World of Tanks

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
World of Tanks
ΔημιουργόςWargaming.net
ΕκδότηςWargaming.net
ΠλατφόρμαMicrosoft Windows, Xbox 360, Xbox One, Playstation 4, macOS, Android, iOS και PlayStation 5
Ημ/νία κυκλοφορίας12  Αυγούστου 2010 (Ρωσία), 15  Μαρτίου 2011 (Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας), 12  Απριλίου 2011 (Ευρωπαϊκή Ένωση), 12  Απριλίου 2011 (Βόρεια Αμερική), 8  Μαρτίου 2012 (Σιγκαπούρη), 16  Μαρτίου 2012 (Βιετνάμ), 27  Δεκεμβρίου 2012 (Νότια Κορέα) και 5  Σεπτεμβρίου 2013 (Ιαπωνία)
δεδομένα (π  σ  ε )

Το World of Tanks είναι MMO Online Multiplayer βιντεοπαιχνίδι που δημιουργήθηκε από την εταιρεία Wargaming.net που έχει έδρα στην Κύπρο. Το βιντεοπαιχνίδι διαδραματίζεται στην περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και μεταπολεμικά. Είναι βασισμένο στο πρότυπο Free To Play δίνοντας την δυνατότητα στους παίχτες να έχουν γρηγορότερη πρόοδο μέσω χρημάτων. Οι παίκτες ουσιαστικά πολεμούν με άλλους παίκτες σε τυχαίους χάρτες ελέγχοντας ο καθένας ένα άρμα μάχης (τανκ). Το βιντεοπαιχνίδι έκανε το ντεμπούτο του ως αθλητικό παιχνίδι στο World Cyber Games 2012.[1] Επίσης υπάρχουν ξεχωριστές εκδόσεις για κονσόλες και κινητά χωρίς την υποστήριξη crossplay.

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Clans (Φυλές)

Οι Clans είναι φυλές που ενώνονται κάτω από έναν αρχηγό που έχει ιδρύσει την φυλή. Συνήθως αυτές οι φυλές ζητούν πιο πολλές απαιτήσεις για να συμμετάσχει ο παίκτης. Στις Φυλές μπορείς να συμμετέχεις στα Strongholds (Οχυρά) και επίσης να έχεις την δυνατότητα να παίζεις στα Clan War/Global Map που είναι τουρνουά μεταξύ πολλών Clan(Φύλων).

Είδη μάχης

Τα είδη μάχης είναι τα εξής:

  • Random Battles (Τυχαία μάχες):Σε αυτό το είδος μάχης υπάρχει ένα σημείο κλειδί που λέγεται «σημαία». Μπορεί να είναι δυο σημαίες (μια για κάθε παράταξη) ή μόνο μία (ουδέτερη) ή και μόνο επίθεση ή άμυνα. Όποια ομάδα ελέγξει την ζητούμενη σημαία, κερδίζει. Διαφορετικά πρέπει να διαλύσει όλα τα αντίπαλα τανκς. Σε περίπτωση αδυναμίας ανάδειξης νικήτριας ομάδας, τότε θεωρείται ισοπαλία.
  • Strongholds (Οχυρά): Είναι ένα είδος μάχης στο οποίο είσαι με την Clan σου και παίζεις εναντίον άλλων Clan με τίς βαθμίδες VI/VIII/X.
  • Clan Wars/Global Map: Είναι ίδια με τα Strongholds απλά εκεί έχεις καλύτερές ανταμοιβές και πιο δύσκολες απαιτήσεις
  • Frontline: Είναι ένα μικρής διάρκειας είδος μάχης στο οποίο έχει αναβίωση δηλαδή δεν τελειώνει η μάχη όταν πεθάνεις και προσπαθείς να πάρεις τις σημαίες τής άλλης ομάδας και να φτάσεις στα Objectives που είναι 3 ή το αντίθετο δηλαδή να κάνεις άμυνα ώστε να μην πάρει η άλλη ομάδα τις σημαίες και τα Objectives.Εχει 60 άτομα χωρισμένα σε 2 ομάδες 30 ατόμων. Χρειάζεσαι βαθμίδα VIIΙ. Επίσης στο συγκεκριμένο είδος μάχης παίζεις και με Ουλαμό (Platoon).
  • Steel Hunter: Είναι ένα μικρής διάρκειας είδος μάχης στο οποίο μοιάζει με Battle Royale δηλαδή έχει μια ζώνη που συρρικνώνεται και προσπαθείς να μείνεις τελευταίος διαλύοντας τα αντίπαλα τανκς. Το συγκεκριμένο είδος μάχης είναι Ατομικό ή με Ουλαμό (Platoon).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «WCG 2012, World of Tanks debut». worldoftanks.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2016. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]