Λάζαρος Παπαδόπουλος (καλαθοσφαιριστής): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Προσθήκη: he:לזארוס פאפאדופולוס
Tony K (συζήτηση | συνεισφορές)
Γραμμή 8: Γραμμή 8:
Στη συνέχεια όμως δεν κατάφερε να καταξιωθεί στον ΠΑΟ και επέστρεψε στον Ηρακλή το 2003. Ακολούθησε μια τριετία στη [[Ντιναμό Μόσχας]] κατά την οποία αναγεννήθηκε και σε συνεργασία με τον Αντώνη Φώτση κατέκτησε το ULEB CUP το 2006 απέναντι στον Άρη.
Στη συνέχεια όμως δεν κατάφερε να καταξιωθεί στον ΠΑΟ και επέστρεψε στον Ηρακλή το 2003. Ακολούθησε μια τριετία στη [[Ντιναμό Μόσχας]] κατά την οποία αναγεννήθηκε και σε συνεργασία με τον Αντώνη Φώτση κατέκτησε το ULEB CUP το 2006 απέναντι στον Άρη.


Το καλοκαίρι του 2007 τον απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης μαζί με τον [[Μιχάλης Πελεκάνος|Μιχάλη Πελεκάνο]].
Το καλοκαίρι του 2007 τον απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης μαζί με τον [[Μιχάλης Πελεκάνος|Μιχάλη Πελεκάνο]]. Από τον Δεκέμβριο του 2008 παίζει δανεικός στη [[Φορτιτούντο Μπολόνια]].


== Ομάδες ==
== Ομάδες ==

Έκδοση από την 08:58, 10 Φεβρουαρίου 2009

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος στο Μουντομπάσκετ του 2006.

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, γνωστός στο αθλητικό κοινό και ως 'Λάζος', είναι Έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου του 1980 στο Κρασνοντάρ της ΕΣΣΔ. Η θέση του είναι σέντερ.

Καριέρα

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από τον Αθλητικό Όμιλο Σταυρούπολης. Έγινε γνωστός από τις εμφανίσεις του με τον Ηρακλή στον οποίο μετεγγράφηκε σε ηλικία 16 ετών. To 2002 o Λάζαρος Παπαδόπουλος κέρδισε την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό ο οπoίος τον απέκτησε το 2001. Στον τελικό της Μπολόνια απέναντι στη Βίρτους ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές και σίγουρα η μεγάλη έκπληξη καθώς κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα άλλαζε την πορεία του αγώνα.

Στη συνέχεια όμως δεν κατάφερε να καταξιωθεί στον ΠΑΟ και επέστρεψε στον Ηρακλή το 2003. Ακολούθησε μια τριετία στη Ντιναμό Μόσχας κατά την οποία αναγεννήθηκε και σε συνεργασία με τον Αντώνη Φώτση κατέκτησε το ULEB CUP το 2006 απέναντι στον Άρη.

Το καλοκαίρι του 2007 τον απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης μαζί με τον Μιχάλη Πελεκάνο. Από τον Δεκέμβριο του 2008 παίζει δανεικός στη Φορτιτούντο Μπολόνια.

Ομάδες

Εθνική Ελλάδος

Το 1996 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Παίδων. Είναι εν ενεργεία διεθνής και υπήρξε βασικό στέλεχος της Εθνικής στις επιτυχίες της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Ζάγκρεμπ και στο αργυρό μετάλλιο του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας το 2006. Σταμάτησε από την Εθνική με προσωπική του απόφαση στις 2 Ιουνίου 2008.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Πρότυπο:Εθνική Ελλάδος μπάσκετ - Πρωταθλητές Ευρώπης 2005 Πρότυπο:Εθνική Ελλάδος μπάσκετ - Φιναλίστ Μουντομπάσκετ 2006