιζέλου εγκαινιάστηκε το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο πρώτος τίτλος για την ΑΕΚ ήρθε την περίοδο 1931-32, όταν η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος νικώντας τον Άρη με 5-3. Αστέρια της ομάδας ήταν οι Κώστας Νεγρεπόντης, Μαρόπουλος, Δελαβίνιας, Ρίμπας, Σκλαβούνος, Μανέττας, Τζανετής, Μάγειρας, Χατζησταυρίδης.

Το πρώτο της πρωτάθλημα κέρδισε το 1939 μαζί και το κύπελλο (πρώτο νταμπλ στην Ελλάδα). Το 1940 με τον Κώστα Νεγρεπόντη στη θέση του προπονητή κέρδισε και πάλι το πρωτάθλημα.

Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η ΑΕΚ με προπονητή τον Άγγλο Τζακ Μπίμπι κέρδισε το κύπελλο το 1949 νικώντας τον Παναθηναϊκό με 2-1. Το 1950 η ΑΕΚ ξανακέρδισε το κύπελλο Ελλάδας νικώντας τον Άρη με 4-0 καθωs και το πρωταθλημα Αθηνων. Αστέρια της ομάδας ήταν οι Δελαβίνιας, Μαρόπουλος, Μάγειρας, Τζανετής, Γούλιος, Πατάκας, Κουντούρης, Πούλης, Εμμανουηλίδης.

Το 1956 η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο κερδίζοντας τον Ολυμπιακό (2-1) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με πρωταγωνιστές τους Πούλη, Εμμανουηλίδη, Κανάκη, Χανιώτη, Σεραφείδη, Σταματιάδη.

Το τρίτο πρωτάθλημα ήρθε για την ΑΕΚ το 1963 όταν στη Νέα Φιλαδέλφεια με ισοπαλία 3-3 αλλά και καλύτερη διαφορά τερμάτων ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό. Αστέρια της ομάδας ήταν ο Μίμης Παπαϊωάννου, Κώστας Νεστορίδης, Πετρίδης, Σεραφείδης, Σοφιανίδης, Σταματιάδης, Τσαχουρίδης, Κανελλόπουλος, Παπαποστόλους, Σκευοφύλακας και προπονητής ο Ουγγρογερμανός Γένε Τσάκναντι.

Το 1964 και το 1966 η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο χωρίς αγώνα, αφού το 1964 δεν προσηλθε ομαδα στον τελικο και το 1966 ο Ολυμπιακός δεν αγωνίστηκε, χανονταs τον αγωνα με 2-0 στα χαρτια.

Το 1968 η ΑΕΚ με αστέρια τους Σταματιάδη, Σοφιανίδη, Σκευοφύλακα, Παπαϊωάννου, Σεραφείδη, Νικολαϊδη, Καραφέσκο, Μπαλόπουλο, Πομώνη, Βασιλείου, Κεφαλίδη, Σταθόπουλο, Βεντούρη, Παπαγεωργίου κέρδισε το πρωτάθλημα.

Το 1971 κέρδισε το πέμπτο της πρωτάθλημα με προπονητή τον Μπράνκο Στάνκοβιτς και αστέρια τους Στέλιο Κωνσταντινίδη, Αποστόλη Τόσκα, Ανδρέα Παπαεμμανουήλ.

Το 1974 ο Λουκάς Μπάρλος ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΚ και άρχισε η για πολλούς χρυσή εποχή της ΑΕΚ. Προπονητής ήταν ο Φράντισεκ Φάντροκ και αστέρια της ομάδας οι Αρδίζογλου, Δέδες, Σκρέκης, Βάγκνερ, Τσανλάιντερ, Μαύρος, Νικολούδης, Μπάμπης Ιντζόγλου, Χρηστίδης, Παπαϊωάννου, Τσάμης, Στεργιούδας, Νικολάου, Ραβούσης.

Την περίοδο 1976-77 η ΑΕΚ έφθασε στα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ αποκλείοντας τις ομάδες Ντιναμό Μόσχας, Ντέρμπι Κάουντι, Ερυθρό Αστέρα και Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, την σταμάτησε η Γιουβέντους που κέρδισε και το τρόπαιο.

