Cyprus Turkish Airlines: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
GEORGE 1980 (συζήτηση | συνεισφορές)
GEORGE 1980 (συζήτηση | συνεισφορές)
Γραμμή 34: Γραμμή 34:
*Λευκωσία-([[Διεθνές Αεροδρόμιο Τύμπου]])
*Λευκωσία-([[Διεθνές Αεροδρόμιο Τύμπου]])
*[[Τραπεζούντα]]-([[Αεροδρόμιο Trabzon]])
*[[Τραπεζούντα]]-([[Αεροδρόμιο Trabzon]])
*Ηνωμένο Βασίλειο
*[[Ηνωμένο Βασίλειο]]
*[[Μπέρμιγχαμ]]-([[Διεθνές Αεροδρόμιο Μπέρμιγχαμ]])
*[[Μπέρμιγχαμ]]-([[Διεθνές Αεροδρόμιο Μπέρμιγχαμ]])
*[[Λονδίνο]]-([[Διεθνές Αεροδρόμιο Χίθροου]])
*[[Λονδίνο]]-([[Διεθνές Αεροδρόμιο Χίθροου]])

Έκδοση από την 07:27, 23 Οκτωβρίου 2008

Boeing 737-800 της ΚΤΗΥ

Η Cyprus Turkish Airlines (Kıbrıs Türk Hava Yolları-KTHY) είναι η αεροπορική εταιρεία του Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου που αποτελεί μη αναγνωρισμένο κράτος και αναγνωρίζεται ως κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ιδρύθηκε αμέσως μετά τον «Αττίλα 2» στην κατεχόμενη Λευκωσία. Οι Κυπριακές Τουρκικές Αερογραμμές είναι νομικά εταιρεία με έδρα την Τουρκία αλλά η βάση της, είναι το αεροδρόμιο της Τύμπου Ercan (ΙΑΤΑ: ECN), στα κατεχόμενα. Οι Κυπριακές Τουρκικές Αερογραμμές δραστηριοποιούνται κυρίως σε ναυλωμένες πτήσεις από τα κατεχόμενα προς την Ευρώπη (κυρίως Αγγλία) μέσω Τουρκίας.

Στην Κύπρο νόμιμα αεροδρόμια αναγνωρίζονται διεθνώς αυτά που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία και συγκεκριμένα της Λάρνακας και της Πάφου και αεροσκάφη που αναχωρούν ή κατευθύνονται προς την ΤΔΒΚ δεν επιτρέπεται να προσγειωθούν σε αεροδρόμια της Ελλάδας και της Κύπρου.

Κωδικοί

Ιστορία

Αμέσως μετά τον «Αττίλα 2», τον Δεκέμβριο του 1974 ιδρύεται η ΚΤΗΥ, και οι πρώτες πτήσεις ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 1975. Σήμερα, το 50% των μετοχών της εταιρείας, ελέγχεται από την Konsolide Fonu Inkisaf Sandigi.

Πτήσεις

Η ΚΤΗΥ πετάει προς:

H KTHY δεν μπορεί να πραγματοποιήσει πτήσεις από το εξωτερικό προς τα κατεχόμενα εδάφη, διότι η ΙΑΤΑ δεν αναγνωρίζει τα κατεχόμενα αεροδρόμια (όπως και το ψευδοκράτος). Γι' αυτό το λόγο, κάθε πτήση από/προς την κατεχόμενη Λευκωσία, πρέπει να κάνει ενδιάμεση στάση στην Τουρκία. Επίσης, όλα τα αεροσκάφη της εταιρείας φέρουν Τουρκικό νηολόγιο και την Τουρκική σημαία.

Αναλυτικότερα

Ευρώπη

Το Δεκέμβριος του 2006 η τουρκοκυπριακή εταιρεία υπέβαλλε επίσημη αίτηση στην Αρχή της Πολιτικής Αεροπορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, για άδεια εκμετάλλευσης μη απευθείας πτήσεων μεταξύ αεροδρομίων Ην.Βασιλείου, και της Τύμπου στην κατεχόμενη Κύπρο. Η αίτηση δεν έγινε δεκτή και απορρίφθηκε το Φεβρουάριο του 2007. Το Απρίλιο του 2008, η αεροπορική εταιρεία με την επιχειρηματική και συγκεκριμένα με ένα ταξιδιωτικό γραφείο στη Γερμανία ονομαζόμενο: "Öger Turk TUR". Ο στόχος της σύμβασης αυτής είναι να προσελκύει περισσότερους τουρίστες στη βόρεια Κύπρο, διότι η Γερμανία είναι μία από τις διάφορες χώρες του κόσμου που στέλνει τους πιο πολλούς τουρίστες σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την εν λόγω σύμβαση οι Τουρκοκυπριακές Αερογραμμές θα πετούν με 8 νέους προορισμούς μέσω Γερμανίας καθώς ένα αεροσκάφος θα ενοικιάζεται κατά συνέπεια να εκτελεί 14 πτήσεις εβδομαδιαίως μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας. Οι Τουρκοκυπριακές Αερογραμμές επιβαιβέωσαν επίσης οτι θα πετούν προς Κολωνία και Στουτγάρδη προορισμοί που δεν βρίσκονται στο πλαίσιο των νέων 8. --GEORGE 1980 07:23, 23 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Στόλος

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαΐου 2005, ο στόλος της ΚΤΗΥ, έχει ως εξής:

Σύνολο: 7 αεροσκάφη

Πηγή

  • Αγγλική βικιπαίδεια

Εξωτερικές Συνδέσεις