Ίαν Κέρσοου: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Dai~elwiki (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
O '''Ιαν Κέρσαβ''' (* [[29 Απριλίου]] [[1943]] στο [[Όλντχαμ]], [[Αγγλία]]) είναι Άγγλος [[ιστορικός]] και γνωστός βιογράφος του [[Αδόλφος Χίτλερ|Αδόλφου Χίτλερ]].
O '''Ίαν Κέρσοου''' (* [[29 Απριλίου]] [[1943]] στο [[Όλντχαμ]], [[Αγγλία]]) είναι Άγγλος [[ιστορικός]] και γνωστός βιογράφος του [[Αδόλφος Χίτλερ|Αδόλφου Χίτλερ]].


Ο Κέρσαβ σπούδασε στο [[Λίβερπουλ]] και στην [[Οξφόρδη]]. Αφού τελείωσε τις σπουδές του έγινε καθηγητής [[μεσαιωνική ιστορία|μεσαιωνικής]] και [[νεότερη ιστορία|νεότερης ιστορίας]] στο πανεπιστήμιο του [[Μάντζεστερ]]. Το [[1983]]-[[1984]] δούλεψε στο πανεπιστήμιο του [[Μπόχουμ]] στη [[Γερμανία]]. Το [[1987]] ανέλαβε την θέση καθαγητού νεότερης ιστορίας στο πανεπιστήμιο του [[Νότιγκχαμ]]. Δύο χρόνια αργότερα πήγε στο [[Σέφιλντ]], όπου διδάσκει μέχρι σήμερα νεότερη ιστορία.
Ο Κέρσοου σπούδασε στο [[Λίβερπουλ]] και στην [[Οξφόρδη]]. Αφού τελείωσε τις σπουδές του έγινε καθηγητής [[μεσαιωνική ιστορία|μεσαιωνικής]] και [[νεότερη ιστορία|νεότερης ιστορίας]] στο πανεπιστήμιο του [[Μάντσεστερ]]. Το [[1983]]-[[1984]] δούλεψε στο πανεπιστήμιο του [[Μπόχουμ]] στη [[Γερμανία]]. Το [[1987]] ανέλαβε την θέση καθαγητού νεότερης ιστορίας στο πανεπιστήμιο του [[Νότινχαμ]]. Δύο χρόνια αργότερα πήγε στο [[Σέφιλντ]], όπου διδάσκει μέχρι σήμερα νεότερη ιστορία.


Ο Κέρσαβ ανήκει στους αναγνωρισμένους ειδικούς όσον αφορά το αντικείμενο της [[γερμανική ιστορία|γερμανικής ιστορίας]] του 20ου αιώνα. Απέκτησε διασημότητα με την δύτομη βιογραφία που δημοσίευσε για τον Χίτλερ το [[1998]] και το [[2000]].
Ο Κέρσοου ανήκει στους αναγνωρισμένους ειδικούς όσον αφορά το αντικείμενο της γερμανικής ιστορίας του 20ου αιώνα. Απέκτησε διασημότητα με την δίτομη βιογραφία που δημοσίευσε για τον Χίτλερ το [[1998]] και το [[2000]].


Το [[1994]] τιμήθηκε από το γερμανικό κράτος με το παράσημο Bundesverdienstkreuz για την πολύτιμη προσφορά του στο θέμα αναλύσεως της ιστορίας του.
Το [[1994]] τιμήθηκε από το γερμανικό κράτος με το παράσημο ''Bundesverdienstkreuz'' για την πολύτιμη προσφορά του στο θέμα αναλύσεως της ιστορίας του.




== Εξωτερικς συνδέσεις ==
== Εξωτερικς συνδέσεις ==
*[http://www.shef.ac.uk/history/staff/modern/ian_kershaw.html Η ιστοσελίδα του Κέρσαβ στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ]
*[http://www.shef.ac.uk/history/staff/modern/ian_kershaw.html Η ιστοσελίδα του Κέρσοου στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ]





Έκδοση από την 16:16, 1 Απριλίου 2005

O Ίαν Κέρσοου (* 29 Απριλίου 1943 στο Όλντχαμ, Αγγλία) είναι Άγγλος ιστορικός και γνωστός βιογράφος του Αδόλφου Χίτλερ.

Ο Κέρσοου σπούδασε στο Λίβερπουλ και στην Οξφόρδη. Αφού τελείωσε τις σπουδές του έγινε καθηγητής μεσαιωνικής και νεότερης ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Το 1983-1984 δούλεψε στο πανεπιστήμιο του Μπόχουμ στη Γερμανία. Το 1987 ανέλαβε την θέση καθαγητού νεότερης ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Νότινχαμ. Δύο χρόνια αργότερα πήγε στο Σέφιλντ, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα νεότερη ιστορία.

Ο Κέρσοου ανήκει στους αναγνωρισμένους ειδικούς όσον αφορά το αντικείμενο της γερμανικής ιστορίας του 20ου αιώνα. Απέκτησε διασημότητα με την δίτομη βιογραφία που δημοσίευσε για τον Χίτλερ το 1998 και το 2000.

Το 1994 τιμήθηκε από το γερμανικό κράτος με το παράσημο Bundesverdienstkreuz για την πολύτιμη προσφορά του στο θέμα αναλύσεως της ιστορίας του.


Εξωτερικς συνδέσεις