When You Believe

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το When you Believe είναι το θεματικό τραγούδι της πρώτης κλασσικής ταινίας της DreamWorks Ο Πρίγκιπας της Αιγύπτου. Τη μουσική και τους στίχους συνέθεσε ο Στεφάν Σκουάρτζ.[1]

Πρωτότυπη Ερμηνεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη φιλμογραφική απόδοση, αφού ο Φαραώ Ραμσής Β΄ έδωσε την άδεια στους Εβραίους σκλάβους να φύγουν από την Αίγυπτο, η Σάλι Ντρόσκι ως Μαριάμ και η Μισέλ Φάιφερ ως Σεπφώρα τραγουδούν το πρώτο μέρος του "When you Believe" καθώς οι Εβραίοι φεύγουν από την Αίγυπτο με οδηγό τον Μωυσή, ακολουθούμενοι κι από Αιγύπτιους. Στο δεύτερο μέρος, μια χορωδία παιδιών τραγουδά στα Εβραϊκά Ύμνους Δοξολογίας προς τον Θεό και σταδιακά ενώνονται με τις φωνές των ενηλίκων και των Σάλι Ντρόσκι και Μισέλ Φάιφερ καθώς φτάνουν προς την Ερυθρά Θάλασσα. Στην ποπ έκδοση το τραγούδι ερμηνεύτηκε από τις Γουίτνεϊ Χιούστον και Μαράια Κάρεϊ.

Ελληνική Ερμηνεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην ελληνική απόδοση της ταινίας το τραγούδι ερμηνεύτηκε από τις Χριστίνα Αργύρη ως Μαριάμ και Έλλη Κοκκίνου ως Σεπφώρα μαζί με τη χορωδία, με τίτλο "Την Πίστη Αν Βρεις". Οι Εβραϊκοί Ύμνοι διατηρήθηκαν, όπως και σε όλες τις μεταγλωτίσεις της ταινίας.

Βραβεύσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το "When you Believe", κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού στα Academy Awards 1999.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Solomon, Charles (1998). The Prince of Egypt: A New Vision in Animation. New York: Harry N. Abrams. σελ. 161. ISBN 0-8109-4369-7. 
  2. «Academy Awards, USA: 1998». Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2009. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]