Την περίοδο 1977-78 η ΑΕΚ με προπονητή το Ζλάτκο Τσαϊκόφκσι και με τους Μπάγεβιτς και Βιέρα κατέκτησε το νταμπλ.

Την περίοδο 1978-79 με προπονητή το Φέρεντς Πούσκας και το Μίμη Δομάζο ξανακερδίζει το πρωτάθλημα, αφού στον αγώνα μπαράζ λόγω ισοβαθμίας ο Ολυμπιακός δεν αγωνίστηκε.

Σε μεγάλη ακμή ήταν και το φυτώριο της ΑΕΚ εκείνη την εποχή αφού ξεκινούσαν οι μετέπειτα πρωταγωνιστές Στέλιος Μανωλάς, Σπύρος Οικονομόπουλος, Βαγγέλης Βλάχος και Λύσανδρος Γεωργαμλής.

Το 1983 με προπονητή το Χέλμουτ Σενέκοβιτς και πρόεδρο το Μιχάλη Αρκάδη η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας νικώντας τον ΠΑΟΚ 2-0.

Την περίοδο 1988-89, με πρόεδρο τον Στράτο Γιδόπουλο και προπονητή το Ντούσαν Μπάγεβιτς η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο το 1992 η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα με πρόεδρο τον Κώστα Γενεράκη. Η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς ξανακερδίζει το πρωτάθλημα το 1993 και το 1994 με προέδρους το Γιάννη Καρρά και το Δημήτρη Μελισσανίδη. Αστέρια της ομάδας ο Τόνι Σαβέβσκι, ο Μανωλάς, ο Δημητριάδης, ο Μπατίστα, ο Καραγιάννης, ο Σαββίδης, ο Παπαϊωάννου.

Το 1994-95 η ΑΕΚ μπήκε θριαμβευτικά στους ομίλους του Τσάμπιον Λιγκ ξεπερνώντας την ισχυρή Ρέιτζερς με πρωταγωνιστή το Δημήτρη Σαραβάκο.

Η ΑΕΚ ξανακέρδισε το κύπελλο με προπονητή το Ντούσαν Μπάγεβιτς το 1996 και το 1997 με τον Πέτρο Ραβούση.

Το 1999 η ΑΕΚ έδωσε φιλικό αγώνα με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι το οποίο βομβαρδιζόταν από το ΝΑΤΟ.

Το 2000 με προπονητή τον Γιάννη Παθιακάκη και ηγέτη τον Νικολαΐδη κέρδισε το κύπελλο Ελλάδος, ενώ την επόμενη σεζόν 2000-2001 προκρίνεται στον τέταρτο γύρο του ΟΥΕΦΑ έχοντας αποκλείσει τη Μπάγερ Λεβερκούζεν (φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς).

Το 2002 ξανακέρδισε το κύπελλο με προπονητή το Φερνάντο Σάντος και πρωταγωνιστή τον Ίλια Ίβιτς ενώ έχασε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική ισοβαθμώντας με τον Ολυμπιακό.

Τη σεζόν 2002-2003 επέστρεψε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο και η χρονιά σημαδεύτηκε από τις πολύ καλές εμφανίσεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με έξι ισοπαλίες οι δύο από αυτές σε εντυπωσιακούς αγώνες με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το 2003 κατεδαφίζεται το στάδιο Νίκος Γκούμας.

To καλοκαίρι του 2004, ο Ντέμης Νικολαΐδης γίνεται πρόεδρος της ΑΕΚ και τη σεζόν 2005-06 με προπονητή το Φερνάντο Σάντος κερδίζει τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ επιτυχία που επαναλαμβάνει τη σεζόν 2006-07 με το Λορένσο Σέρα Φερερ.

Τη σεζόν 2006-07 η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα πριν την πρόκριση για το δεύτερο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ κέρδισε στην Αθήνα τη μετέπειτα τροπαιούχο Μίλαν.

  • Τη σεζόν 1998-99 δημιουργήθηκε και ομάδα γυναικείου ποδοσφαίρου που αγωνίστηκε στη Β' κατηγορία, αλλά αμέσως μετά διαλύθηκε.

