Η γυναίκα μου τρελλάθηκε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η γυναίκα μου τρελλάθηκε
Κινηματογραφική αφίσα.
ΣκηνοθεσίαΔημήτρης Νικολαΐδης
ΠαραγωγήΦίνος Φιλμ
ΣενάριοΝίκος Τσιφόρος
Πολύβιος Βασιλειάδης
ΙστορίαΝίκου Τσιφόρου
Πολύβιου Βασιλειάδη
Βασισμένο σεΗ ροζ αμαρτία (θεατρικό)
ΠρωταγωνιστέςΜαίρη Αρώνη
Λάμπρος Κωνσταντάρας
Γιάννης Βογιατζής
Μέλπω Ζαρόκωστα
Άρης Μαλιαγρός
Νίτσα Μαρούδα
Μαρίκα Κρεβατά
Γιώργος Γαβριηλίδης
Μαρίνα Πεφάνη
Ελένη Σταυροπούλου
ΑφήγησηΔημήτρης Καλλιβωκάς
ΜουσικήΚώστας Καπνίσης
ΦωτογραφίαΝίκος Καβουκίδης
ΜοντάζΠέτρος Λύκας
ΣκηνογραφίαΜάρκος Ζέρβας
Πρώτη προβολή19 Δεκεμβρίου 1966 (Ελλάδα)
Κυκλοφορία22 Νοεμβρίου 2006 (DVD)
Διάρκεια88'
ΠροέλευσηΕλλάδα
Γλώσσαελληνική

Το Η γυναίκα μου τρελάθηκε (πρωτότυπος τίτλος: Η γυναίκα μου τρελλάθηκε) είναι κωμική ταινία του 1966 παραγωγής Φίνος Φιλμ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Νικολαΐδη και σενάριο Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη. Πρωταγωνιστούν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μαίρη Αρώνη.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Άννα και ο Μάνος είναι παντρεμένοι εδώ και είκοσι χρόνια. Ο Μάνος (Λάμπρος Κωνσταντάρας) αγαπάει βέβαια τη γυναίκα του, (Μαίρη Αρώνη) αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ξεσκάει κάπου κάπου στα καμπαρέ, παρέα με τον φίλο του Τέλη (Άρης Μαλλιαγρός) και τη χαριτωμένη χορεύτρια Μπίλυ (Νίτσα Μαρούδα). Η Μπίλυ είναι επίσης πελάτισσα του φίλου του Γιώργου (Γιάννης Βογιατζής), ο οποίος είναι ψυχίατρος. Ο τελευταίος αγαπά μεν τη γυναίκα του Γιούλη (Μέλπω Ζαρόκωστα), αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να γλυκοκοιτάζει την Μπίλυ.

Κάποια μέρα, όμως, η Άννα επαναστατεί και παριστάνει την τρελή –δηλώνει πως είναι αποφασισμένη να πληρώσει τον άνδρα της με το ίδιο νόμισμα. Ο Μάνος, θορυβημένος, απευθύνεται στον Γιώργο για ιατρική βοήθεια, ο οποίος προτείνει στον Μάνο να κάνει και ο ίδιος τον τρελό, για να διαπιστώσουν την αλήθεια. Μετά από μια ανταλλαγή παράνοιας ανάμεσα στο ζευγάρι, ο Γιώργος πείθεται για τη διαταραχή της Άννας, βασιζόμενος στη διάγνωσή του στα συγγράμματα του Γερμανού καθηγητή Μίλερ και λέει στον Μάνο να αρχίσει να φέρεται γλυκά στη γυναίκα του.

Μετά την αλλαγή συμπεριφοράς του Μάνου, η Άννα θορυβείται ακόμη περισσότερο. Αποφασίζει να κάνει τον άντρας της να ζηλέψει, ζητώντας βοήθεια από τον Τέλη (Άρης Μαλιαγρός), κοινό φίλο του ζευγαριού και σύντροφο του Μάνου στις μπερμπαντιές. Ο Μάνος γίνεται έξαλλος βρίσκοντας τον Τέλη στο σπίτι του να φλερτάρει τη γυναίκα του και τον διώχνει κακήν κακώς.

Στο μεταξύ, βγαίνει στην επιφάνεια η νέα κατάκτηση της Μπίλυς, που δεν είναι άλλη από τον Σπύρο (Γιώργος Γαβριηλίδης), σύζυγο της Έλλης (Μαρίκα Κρεβατά), που είναι ξεδέλφη της Άννας. Η Άννα αρπάζει την ευκαιρία για να ξεμπροστιάσει την Μπίλυ και στο τέλος καταφέρνει να κάνει την Έλλη να συγχωρήσει τον Σπύρο για τη στραβοτιμονιά του και να να τρομάξει για τα καλά τόσο τον Μάνο όσο και τον Γιώργο, συνετίζοντάς τους.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Δεκεμβρίου 1966 [1] κόβοντας 266.764 εισιτήρια και καταλαμβάνοντας την 16η θέση ανάμεσα σε 117 ταινίες της ίδιας σεζόν. [2] Κυκλοφόρησε και σε μορφή ντιβιντί στις 22 Νοεμβρίου 2005. [3]


Είναι η μοναδική κινηματογραφική ταινία που σκηνοθέτησε ο ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης Νίκος Νικολαΐδης. [1]

Τα γυρίσματα στην πολυκατοικία όπου διαμένουν τα πρωταγωνιστικά ζευγάρια έγιναν στην οδό Πλουτάρχου, στο Κολωνάκι. [4]

Σε μια από τις χαρακτηριστικότερες σκηνές της ταινίας, όταν αποκαλύπτεται ότι η Άννα προσποιούνταν την τρελή ξεγελώντας ακόμα και τον γιατρό, ο Μάνος λέει στον Γιώργο: "Τρεις ηλίθιους έχω γνωρίσει στη ζωή μου, εμένα, εσένα… και τον Μίλερ!"

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Finos Film - 'Η Γυναίκα Μου Τρελλάθηκε' (1966), http://finosfilm.com/movies/view/96, ανακτήθηκε στις 2021-08-15 
  2. «Η γυναίκα μου τρελλάθηκε - Ελληνικός κινηματογράφος». Ανακτήθηκε στις 15 Αυγούστου 2021. 
  3. «Η Γυναίκα μου Τρελάθηκε (1966) ⋆ Filmy.gr». Filmy.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Αυγούστου 2021. 
  4. «Η γυναίκα μου τρελάθηκε». Retromaniax. Ανακτήθηκε στις 15 Αυγούστου 2021. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]