Έγκφριθ της Μερκίας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ επιμέλεια
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
'''Εκγκφρίθ της Μερκίας''' (πέθανε τον Δεκέμβριο του [[796]]) βασιλιάς της Μερκίας ([[796]]) γιός και διάδοχος του βασιλιά της
Ο '''Έκγκφριθ της Μερκίας''' ήταν βασιλιάς της Μερκίας το[[796]], γιός και διάδοχος του βασιλιά της Μερκίας [[Όφα της Μερκίας|Όφα]] και της συζύγου του Κινεθρίθ.

Μερκίας [[Όφα της Μερκίας|Όφα]] και της συζύγου του Κινεθρίθ ο πατέρας του τον είχε ορίσει συμβασιλέα απο το [[787]]. Διαδέχθηκε τον πατέρα του τον Ιούλιο του [[796]] μετά απο 39 χρόνια βασιλείας αλλά ο ίδιος βασίλεψε μόνο 141 μέρες αφού πέθανε την ίδια χρονιά πρόωρα χωρίς να αφήσει διάδοχο.
Ο πατέρας του τον είχε ορίσει συμβασιλέα απο το [[787]]. Διαδέχθηκε τον πατέρα του τον Ιούλιο του [[796]], μετά απο 39 χρόνια βασιλείας, αλλά ο ίδιος βασίλεψε μόνο 141 μέρες, αφού πέθανε την ίδια χρονιά (τον Δεκέμβριο του [[796]]) πρόωρα χωρίς να αφήσει διάδοχο.




{{Μετάφραση EN|Ecgfrith of Mercia}}
{{Μετάφραση EN|Ecgfrith of Mercia}}



[[Κατηγορία:Βασιλείς της Μερκίας]]
[[Κατηγορία:Βασιλείς της Μερκίας]]



[[en:Ecgfrith of Mercia]]
[[en:Ecgfrith of Mercia]]

Έκδοση από την 08:11, 2 Αυγούστου 2008

Ο Έκγκφριθ της Μερκίας ήταν βασιλιάς της Μερκίας το796, γιός και διάδοχος του βασιλιά της Μερκίας Όφα και της συζύγου του Κινεθρίθ.

Ο πατέρας του τον είχε ορίσει συμβασιλέα απο το 787. Διαδέχθηκε τον πατέρα του τον Ιούλιο του 796, μετά απο 39 χρόνια βασιλείας, αλλά ο ίδιος βασίλεψε μόνο 141 μέρες, αφού πέθανε την ίδια χρονιά (τον Δεκέμβριο του 796) πρόωρα χωρίς να αφήσει διάδοχο.


Πρότυπο:Μετάφραση EN