Α.Ο. Περιστερίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Α.Ο. Περιστερίου
Επίσημη ονομασίαΑθλητικός Όμιλος Περιστερίου
Σύντομο όνομαΑΟΠ
Ίδρυση1967
ΈδραΠεριστέρι Αττικής, Ελλάδα
ΣτάδιοΓήπεδο Ηφαίστου Περιστερίου
ΠρόεδροςΝίκος Αναστασόπουλος
ΠροπονητήςΣάκης Σάσσαλος
ΠρωτάθλημαΑ΄ Ε.Π.Σ. Αθηνών
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook

Ο Αθλητικός Όμιλος Περιστερίου είναι ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα το Περιστέρι Αττικής. Ιδρύθηκε το 1967 έπειτα από συγχώνευση τριών παλιών ομάδων του αθηναϊκού προαστίου: της «Θύελλας Περιστερίου», του «Α.Ο. Ταξιαρχών» και του «Εθνικού Περιστερίου».[1] Έχει χρώματα κόκκινο και μαύρο και έμβλημα το περιστέρι.[2]

Αγωνίζεται στην Α΄ Κατηγορία Ε.Π.Σ. Αθηνών[3] και έχει παρουσίες στην Δ΄ Εθνική και μια συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική τη σεζόν 2013-14. Στο παρελθόν διατηρούσε και γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, με επιτυχημένη παρουσία στην Α΄ Εθνική και στη Β΄ Εθνική τη δεκαετία '90.

Γήπεδο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ως έδρα χρησιμοποιούσε το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου αλλά από το 2005 που ο Ατρόμητος Αθηνών επανήλθε στην Α΄ Εθνική μετακόμισε στο γήπεδο του Ηφαίστου. Στόχος της ομάδας είναι η κατασκευή δικού της γηπέδου στην περιοχή Τσαλαβούτα, όπου βρίσκεται το προπονητήριό της

Ιστορικές αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γυναικεία ομάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά τη δεκαετία του '90 ο ΑΟ Περιστερίου είχε γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία πρωταγωνίστησε στη Β΄ Εθνική και κατέκτησε τρεις φορές το πρωτάθλημα του ομίλου της. Το 1995-96 αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική και τερμάτισε στην 11η (προτελευταία θέση), με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί. Ήταν σε δράση ως τη σεζόν 1999-2000.

Τίτλοι-διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Η Γέννηση peristerifc.gr». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Απριλίου 2022. Ανακτήθηκε στις 16 Απριλίου 2022. 
  2. «Η ταυτότητα μας peristerifc.gr». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Σεπτεμβρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 16 Απριλίου 2022. 
  3. epsath.gr

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]