Το 2008 ο Νικολαΐδης αποχώρησε από την προεδρία της ΑΕΚ και τον διαδέχθηκε ο Γιώργος Κιντής.

Τίτλοι - Διακρίσεις

  • Τίτλοι (27)
  • 13 Kύπελλα Ελλάδος (1932, 1939, 1949, 1950, 1956, 1964, 1966, 1978, 1983, 1996, 1997, 2000, 2002)
  • 1 Λιγκ Καπ (1990)
  • 2 Σούπερ Καπ (1989, 1996)

Κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση:

  • Ημιτελικά UEFA CUP 1976-77

Μεγάλοι Ποδοσφαιριστές

Σύνθεση ομάδας ποδοσφαίρου

Νούμερο Εθνικότητα Ποδοσφαιριστής
Τερματοφύλακες
23 Σεμπάστιαν Σάχα
77 Γιούργκεν Μάχο
84 Γιάννης Αραμπατζής
Αμυντικοί
4 Ζεράλντο Άλβες
5 Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς
6 Γιώργος Αλεξόπουλος
7 Χουανφράν
12 Ολιβιέ Ενσιαμπαμφούμου
13 Δημήτρης Κουτρομάνος
25 Σωτήρης Κυργιάκος Αρχηγός ποδοσφαιρικής ομάδας
31 Νίκος Γεωργέας
90 Σάββας Γκέντσογλου
Μέσοι
1 Παντελής Καφές
8 Ταμαντανί Ενσαλίβα
16 Βασίλης Πλιάτσικας
17 Αντώνης Ρίκκα
19 Παναγιώτης Λαγός
24 Αγκουστίν Πελετιέρι
34 Παναγιώτης Ταχτσίδης
56 Περπαρίμ Χετεμάι
88 Ελ Χατζί Ντιούφ
Επιθετικοί
9 Εντίνιο
10 Ραφίκ Τζιμπούρ
11 Γκουστάβο Μαντούκα
18 Ισμαέλ Μπλάνκο
20 Νέιθαν Μπέρνς
32 Νάτσο Σκόκο
40 Παναγιώτης Ζορμπάς
83 Μιχάλης Παυλής
Προπονητής
Coach Ντούσαν Μπάγεβιτς

Στατιστικά

Κατάταξη ποδοσφαιριστών συλλόγου ως 1ου σκόρερ Πρωταθλήματος


Κατάταξη ποδοσφαιριστών βάση συμμετοχών στο Πρωταθλήμα

Κατάταξη ποδοσφαιριστών βάση τερμάτων στο Πρωτάθλημα

Οι μεγαλύτερες νίκες εντός και εκτός έδρας στο Πρωτάθλημα

  • (1960-61/09-09-61) Α.Ε.Κ. - Α.Ο. Αιγάλεω (8-0)
  • (1961-62/20-05-62) Α.Ε.Κ. - Α.Ο. Πανελευσινιακός (8-3)
  • (1970-71/04-11-70) Α.Ε.Κ. - Γ.Α.Σ. Βέροια (8-2)
  • (1989-90/11-12-89) Α.Ε.Κ. - Α.Ο. Ξάνθης (8-0)
  • (1992-93/10-12/92) Α.Ε.Κ. - Κορινθοs (7-0)
  • (1987-88/06/12/87) Α.Ε.Κ. - Γ.Α.Σ. Βεροια (7-1)
  • (1989-90/28-10-89) Α.Ε.Κ. - Πανιωνιοs (7-1)
  • (1964-65/11-10-64) Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης - Α.Ε.Κ. (1-7)
  • (1996-97/04-11-96) Α.Σ.Β. Αθηναϊκός - Α.Ε.Κ. (0-7)
  • (2003-04/09-11/03) Α.Π.Ο. Ακράτητος - Α.Ε.Κ. (2-7)

Οι μεγαλύτερες ισοπαλίες εντός και εκτός στο Πρωτάθλημα

  • (1980-81/31-05-81) Α.Ε.Κ. - Α.Σ. Αρης (4-4)
  • (1966-67/15-01-67) Μ.Α.Σ. Πιερικός - Α.Ε.Κ. (4-4)
  • (1999-00/20-09-99) Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ. (4-4)

