Μπαϊρόιτ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
[[Αρχείο:Marktplatz Bayreuth.JPG|thumb|Η κεντρική πλατεια]]
[[Αρχείο:Marktplatz Bayreuth.JPG|thumb|Η κεντρική πλατεια]]
Το Μπαϊρόιτ (Bayreuth, προφέρεται [baɪɾɔʏt]) είναι μια πόλη στη βόρεια [[Βαυαρία]] με 73,048 κατοικους. Η πόλη είναι η έδρα της κυβέρνησης της [[Άνω Φραγκονία|Άνω Φραγκονίας]]. Το 1872 ο συνθέτης [[Ρίχαρντ Βάγκνερ]] μεταφέρθηκε στο Μπαϊρόιτ και η πόλη έγινε γνώστη για την [[Όπερα του Μπαϊρόιτ]] οπου διοργανοται το [[Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ]].
Το Μπαϊρόιτ (Bayreuth, προφέρεται [baɪɾɔʏt]) είναι μια πόλη στη βόρεια [[Βαυαρία]] με 73,048 κατοικους. Η πόλη είναι η έδρα της κυβέρνησης της [[Άνω Φραγκονία|Άνω Φραγκονίας]]. Το 1872 ο συνθέτης [[Ρίχαρντ Βάγκνερ]] μεταφέρθηκε στο Μπαϊρόιτ και η πόλη έγινε γνώστη για την [[Όπερα του Μπαϊρόιτ]] οπου διοργανοται το [[Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ]]. Το 1975 ιδρύθηκε το πανεπιστήμιο του Μπαϊρόιτ (Universität Bayreuth).
{{Πόλεις της Βαυαρίας}}
{{Πόλεις της Βαυαρίας}}
[[Κατηγορία:Πόλεις της Γερμανίας]]
[[Κατηγορία:Πόλεις της Γερμανίας]]

Έκδοση από την 10:05, 12 Ιανουαρίου 2009

Η κεντρική πλατεια

Το Μπαϊρόιτ (Bayreuth, προφέρεται [baɪɾɔʏt]) είναι μια πόλη στη βόρεια Βαυαρία με 73,048 κατοικους. Η πόλη είναι η έδρα της κυβέρνησης της Άνω Φραγκονίας. Το 1872 ο συνθέτης Ρίχαρντ Βάγκνερ μεταφέρθηκε στο Μπαϊρόιτ και η πόλη έγινε γνώστη για την Όπερα του Μπαϊρόιτ οπου διοργανοται το Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ. Το 1975 ιδρύθηκε το πανεπιστήμιο του Μπαϊρόιτ (Universität Bayreuth).