Γιάννης Σερβετάς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιάννης Σερβετάς
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Γιάννης Σερβετάς (Ελληνικά)
Γέννηση29  Ιανουαρίου 1966
Θεσσαλονίκη
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπαρουσιαστής
ηθοποιός
συγγραφέας
κωμικός
Αξιοσημείωτο έργοΚομφούζιο
ΑΜΑΝ τα Καθάρματα
Ράδιο Αρβύλα

Ο Γιάννης Σερβετάς (Θεσσαλονίκη, 29 Ιανουαρίου 1966) είναι Έλληνας σατιρικός κωμικός και ραδιοτηλεοπτικός παρουσιαστής. Κυρίως παρουσιάζει τις εκπομπές Ράδιο Αρβύλα και Βινύλιο μαζί με τον Αντώνη Κανάκη, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στις περισσότερες δουλειές του ενώ άλλες εκπομπές στις οποίες συμμετείχε είναι οι Comfuzio, ΑΜΑΝ, ΑΜΑΝ τα καθάρματα και Γιάννης ο όμορφος.

Επίσης, ο Σερβετάς είναι συγγραφέας με μεγάλη επιτυχία στον τομέα. Τα βιβλία του είναι βασισμένα κυρίως πάνω σε ανέκδοτα. Ο Σερβετάς χαρακτηρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες πού έχουν δουλέψει πάνω στον τομέα των ανεκδότων.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γιάννης Σερβετάς ξεκίνησε τα πρώτα τηλεοπτικά του βήματα από το Comfuzio, παρέα με τούς Αντώνη Κανάκη, Σωτήρη Καλυβάτση και Αντώνη Παραρά, ενώ μετά το τέλος του Comfuzio και τον θάνατο του Αντώνη Παραρά ο Αντώνης Κανάκης, ο Σωτήρης Καλυβάτσης και ο Γιάννης Σερβετάς συνέχισαν με την εκπομπή «Α.Μ.Α.Ν.», η οποία στην αρχή θα περιελάμβανε και τον Αντώνη Παραρά. Αυθόρμητα οι τηλεθεατές της εκπομπής έδωσαν στα αρχικά την ερμηνεία Αντώνη Μας Άφησες Νωρίς.

Αργότερα, οι τρεις φίλοι αφιέρωσαν την επιτυχία του Α.Μ.Α.Ν. (και του spin-off του, Α.Μ.Α.Ν.: Τα Καθάρματα) στη μνήμη του αδικοχαμένου Παραρά. Αρχικά προβάλλονταν στο Mega για εννέα επεισόδια και ύστερα στον ΑΝΤ1.

Μετά το τέλος του Α.Μ.Α.Ν., ο Σερβετάς μαζί με τους Αντώνη Κανάκη, Χρήστο Κιούση και Στάθη Παναγιωτόπουλο δημιούργησαν τους Ράδιο Αρβύλα, τη γνωστή επιτυχημένη σατιρική εκπομπή. Επίσης έχει και εκπομπή στο ραδιόφωνο μέσω του Imagine 89.7.