Ρεκόρ εισιτηρίων στο Πρωτάθλημα

  • (1979-80/07-10-79),Νέα Φιλαδέλφεια, Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο., (36.766)
  • (1985-86/09-02-86),Μαρούσι, Α.Ε.Κ. - Ο.Σ.Φ.Π., (74.241)

Τμήμα Μπάσκετ

ΚΑΕ ΑΕΚ
Αρχείο:Aekbasketnew.jpg
Ταυτότητα
Έδρα
(χωρητικότητα: 1.862)
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρόσωπα
ΠρόεδροςΜπάμπης Καραμανλής
ΠροπονητήςΚώστας Φλεβαράκης
Εμφανίσεις
Εντός
Εκτός
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Το τμήμα μπάσκετ έχει να επιδείξει πλήθος τίτλων και μεγάλων στιγμών. Είναι τέταρτη σε πρωταθλήματα στον ελληνικό χώρο. Παράλληλα έχει κατακτήσει 2 ευρωπαϊκούς τίτλους: έφερε στην Ελλάδα τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο σε όλα τα αθλήματα κατακτώντας το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1968, και αναδείχθηκε πάλι νικήτρια στην ίδια διοργάνωση το 2000. Επίσης το 1998 έφασε μια ανάσα από την κορυφή της Ευρώπης αφού έχασε στον τελικό της Ευρωλίγκα από τη Κιντερ Μπολόνια, το 2001 εφτασε ωs τα ημιτελικα οπου εχασε απο την Ταου Κεραμεικα και το 1970 εφτασε στα ημιτελικα του Κυπελλουχων.

Μεταπολεμικά στις αρχές της δεκαετίας του 1950 λειτούργησε για σύντομο χρονικό διάστημα και τμήμα γυναικείου μπάσκετ, αλλά γρήγορα διαλύθηκε.

Τίτλοι στο Μπάσκετ

ΤΙΤΛΟΙ (13)

1965, 1966, 1968, 1970, 2002)

" 1 Πρωταθλημα Εφηβων (2003)

Σύνθεση ομάδας μπάσκετ

Νούμερο Εθνικότητα Μπασκετμπολίστας Ύψος
Πλέι Μέικερ
4 Γιάννης Κυριακόπουλος 1.88
6 Φώτης Βασιλόπουλος 1.88
8 DJ Τόμπσον 1.74
Σούτινγκ Γκαρντ
5 Κώστας Σταμάτης 1.90
9 Νίκος Χατζής 1.95
15 Ίστβαν Νέμεθ 1.92
Σμολ Φόργουορντ
7 Δημήτρης Παπανικολάου 2.02
10 Χρήστος Ταπούτος 2.02
12 Τάρμο Κίκερπιλ 2.00
Πάουερ Φόργουορντ
11 Περικλής Δορκοφίκης 2.06
19 Ζώης Μπάλλας 2.05
Σέντερ
13 Τράβον Μπράιαντ 2.06
14 Μάικλ Άντερσεν 2.13
18 Τάσος Αντωνάκης 2.05
Προπονητής
Coach Κώστας Φλεβαράκης

Ιστορικοί καλαθοσφαιριστές

Τα ρόστερ των διακρίσεων

Πρωταθλήματα

  • 1958:

Δερμανούτσος, Μπαμπανικολός, Ευαγγελάτος, Καραμανλής, Παπαθανασίου, Σεβδινόγλου, Τζέκος, Τζιλιτζόγλου, Χατζηράπτης,Τερκεσίδης, προπονητής Μίσσας Πανταζόπουλος.

  • 1963:

Γιώργος Αμερικάνος, Στέλιος Βασιλειάδης, Αίας Λαρεντζάκης, Δερμανούτσος, Λάκης Τσάβας, Γιώργος Μόσχος, Νικητόπουλος, Μπαμπανικολός, Αντώνης Χρηστέας, Οικονόμου, Αττάλας, προπονητής Μίσσας Πανταζόπουλος.

