Συζήτηση:Πόντιοι: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ
Διαγραφή όλου του περιεχομένου της σελίδας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Για την αμφισβήτηση ουδετερότητας:

**''Οι ελληνες τιμούν την γενοκτονια στις 19 Μαΐου ως ελαχιστο φορο τιμης προς τους εκατονταδες χιλιαδες αδικοχαμενους που δεν γλιτωσαν απο τα '''χερια των Τουρκων σφαγέων'''.''

**''Αυτο πρεπει κυριως να τονιστει και να προβληθει καθως '''πρεπει να υπάρξει προσπαθεια συνεχισης αυτου του ιδιωματος για να μην χαθει στην αιωνιοτητα'''.''

Ισχύει ότι έγραψα και για το [[Ίμια]].--[[User:Mik|Mik]] 19:07, 20 Απρ. 2005 (UTC)

Συμφωνω απόλυτα ότι το άρθρο δεν είναι ουδέτερο (κατα την γνωμη μου το χειρότερο ειναι οτι δεν έχει την μορφη ενος βικιάρθρου όπως δυστυχως τα περισσότερα άρθρα στην ελληνική βικιπαίδεια και όχι η έλλειψη ουδετεροτητας) αλλά μου φαινεται οτι δικαιολογώ απόλυτα το γεγονός οτι δεν μπορεί να μένει κάποιος "ουδέτερος" όταν μια τέτοια γενοκτονία δεν έχει αναγνωριστεί (ενω είναι περα για περα αληθινή)


Αφου πηρες την απαντηση σου στα Ιμια ηρθε η σειρα ενος ακομη "εθνικιστικου" αρθρου που συνεγραψα. Ειναι εθνικιστικο διοτι αναφερεται σε ψευδη στοιχεια για τον βιασμο και την εξοντωση τοσων εκατονταδων χιλιαδων ελληνων (ή μηπως δεν ηταν Ελληνες-συγγνωμη και παλι για τον αδοκιμο ορο-να τους πω τουρκοσπορους μηπως?). Ειναι τεραστια ιστορικη ανακριβεια να αναφερεται μια τοσο ασημαντη λεπτομερεια (ο σφαγιασμος τοσων Ελληνων) ως μια πραξη βαρβαροτητας απο τους Τουρκους. Πρεπει να πουμε οτι ηταν λαθος των ιδιων των ελληνων που προκαλεσαν αυτα τα ανεπιτρεπτα περιστατικα και χαλασαν τις σχεσεις καλης γειτονιας. Πρεπει να ζητησουμε ολοι συγγνωμη για αυτην την ενεργεια των προγονων μας (οσοι ειμαστε Ποντιοι). Οσο για το ιδιωμα δεν αναφερω τιποτα γιατι αρκετα ασχοληθηκα μαζι σου.--[[User:Nakos2208|Nakos2208]] 22:08, 20 Απρ. 2005 (UTC)

Ισχύουν όσα λίγο πολύ έγραψα και για τα [[Ίμια]]. ''Δεν αμφισβητώ'' ότι σφαγιάστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιοι, ούτε την ελληνική καταγωγή τους. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που τα γράφεις. Ο τρόπος δείχνει φανατισμό, σε ένα χώρο όπως η Βικιπαίδεια που ο φανατισμός είναι ότι χειρότερο, αφού ο σκοπός της είναι να πληροφορεί και όχι να φανατίζει ή να προωθεί απόψεις (είτε αυτές είναι σωστές είτε όχι). Όπως και πάλι έγραψα, έτσι δε γράφουν σε εγκυκλοπαίδεια, γράφουν σε forum. <br>
Όσον αφορά την Ποντιακή γλώσσα, εγώ πίστεψέ είμαι πολύ πρεισσότερο από σένα υπέρμαχος της διατήρησής της και της διδασκαλίας της. Όπως θα συμφωνούσα και με τη διδασκαλία και τη διάσωση των αρβανήτικων, των βλάχικων, των σλάβικών της Μακεδονίας (μην ανυσηχείς, εννοώ την ίδια Μακεδονία με σένα) και των πομακικών. (''Ουπς! κακές λέξεις, πιπερί στο στόμα'')--[[User:Mik|Mik]] 22:45, 20 Απρ. 2005 (UTC)


Οσο και να με τσιγκλιζεις να σχολιασω το τελευταιο με τους Πομακους δεν θα το κανω γιατι πολυ απλα δεν θα πεσω στο επιπεδο σου. Το υφος που χρησιμοποιω ειναι ταυτοσημο με τις αρχες και τους κανονες που διεπουν μια εγκυκλοπαιδεια και θα σε παρακαλεσω πολυ να μην προσφευγεις σε προσωπικους χαρακτηρισμους αφου ουτε εσυ με ξερεις. Η ουδετεροτητα που μιλας ισχυει σε γεγονοτα που ειναι αμφιλεγομενα και που κανεις δεν μπορει να εχει αποψη για το ποιο ειναι το σωστο (η καταγωγη του Ομηρου, το ανεξερευνητο συμπαν κ.α.) αλλα για καποια γεγονοτα που ελαβαν χωρα και που ολοι ξερουν πως ακριβως γιναν δεν τιθεται θεμα αμφισβητησης τη ουδετεροτητας γιατι πολυ απλα δεν χρειαζεται. Δεν ενημερωνωνω τον κοσμο πως εγινε, απλα τον υπενθυμιζω. Συγγνωμη φιλε μου αλλα ανηκουμε σε διαφορετικα πεδια αντιληψης και σκεψης και δεν θα ηθελα να εχω καμια αλλη σχεση με σενα. Παρακαλω αν μπορουσες να μην μου απαντησεις και να κρατησουμε την συζητηση σε αυτο το επιπεδο.--[[User:Nakos2208|Nakos2208]] 23:45, 20 Απρ. 2005 (UTC)

== ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ==

ΌΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΥΣΙΠΟΣΤΑΤΟ ΘΕΟ.
ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥΣ Η ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΣΤΑ ΝΟΘΑ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠ ΟΣΑ ΑΦΗΣΑΝ.ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΙ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΙΑ Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΜΠΑΛΩΜΕΝΗ ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΤΑ ΕΦΕΡΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΔΩ ΤΟΤΕ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΖΑΝ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΛΕΨΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΔΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΑ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΑ ΕΠΛΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΥ ΧΟΡΟΠΗΔΑΝΕ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΤΑΧΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΗ Η ΒΛΑΧΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΛΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙ ΦΑ ΤΣΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΣΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΞΙΣΛΑΜΙΖΟΣΤΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΩΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΝΩΝΩΝ. ΑΝΤΕ ΡΙΞΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΤΕ ΕΤΣΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.


ΠΟΝΤΙΟΣ

Α ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΝΤΙΟΣ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΩΜΑΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Έκδοση από την 12:47, 11 Μαρτίου 2009