Αυτοκτονία της Χόλλυ Γκλιν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Χόλλυ Γκλιν
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση11 Σεπτεμβρίου 1966
Θάνατος20 Σεπτεμβρίου 1987 (21 ετών)
Ντάνα Πόιντ, Καλιφόρνια
Αιτία θανάτουΑυτοκτονία
Συνθήκες θανάτουαυτοκτονία
Χώρα πολιτογράφησηςΑμερική
Ύψος1,63 μέτρα
Πληροφορίες ασχολίας
Οικογένεια
Γονείς
  • Τζέιμς Γκλιν (πατέρας)
  • Κάρολ Γκλιν (μητέρα)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Χόλλυ Τζο Γκλιν (11 Σεπτεμβρίου 1966 – 20 Σεπτεμβρίου 1987) [1] ήταν μια νεαρή Αμερικανίδα που αυτοκτόνησε τον Σεπτέμβριο του 1987 πηδώντας από έναν γκρεμό στο κενό, στην περιοχή Ντάνα Πόιντ της Καλιφόρνια. Το σώμα της παρέμεινε αγνώστων στοιχείων μέχρι το 2015.[2][3] Πριν από την ταυτοποίηση της τον Μάιο του 2015, η Χόλλυ ήταν γνωστή στον τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα με το ψευδώνυμο η "Άγνωστη γυναίκα της Ντάνα Πόιντ".[4]

Ανακάλυψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 20 Σεπτεμβρίου του 1987 και ώρα 6:40 το πρωί, το σώμα μιας νεαρής γυναίκας ανακαλύφθηκε από κάποια άτομα που έκαναν τζόκινγκ κοντά στη βάση ενός γκρεμού στην Ντάνα Πόιντ της Καλιφόρνια. Η νεκρή δεν είχε πάνω της ταυτότητα ή διαβατήριο. Μολαταύτα, στην κορυφή του γκρεμού, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα μισογεμάτο κουτάκι Coca Cola, μια τσάντα που περιείχε λίγα κέρματα, ένα πακέτο τσιγάρα, ένα κουτί με σπίρτα, και δύο χάρτες της Νότιας Καλιφόρνια. Στο πίσω μέρος ενός από αυτούς τους χάρτες ήταν γραμμένος ο αριθμός τηλεφώνου μιας τοπικής εταιρείας ταξί, καθώς και άλλες σημειώσεις που είχε γράψει η γυναίκα, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να ζήτησε οδηγίες από πολλά άτομα.

Διακριτικά χαρακτηριστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η εξέταση του πτώματος έδειξε ότι ο θάνατος της είχε λάβει χώρα περίπου δύο ώρες πριν ανακαλυφθεί το σώμα της και ότι ήταν μεταξύ 18 και 23 ετών. Φορούσε παπούτσια σε τιρκουάζ απόχρωση, ανδρικά εσώρουχα και ένα καφετί φόρεμα. Τα ρούχα της πιστεύεται ότι ήταν μεταχειρισμένα ή χειροποίητα, δείχνοντας πιθανώς την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν η άγνωστη γυναίκα.[5] Η γυναίκα ήταν μεταξύ 1,60 και 1,70 μέτρων σε ύψος και ζύγιζε 58 κιλά. Είχε φακίδες και τα μαλλιά της ήταν χάλκινα, που έφταναν μέχρι τη μέση της πλάτης της. Το σώμα της δεν είχε τατουάζ, ουλές ή σημάδια εκ γενετής, αν και είχε σημάδια ακμής που είχαν σχεδόν επουλωθεί, στο πάνω μέρος της πλάτης και στον ώμο της.[6] Τέλος, είχε αρκετά οδοντικά σφραγίσματα τόσο στην άνω όσο και στην κάτω γνάθο της και σημάδια που έδειχναν ότι ίσως να φορούσε σιδεράκια στην παιδική ή εφηβική της ηλικία.[7] Τέλος, φαινόταν σαν να ήταν στα πολύ αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης ή ίσως να είχε κάνει έκτρωση κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι ερευνητές επικοινώνησαν με την εταιρεία ταξί που αναγραφόταν στον χάρτη που βρέθηκε στην κορυφή του γκρεμού. Στη συνέχεια μίλησαν με έναν οδηγό που τους ενημέρωσε ότι είχε μεταφέρει με το όχημα του μια γυναίκα που ταίριαζε με την περιγραφή της νεκρής, κάπου μεταξύ 3:00 με 4:00 τα χαράματα της 20ης Σεπτεμβρίου του 1987. Η γυναίκα είχε ζητήσει να την παραλάβουν από ένα βενζινάδικο στο Μίσσιον Βιέχο στα νότια της κομητεία Όραντζ ,[8] θέλοντας να πάει στην παραλία Λαγκούνα. Επειδή όμως πάνω της είχε μόνο 18 δολάρια, τα οποία δεν έφταναν για τον προορισμό της, ζήτησε από τον οδηγό να την πάει όσο πιο μακριά μπορούσε με βάση τα χρήματα που διέθετε. Σύμφωνα με τον οδηγό ταξί, η γυναίκα του είπε ότι το αυτοκίνητο της είχε χαλάσει κοντά στο βενζινάδικο από όπου την είχε παραλάβει. Ο οδηγός ισχυρίστηκε επίσης ότι η γυναικά ήταν λιγομίλητη και φαινόταν πολύ δυστυχισμένη. Τελικά άφησε την άγνωστη έξω από το εστιατόριο Chart House κοντά στη διασταύρωση των δρόμων Cove Road και Scenic Drive και τελευταία φορά την είδε να περπατά προς την κατεύθυνση του γκρεμού όπου βρέθηκε αργότερα το σώμα της.