  • 1964:

Αντώνης Χρηστέας, Γιώργος Αμερικάνος, Στέλιος Βασιλειάδης, Αίας Λαρεντζάκης, Δερμανούτσος, Χρήστος Ζούπας, Γιώργος Τρόντζος, Λάκης Τσάβας, Γιώργος Μόσχος, Νικητόπουλος, Οικονόμου, Μπαμπανικολός, Ατταλάς, Θεοδωρόπουλος, προπονητής Μίσσας Πανταζόπουλος.

  • 1965:

Αντώνης Χρηστέας, Γιώργος Αμερικάνος, Στέλιος Βασιλειάδης, Αίας Λαρεντζάκης, Δερμανούτσος, Χρήστος Ζούπας, Γιώργος Τρόντζος, Λάκης Τσάβας, Γιώργος Μόσχος, Νικητόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Νίκος Νεσιάδης, Οικονόμου, προπονητής Μίσσας Πανταζόπουλος.

  • 1966:

Αντώνης Χρηστέας, Γιώργος Αμερικάνος, Στέλιος Βασιλειάδης, Αίας Λαρεντζάκης, Δερμανούτσος, Χρήστος Ζούπας, Γιώργος Τρόντζος, Λάκης Τσάβας, Γιώργος Μόσχος, Νικητόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Νίκος Νεσιάδης, Οικονόμου, προπονητές Μίσσας Πανταζόπουλος, Θέμης Χολέβας.

  • 1968:

Αντώνης Χρηστέας, Γιώργος Αμερικάνος, Στέλιος Βασιλειάδης, Αίας Λαρεντζάκης, Χρήστος Ζούπας, Γιώργος Τρόντζος, Λάκης Τσάβας, Νίκος Νεσιάδης, Ανδρέας Δημητριάδης, Πέτρος Πετράκης, προπονητής Νίκος Μήλας.

  • 1970:

Αντώνης Χρηστέας, Γιώργος Αμερικάνος, Στέλιος Βασιλειάδης, Αίας Λαρεντζάκης, Χρήστος Ζούπας, Γιώργος Τρόντζος, Νίκος Νεσιάδης, Βαφόπουλος, Βίλης, Βογδανίδης, Διάνας, Νυδριώτης, Σπηλιώτης, Χριστοφόρου, προπονητής Νίκος Μήλας.

  • 2002:

Τζέι Αρ Χόλντεν, Νίκος Ζήσης, Χρήστος Ταπούτος, Νίκος Χατζής, Βασίλης Κικίλιας, Δήμος Ντικούδης, Τζιμ Μπιλμπά,Άντριου Μπετς, Μιχάλης Κακιούζης, Γιάννης Μπουρούσης, Αντουάν Καρ, Άριαν Κόμαζετς, Παντελιάδης, Πασχάλης, Λάζιτς, προπονητής Ντράγκαν Σάκοτα.

Κύπελλα

  • 1981:

Βασίλης Γκούμας, Κερτ Ράμπις, Μηνάς Γκέκος, Κανακάκης, Γιαννόπουλος, Φώτσης, Αποστολίδης, προπονητής Ντέβελι.

  • 2000:

Μιχάλης Κακιούζης, Άγγελος Κορωνιός, Δήμος Ντικούδης, Ιάκωβος Τσακαλίδης, Νίκος Χατζής, Μάρτιν Μιούρσεπ, Άντονι Μπούι, Στιβ Χάνσελ, Μισιακός, προπονητής Ντούσαν Ιβκοβιτς.

  • 2001:

Ιμπραήμ Κουτλουάι, Στεφάνοβ, Άντριου Μπετς, Μιχάλης Κακιούζης, Δήμος Ντικούδης, Μάρτιν Μιούρσεπ, Νίκος Χατζής, Χάμιγκ, Βασίλης Κικίλιας, Παντελιάδης, προπονητής Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Ευρωπαϊκές διοργανώσεις

  • Φάιναλ φορ Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1966:

Αντώνης Χρηστέας, Γιώργος Αμερικάνος, Στέλιος Βασιλειάδης, Αίας Λαρεντζάκης, Δερμανούτσος, Χρήστος Ζούπας, Γιώργος Τρόντζος, Λάκης Τσάβας, Γιώργος Μόσχος, Νικητόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Νίκος Νεσιάδης, Οικονόμου, προπονητές Μίσσας Πανταζόπουλος, Θέμης Χολέβας.

