Α.Σ. Ειδυλλιακός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Α.Σ. Ειδυλλιακός
ΌνομαΑθλητικός Σύλλογος Βιλλίων «Ειδυλλιακός»
Ίδρυση1970
ΣτάδιοΔημοτικό Στάδιο Βιλλίων
ΈδραΒίλλια
Χρώματα          Μπλε, Λευκό

Ο Αθλητικός Σύλλογος Βιλλίων «Ειδυλλιακός»[1] είναι αθλητικός σύλλογος με έδρα τα Βίλια Αττικής. Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1970 και χρώματα είναι το μπλε και το λευκό. Διατηρεί από την ίδρυσή του τμήμα ποδοσφαίρου, που ανήκει στην Ε.Π.Σ. Δυτικής Αττικής και έδρα του αποτελεί το Δημοτικό γήπεδο Βιλίων, όπου και διεξάγονται οι εντός έδρας αγώνες του.[2] Επίσης διατηρεί τμήμα μπάσκετ.[3]

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, σχετικά με αγώνα του Ειδυλλιακού με τον Ορφέα Αιγάλεω, για τα Προκριματικά Β΄Εθνικής του 1975.

ο Ειδυλλιακός ιδρύθηκε το 1970 και αμέσως εντάχθηκε στην Ε.Π.Σ. Πειραιά ξεκινώντας από τη Γ' Κατηγορία τη σεζόν 1970-71.[4] Έπειτα από διαδοχικές ανόδους ανέρχεται στην κορυφαία κατηγορία του Πειραϊκού πρωταθλήματος και τη σεζόν 1974-75 αναδείχθηκε πρωταθλητής Β' Ομίλου και κατόπιν υπερπρωταθλητής Πειραιά, επικρατώντας του έτερου πρωταθλητή Α' Ομίλου Περαμαϊκού με 2-1 στο στάδιο Ελευσίνας.[5] Κατόπιν έλαβε μέρος στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου, όπου αγωνίστηκε στον 7ο όμιλο με αντιπάλους τους Ορφέα Αιγάλεω, Δάφνη Ερυθρών, ΑΕΡ Αφάντου, Παλλεσβιακό, ΑΠΟ Χίου και Πανσαμιακό και έχασε την ιστορική άνοδο στην Β' Εθνική 5 χρόνια μόλις από την ίδρυσή του, τερματίζοντας στην 4η θέση.

Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Πειραιά και το 2003 εντάχθηκε στη νεοσύστατη Ε.Π.Σ. Δυτικής Αττικής. Έχει αγωνιστεί σε Α' και Β' Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Δυτικής Αττικής. Τη σεζόν 2006-07 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας και κέρδισε την άνοδο στην Α' Κατηγορία.[6] Τη σεζόν 2013-14 κατέκτησε εκ νέου το πρωτάθλημα Β' Κατηγορίας και κέρδισε την άνοδο.[7] Αγωνίστηκε προσωρινά στην Α' Κατηγορία τη σεζόν 2014-15[8] και κατόπιν ανέστειλε τη λειτουργία του, μένοντας εκτός αγωνιστικών δράσεων από τη σεζόν 2015-16[9] μέχρι και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάλογος ποδοσφαιρικών σωματείων Ε.Π.Σ. Δυτικής Αττικής