Γκέιτεν Ματαράτσο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Γκάτεν Ματαράτσο)
Γκάτεν Ματαράτσο
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση8  Σεπτεμβρίου 2002[1]
New London
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςPinelands Regional High School[2]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός[3]
ηθοποιός θεάτρου
ηθοποιός ταινιών[4]
ηθοποιός τηλεόρασης
Περίοδος ακμής2011
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςΒραβεία Σωματείου Ηθοποιών
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Γκέιτεν Τζον Ματαράτσο (Gaten John Matarazzo III, 8 Σεπτεμβρίου 2002) είναι Αμερικανός ηθοποιός και έγινε γνωστός από την σειρά Stranger Things του Netflix. Ξεκίνησε την καριέρα του στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ ως Μπέντζαμιν στο έργο Πρισίλα, Βασίλισσα της ερήμου. Επίσης έπαιξε τον ρόλο του Γκαβρός στο Οι Άθλιοι. Σήμερα υποδύεται τον ρόλο του Ντάστιν Χέντερσον στην δραματική σειρά επιστημονικής φαντασίας Stranger Things του Netflix.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γκέιτεν Ματαράτσο έχει μια μεγαλύτερη αδελφή και έναν μικρότερο αδελφό. Ο Γκέιτεν έχει κλειδοκρανιακή δυσπλασία, ένα χαρακτηριστικό που μοιράζεται με το χαρακτήρα που υποδύεται στο Stranger Things. Χρησιμοποιεί τις οδοντοστοιχίες ως αποτέλεσμα της κατάστασής του και χρησιμοποιεί τη θέση της διασημότητας για να αυξήσει την ευαισθητοποίησή για την ασθένεια.

Φιλανθρωπία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ματαράτσο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την κλειδοκρανιακή δυσπλασία και να βοηθήσει στην συγκέντρωση χρημάτων για το CCD Smiles, μια οργάνωση που βοηθά στην κάλυψη των δαπανών για στοματικές χειρουργικές επεμβάσεις για όσους πάσχουν από την πάθηση. Ο Ματαράτσο ξεκίνησε επίσης μια σειρά απο μπλουζάκια, των οποίων τα έσοδα από τις πωλήσεις θα χορηγούνται στο CCD Smiles. Στα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ματαράτσο πληροφορεί τους οπαδούς του για το πώς γίνεται η δωρεά χρημάτων στο CCD Smiles και ενημερώνει για τις διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετάσχει. Πρόσφατα, η αδελφή του ξεκίνησε επίσης μια εκστρατεία στο Facebook για να συγκεντρώσει χρήματα για την οργάνωση.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Broadway Database. 491509. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  2. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  3. mymovies.it. 217261. Ανακτήθηκε στις 4  Απριλίου 2022.
  4. Ανακτήθηκε στις 21  Μαΐου 2019.