  • 1968 Κυπελλούχος Ευρώπης:

Αντώνης Χρηστέας, Γιώργος Αμερικάνος, Στέλιος Βασιλειάδης, Αίας Λαρεντζάκης, Χρήστος Ζούπας, Γιώργος Τρόντζος, Λάκης Τσάβας, Νίκος Νεσιάδης, Ανδρέας Δημητριάδης, Πέτρος Πετράκης, προπονητής Νίκος Μήλας.

  • 1998 Τελικός Ευρωλίγκα

Μπάνε Πρέλεβιτς, Βίκτωρ Αλεξάντερ, Γουίλι Άντερσον, Κλαούντιο Κολντεμπέλα, Χοσέ Λάσα, Μίκαελ Άντερσεν, Μίκαελ Λάρσεν, Ιάκωβος Τσακαλίδης, Μιχάλης Κακιούζης, Νίκος Χατζής

  • 2000 Κυπελλούχος Σαπόρτα:

Άγγελος Κορωνιός, Δήμος Ντικούδης, Μιχάλης Κακιούζης, Νίκος Χατζής, Άντονι Μπούι, Μάρτιν Μιούρσεπ, Ιάκωβος Τσακαλίδης, Στιβ Χάνσελ, Ο’ Σάλλιβαν, προπονητής Ντούσαν Ιβκοβιτς.

  • 2001 Φάιναλ Φορ Ευρωλίγκα:

Ιμπραήμ Κουτλουάι, Στεφάνοβ, Άντριου Μπετς, Μιχάλης Κακιούζης, Δήμος Ντικούδης, Μάρτιν Μιούρσεπ, Νίκος Χατζής, Χάμιγκ, Βασίλης Κικίλιας, Παντελιάδης, προπονητής Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Άλλα Τμήματα

ΑΕΚ Βόλλεϊ

Βόλλεϊ:

  • 3η θέση στο Κύπελλο Κυπελλούχων στους Άνδρες το 2000.

To γυναικείο τμήμα ιδρύθηκε το 1995.

Στίβος: (ίδρυση 1924)

Τίτλοι

  • 8 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανωμάλου δρόμου Ανδρών(1957, '58, '59, '60, '61, '62, '63, '64).
  • 3η θέση στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανοικτού Στίβου Ανδρών (1953, 2006).

Πυγμαχία: (Ίδρυση 1969)

Τίτλοι

Μερικοί από τους μεγάλους αθλητές που έχει αναδείξει είναι οι

  • Μιχάλης Αρναούτης,
  • Τιγκράν Ουζλιάν,
  • Αρθούρο Μικαελιάν,
  • Βαλέριος Χαρτσησλάβα
  • Νίκος Ανδρεάδης

Ποδηλασία: (ίδρυση 1929)

Τίτλοι

  • 4 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών (1961, 1962, 1971, 1979).

Ξιφασκία: (ίδρυση 1997)

  • 3η θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Σπάθης Ανδρών (2002,'04,'05,'06,'07).

Χάντμπολ: (ίδρυση 2005)

  • 3η θέση στο Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών 2007.

Σκάκι: (ίδρυση 2005)

  • Φιναλίστ Κυπέλλου Ελλάδας 2006,
  • Ημι-Φιναλιστ Κυπελλου Ελλαδαs 2008.

Πινγκ Πονγκ: (Το τμήμα λειτουργούσε από τη δεκαετία του 1950 έως τη δεκαετία του 1980)

  • 3η θεση στο Πρωταθλημα Α' κατηγοριαs Ανδρων 1959.

Εξωτερικές συνδέσεις

Πρότυπο:Ομάδες Α΄ Εθνικής - Σουπερλίγκα Πρότυπο:Ομάδες Α΄1 ΕΣΑΚΕ

Πρότυπο:Ομάδες Α΄1 Χάντμπολ