Πριν μπει στο ταξί, η γυναίκα εθεάθη από άλλους μάρτυρες στο βενδινάδικο, στο οποίο χρησιμοποίησε το μπάνιο των εγκαταστάσεων. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι η γυναίκα είχε μπει νωρίτερα σε ένα κοντινό ξενοδοχείο της αλυσίδας Hampton Inn και ρώτησε έναν υπάλληλο εάν υπήρχαν «ψηλότερα ξενοδοχεία» στην περιοχή.

Περαιτέρω έρευνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από όλα τα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν στη σκηνή του θανάτου, οι ερευνητές πίστευαν ότι η γυναίκα είχε σκαρφαλώσει πάνω από έναν φράκτη στην άκρη του γκρεμού από τον οποίο στην συνέχεια έριξε τον εαυτό της.[9] Ως εκ τούτου, ο θάνατος της κρίθηκε ως αυτοκτονία. Ωστόσο, αρχικά παρέμειναν άλλες θεωρίες, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να είχε σπρωχτεί από κάποιον άλλο στον γκρεμό ή να είχε γλιστρήσει και να είχε πέσει κατά λάθος. Όπως και να είχε όμως, φαίνεται ότι αρχικά είχε επιζήσει από την πτώση της και είχε καταφέρει να μετακινηθεί αφήνοντας στην άμμο σημάδια παρόμοια με αυτά που κάνει κάποιος όταν ξαπλώνει και παίζει με το χιόνι ("άγγελος του χιονιού").

Η τσάντα που βρέθηκε πάνω από τον γκρεμό, είχε εσωτερικά χαραγμένο με ανάγλυφα γράμματα το γυναικείο όνομα: "Κάρολ Λ. Πίνκχαμ". Οι αρχές προχώρησαν στον εντοπισμό όλων των γυναικών που είχαν αυτό το όνομα. Εντούτοις όλες τους βρέθηκαν να είναι ακόμα στη ζωή. Μία από αυτές τις γυναίκες ενημέρωσε τους ανακριτές ότι της είχαν κλέψει μια τσάντα αυτής της περιγραφής το 1975, δηλαδή 12 χρόνια πριν από τον θάνατο της άγνωστης. [11]

Ταυτοποίηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Μάιο του 2015, η Άγνωστη γυναίκα της Ντάνα Πόιντ αναγνωρίστηκε επίσημα ως Χόλλυ Τζο Γκλιν. Η ταυτοποίηση της έγινε εφικτή λόγο του ότι αρκετοί φίλοι της Χόλλυ από το λύκειο στο Γουίττιερ της Καλιφόρνια, την αναζητούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αρκετά χρόνια. Όταν είδαν σκίτσα της γυναίκας, υποψιάστηκαν ότι αυτή μπορεί στην πραγματικότητα η χαμένη τους φίλη. Οι προσπάθειες για να προσδιοριστεί εάν η Άγνωστη γυναίκα της Ντάνα Πόιντ είναι η Χόλλυ Τζο Γκλιν έγιναν για πρώτη φορά το 2011, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Το 2014, οι φίλοι της επικοινώνησαν με τη σελίδα «Help ID Me» του Facebook, εκφράζοντας ξανά τις υποψίες τους. Αυτές οι υποψίες διαβιβάστηκαν στη συνέχεια στην αστυνομία στις αρχές του 2015.[12] [13]

Το αστυνομικό τμήμα της Κομητείας του Όραντζ επικοινώνησε στη συνέχεια με ζωντανούς συγγενείς της Χόλλυ και έλαβε δείγματα DNA για επίσημη σύγκριση με την γυναικά χωρίς όνομα.[14] Τελικά η αναγνώριση ανακοινώθηκε επίσημα από την τηλεοπτική εκπομπή Unsolved Mysteries, η οποία είχε ασχοληθεί και στο παρελθόν με την υπόθεση της τότε άγνωστης γυναίκας.

Αποτέφρωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περισσότερα από 20 χρόνια πριν από την αναγνώριση της, τα λείψανα της Χόλλυ Τζο Γκλιν είχαν αποτεφρωθεί σε μια τελετή κόστους 425 δολαρίων, που πλήρωσε η κομητεία του Όραντζ, για λογαριασμό της. Στη συνέχεια, η στάχτη της ρίχτηκε στη θάλασσα.

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Jane Doe». unsolved.com. Unsolved Mysteries. 2015. Ανακτήθηκε στις 19 Ιουνίου 2015. 
  2. «Identity Of Dana Point "Jane Doe" Still A Mystery Twenty-Five Years Later». letsfindthem.wordpress.com. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουλίου 2014. 
  3. «Did a woman fall to her death off a cliff or was she murdered?». unsolved.com. Unsolved Mysteries. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Οκτωβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουλίου 2014. 
  4. «87-04457-EL». OCSD.org. Orange County Sheriff Department. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Μαΐου 2015. Ανακτήθηκε στις 25 Μαΐου 2015. 
  5. «Jane Doe 1987». missingkids.org. National Center for Missing and Exploited Children. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Μαρτίου 2023. Ανακτήθηκε στις 12 Αυγούστου 2014. 
  6. «Case File: 23UFCA». doenetwork.org. The Doe Network. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουλίου 2014. 
  7. «Dana Point Jane Doe, CA». meyahna.tripod.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουλίου 2014. 
  8. Brazil, Jeff (April 26, 1994). «The Search for Names of the Dead: Orange County has a striking number of John and Jane Does who were neither poor nor loners. Many left clues--a room key, a bus ticket--that torment investigators trying to find out who they were.». Los Angeles Times. http://articles.latimes.com/1994-04-26/news/mn-50674_1_orange-county. Ανακτήθηκε στις January 3, 2015. 
  9. «Dana Point : Body of Young Woman Found in Dana Point». Los Angeles Times. September 21, 1987. http://articles.latimes.com/1987-09-21/local/me-5908_1_dana-point. Ανακτήθηκε στις October 14, 2014. 
  10. Needham, John (August 17, 1989). «ID-ing the Dead : Bodies of John and Jane Does Trigger Special Concern Among 34 Members of Coroner's Office». Los Angeles Times. http://articles.latimes.com/1989-08-17/news/li-996_1_deputy-coroner. Ανακτήθηκε στις October 6, 2014. 
  11. Pinkham did not know who had committed the theft, and no person was ever charged with this offense. No evidence exists as to how Glynn came into possession of this purse, or to her committing the theft.[10]
  12. «It's History: Murder He Wrote». Dana Point Times. March 10, 2016. http://www.danapointtimes.com/its-history-murder-he-wrote/. Ανακτήθηκε στις May 20, 2017. 
  13. The Facebook "Help ID Me" page is managed by the National Center for Missing & Exploited Children.
  14. «Is Dana Point Jane Doe Holly Glynn of Whittier Elementary?». jbrwdi.forumotion.com.