Zero Escape: Virtue's Last Reward

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Zero Escape: Virtue's Last Reward
ΔημιουργόςChunsoft
ΕκδότηςChunsoft, Aksys Games και Rising Star Games
ΠλατφόρμαPlayStation Vita, Nintendo 3DS, Playstation 4, Microsoft Windows και Xbox One
Ημ/νία κυκλοφορίας16  Φεβρουαρίου 2012 (Ιαπωνία), 23  Οκτωβρίου 2012 (Βόρεια Αμερική), 23  Νοεμβρίου 2012 (Ευρώπη) και 29  Νοεμβρίου 2012 (Αυστραλασία)
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Zero Escape: Virtue's Last Reward (ιαπωνικά: 極限脱出ADV 善人シボウデス, Kyokugen Dasshutsu Adobenchā: Zennin Shibō Desu) είναι ιαπωνικό βιντεοπαιχνίδι περιπέτειας που αναπτύχθηκε από την Chunsoft σε σκηνοθεσία του Kotaro Uchikoshi. Έχει κυκλοφορήσει ως Virtue's Last Reward στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Είναι το δεύτερο παιχνίδι στη σειρά Zero Escape, είναι μια έμμεση συνέχεια του πρώτου βιντεοπαιχνιδιού, 999: Nine hours, nine persons, nine doors, που δημιουργήθηκε από το ίδιο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Uchikoshi και του σχεδιαστή χαρακτήρων Kinu Nishimura.

Το παιχνίδι περιέχει πλήρη μεταγλώττιση (αγγλικά και ιαπωνικά στην έκδοση της Βόρειας Αμερικής και μόνο ιαπωνικά στην ιαπωνική και ευρωπαϊκή έκδοση) και περιέχει 3D εικόνες και όχι 2D, όπως το προηγούμενο παιχνίδι. Αν και η ιστορία είναι αυτοτελής, περιέχει πολλές αναφορές στο παιχνίδι 999.

Ο τίτλος επιβεβαιώθηκε επίσημα στα τέλη του 2012 και εκδόθηκε από την Aksys Games (που διέθεσε προς πώληση επίσης και τη βορειοαμερικανική εκδοχή του 999) στη Βόρεια Αμερική μέσω του περιοδικού Nintendo Power, στο τεύχος Μαρτίου του 2012. Το παιχνίδι που διατέθηκε στην Ευρώπη το Νοέμβριο του 2012 από την Rising Star Games ήταν στην ιαπωνική γλώσσα, με αγγλικούς υπότιτλους.

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι τρόπου παιχνιδιού στο Zero Escape:Virtue's Last Reward. Στη διήγηση, το παιχνίδι περιλαμβάνει κυρίως την αλληλεπίδραση με μη-διαθέσιμους προς χρήση χαρακτήρες και να κάνουν επιλογές που μεταβάλλουν την έκβαση της ιστορίας. Ο παίκτης έχει την επιλογή είτε να προδώσει έναν χαρακτήρα, ή να συνεργαστεί μαζί του. Αν και οι δύο χαρακτήρες να επιλέξουν να συνεργαστούν, και οι δύο κερδίζουν ΒΡ. Ωστόσο, εάν ο ένας χαρακτήρας προδώσει τον άλλο, ο χαρακτήρας που πρόδωσε χάνει πόντους, ενώ ο προδότης αποκτά μεγαλύτερο αριθμό πόντων. Αν και οι δύο χαρακτήρες επιλέξουν να προδώσουν, δεν κερδίζουν ή χάνουν τίποτα. (Αυτό είναι μια ελαφρά παραλλαγή του διλήμματος του φυλακισμένου. Η πλοκή και το τέλος του παιχνιδιού θα διαφέρει ανάλογα με το αν ο παίκτης επιλέξει να προδώσει ή να συνεργαστεί με άλλους χαρακτήρες. Το παιχνίδι προσφέρει ένα χρονοδιάγραμμα πλοκής που επιτρέπει στον παίκτη να ταξιδέψει και να επιλέξει τα σημεία στα οποία αυτός ή αυτή μπορεί να κάνει διαφορετικές επιλογές και να ξαναλύσει παζλ. Το χρονοδιάγραμμα είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας συνολικά.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει επίσης διάφορα παζλ, στο οποίο ο παίκτης αλληλεπιδρά με το περιβάλλον, προκειμένου να ξεφύγει από ένα δωμάτιο. Η επίλυση ενός παζλ μπορεί να αλλάξει δραστικά το περιβάλλον του δωματίου. Εάν ο παίκτης προσπαθήσει πολλές φορές και δεν καταφέρει ένα παζλ, οι άλλοι χαρακτήρες στο δωμάτιο θα προσφέρουν συμβουλές για το πώς να το ολοκληρώσει, αποκαλύπτοντας τελικά τη λύση στο γρίφο. Ωστόσο, το παιχνίδι έχει επίσης ένα διακόπτη δυσκολίας, ο οποίος κατά τη διάρκεια του παζλ, όσο θα είναι ρυθμισμένος στο δύσκολο, οι άλλοι χαρακτήρες δεν θα δώσουν συμβουλές.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το λογότυπο του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι βασίζεται σε εννέα χαρακτήρες που παρουσιάζονται κατά την έναρξη του παιχνιδιού. Κάθε ένας από τους χαρακτήρες φοράει συσκευή που μοιάζει με ρολόι και επιτρέπει την αναγνώρισή τους, καθώς παρακολουθεί το σκορ τους στο παιχνίδι.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Sigma, ο κύριος χαρακτήρας, έχει απαχθεί και ξυπνά σε ένα ασανσέρ με ένα κορίτσι που ονομάζεται Phi, η οποία φαίνεται να τον γνωρίζει. Ο Zero III, ένα κουνέλι που μιλάει, εμφανίζεται σε μία οθόνη μπροστά τους και τους λέει ότι πρέπει να αποδράσουν από το ασανσέρ. Τελικά αποδείχτηκε πως δεν βρίσκονταν σε ασανσέρ, αλλά σε μια φαινομενικά εγκαταλελειμμένη αποθήκη μαζί με άλλα επτά άτομα. Ο στόχος τους είναι να ξεφύγουν από το κτίριο.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]