Βλάντιμιρ Γκρμπιτς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Βλάντιμιρ Γκρμπιτς
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση14  Δεκεμβρίου 1970
Ζρένιανιν
Χώρα πολιτογράφησηςΣερβία
Ύψος194 cm Edit this on Wikidata
Βάρος95 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΣερβικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπετοσφαιριστής[1]
αθλητής του μπιτς βόλεϊ
Οικογένεια
ΓονείςMiloš Grbić
ΑδέλφιαNikola Grbić
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Βλάντιμιρ Γκρμπιτς (Vladimir Grbić, γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1970) είναι πρώην διεθνής πετοσφαιριστής με καταγωγή από τη Σερβία. Έχει ύψος 1,94 μέτρα και αγωνιζόταν ως ακραίος.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Βλάντιμιρ Γκρμπιτς γεννήθηκε στην Κλεκ της Σερβίας. Είναι αδελφός του Νίκολα Γκρμπιτς και μέλος του Βόλεϊ Hall of Fame. Με την εθνική ομάδα βόλεϊ της Σεβίας/Γιουγκοσλαβίας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 και ένα χάλκινο μετάλλιο το 1996 στην Ατλάντα. Στις διεθνείς νίκες του περιλαμβάνονται το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1998 και ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2001.

Σε συλλογικό επίπεδο ο Βλάντιμιρ Γκρμπιτς αγωνίστηκε εκτός από τη Γιουγκοσλαβία(Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, Βοϊβοντίνα), στα πρωταθλήματα της Ιταλίας(Πάντοβα, Κούνεο, Ρόμα και Λατίνα), της Βραζιλίας(Σάο Πάολο), της Ιαπωνίας(Οζάκα Μπλέιζερς), Ρωσίας(Ντιναμό Μόσχας) και της Τουρκίας(Φενέρμπαχτσε), ενώ πέρασε και από το ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Π.Α.Ο.Κ..

Η γιουγκοσλαβική Ολυμπιακή Επιτροπή τον είχει δηλώσει ως υποψήφιο καλύτερο αθλητή της χρονιάς από το 1996 έως το 2000, κερδίζοντας τον τίτλο το 1999 και το 2000. Ο Γκρμπιτς αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 2009 σε ηλικία 38 ετών.

Διεθνείς συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Βλάντιμιρ Γκρμπιτς ήταν βασικό μέλος της εθνικής Γιουγκοσλαβίας (Σερβίας μετέπειτα) την περίοδο 1991-2004, κατακτώντας πολλά μετάλλια σε όλες τις διοργανώσεις, όπως σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Παγκόσμιο Κύπελλο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διεθνείς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συλλογικοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) CEV database. 20472. Ανακτήθηκε στις 6  Μαΐου 2022.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]