Γκάγκρα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Προσθήκη: ms:Gagra
μ Ρομπότ: Προσθήκη: kv:Гагра
Γραμμή 79: Γραμμή 79:
[[kk:Гагра]]
[[kk:Гагра]]
[[ko:가그라]]
[[ko:가그라]]
[[kv:Гагра]]
[[ky:Гагра]]
[[ky:Гагра]]
[[li:Gagra]]
[[li:Gagra]]

Έκδοση από την 23:19, 23 Ιανουαρίου 2009

Συντεταγμένες: 43°17′00″N 40°16′00″E / 43.2833°N 40.2667°E / 43.2833; 40.2667

Γκάγκρα

Η Γκάγκρα είναι πόλη της δυτικής Γεωργίας


Εξωτερικές συνδέσεις

Η Γκάγκρα είναι μια πόλη που καλθπτει 772.41 χλμ} ειναι τοποθετημενη στην αυτονομη δημοκρατια της Αμπχαζιας, στο δυτικο μερος της Δημοκρατιας της Γεωργιας. Θεση¨ Τα υψηλα βουνα προστατευουν την πολη Gagra απο τους βορειους ανεμους.Σε μερικες αιχμες, το χιονι λειωνει μονο τον Ιουλιο, ετσι τα απομακρα <<ασπρα καλυμματα>> των βουνων αντιπαραβαλλουν θαυμασια με την πιο δασικη και μπλε θαλασσα.Η Ομορφη και αρχαια Κολχιδα ειναι τοποθετιμενη μεταξυ δυο κρυων ποταμων- Bziphi και το Psou. Υπαρχουν επισης αλλοι ποταμοι βουνων, οι οποιοι δημιουργουνται στις σπηλιες. Αυτοι οι ποταμοι ειναι πιθανα οι πιο κρυοι στην περιοχη της Μαυρης θαλασσας. Ενα αλλο φυσικο χαρακτηριστικο γνωρισμα της περιοχης οτι πολλοι θα τολμουσαν να αποκαλεσουν ωσ η πιο καταπληκτικη ειναι η γαλαζια λιμνη,ειναι μια καρστικη λιμνη που καλυπτει μονο 180 τετραγωνικα χλμ.και ειναι 76 μετρα βαθος. Ειναι ακριβως το χρωμα του σμαραγδιου,πολυ φωτηνη και ακομα και με το πιο ασχημο καιρο δεν αλλαζει..

Η Χλωριδα και αγροτικη παραγωγη.

Η Γκαγκρα, στη μεση της ακτης Μαυρης Θαλασσας,ενα υποτροπικο κλιμα στο οποιο οι φοινικες και αλλη εξωτικη χλωριδα αναπτυσσοντε. Παραδειγματος χαριν,εκτεινομενος στο ακρωτηριο Pitsundaυπαρχουν δειγματα των σπανιοτερων ειδων δεντρων πευκου. Στην ευφορη κοιλαδα μεταξυ των ποταμων Joekvara και Bziphi, οι φυτειες και οι κηποι εσπεριδοειδων ακμαζουν.Εξω απο την κοιλαδα βρεισκεται της περισοτερους αμμολοφους. Πολλα εξωτικα λουλουδια και φρουτα παρουσιαστηκαν εδω απο διαφορες χωρες του κοσμου, και κατοπιν υιοθετηθηκαν για τιπικη καλιεργεια.Αυτη η περιοχη παρειχε τα διαφορα κεντρα υγειας στη Γεωργια τα φρουτα και τα λαχανικα το χρονο.

Τουρισμος

Μεσω των βουνων και των κοιλαδων υπαρχουν πολλες διαδρομες τουριστων, οπου απο καποιες μπορει να δει τα παλαια καστρα, τισ εκκλησιες και τα μνημεια. Ενω αυτες οι εικονες μπορουν να προσφερουν μια συνοπτικη εισαγωγη στις ομορφιες της Gagra, η θαλασσα, τα δαση, οι σχηματισμοι βραχων, και το διαρκες χιονι των βουνων θα παραμεινουν βεβαιως στην μνημη του επισκεπτη..