Χρήστης:Jimkats

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
jimkats
15
Αυτός ο χρήστης της Βικιπαίδειας άρχισε να επεξεργάζεται στις 23 Ιουλίου 2008.
Αυτός ο χρήστης ζει στην Ελλάδα.
el Αυτός ο χρήστης έχει ως μητρική γλώσσα την Ελληνική.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
Αυτός ο χρήστης συνεισφέρει στο OpenStreetMap.
Αυτός ο χρήστης έχει σελίδα στα Wikidata.
Η/Υ
Το αγαπημένο θέμα αυτού του χρήστη είναι η Επιστήμη των Υπολογιστών.
Αυτός ο χρήστης συνεισφέρει χρησιμοποιώντας Google Chrome.
Αυτός ο χρήστης συνεισφέρει χρησιμοποιώντας Windows.
Much header, such UI
Συζήτηση · Συνεισφορές · English Wikipedia account · Γενικός σύνδεσμος υποσέλιδων


Full συνεισφορές σε Wikidata, Wikipedia και OpenStreetMap. Διότι μου αρέσουν οι χάρτες και τα documentations :)


Απόφοιτος Μηχανικός Πληροφορικής (πρώην ΤΕΣΥΔ). Τρέχων μεταπτυχιακός φοιτητής στο ίδιο τμήμα.

Η Αγγλική έκδοση της σελίδας του χρήστη μου στην Wikipedia χρησιμοποιείται ως πρόχειρο για το "βιογραφικό" μου στο Διαδίκτυο.

Συνεισφέρω ενεργά από τον Μάιο του 2020 στο OpenStreetMap βελτιώνοντας τον χάρτη σε διάφορα επίπεδα όσο είναι εφικτό από πλευράς μου (ο λογαριασμός μου εκεί), όπως οδικό (που υπάρχει και τι είδους δρόμος είναι), κτηριακό (το περίγραμμα του κτηρίου κυρίως) και διοικητικό (όρια κοινοτήτων/δημοτικών ενοτήτων, το πιο αγαπημένο μου :d). Τα δεδομένα του OSM χρησιμοποιούνται από πολλές εφαρμογές και γνωστές πλατφόρμες, οπότε η βελτίωση του χάρτη εκεί είναι must κατ'εμέ.
Οι περισσότερες συνεισφορές μου είναι στο Άργος και στα περίχωρα. Δεν κρύβω ότι βελτίωσα κατά πολύ το Άργος σε σύγκριση με πριν ξεκινήσω, αφού δεν υπήρχαν πολλά features πέραν των περισσοτέρων δρόμων και κάποιων πλατειών. (γενικά χαλάω υπερβολικό χρόνο συχνά χάριν χαρτογράφησης :/ .αλλά έχω μάθει πολλά πράγματα μέσω αυτού, όπως γενικά πολεοδομικά σχέδια, συστήματα συντεταγμένων, ανοιχτά γεωχωρικά δεδομένα... )

To-do list[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Προσθήκη πληροφοριών για τον βομβαρδισμό του Άργους το 1943
    • Έγινε, αλλά χρήζει βελτίωσης θεωρώ.
  • Προσθήκη πληροφοριών για την σφαγή από τους Γάλλους το 1833
  • Προσθήκη πληροφοριών για τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου 1944 (αποχώρηση Γερμανών, είσοδος ανταρτών)
  • Πιθανώς περισσότερες πληροφορίες για τον αρχαίο λύκο και τον Δαναό
  • Προσθήκη δημάρχων Νέας Κίου
  • Πιθανώς βελτίωση του λήμματος για τον Καμπόσο με βιογραφικά στοιχεία, όπως ότι τα τελευταία χρόνια πριν εκλεγεί δήμαρχος ήταν διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Άργους

Γενικά σχόλια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1. Στο wikidata υπάρχουν αρκετά items γεωγραφικού τύπου, τα οποία δημιουργήθηκαν λόγω wiki λημμάτων σε cebwiki και svwiki, τα οποία όλα δημιουργήθηκαν μέσω bot, και έχουν ίδιο μοτίβο κειμένου. Ένα πρόβλημα που δημιουργεί, από δικιά μου άποψη, είναι η παρουσία διπλότυπων items, επειδή συνήθως τα περισσότερα από τα μέρη που αναφέρει ήδη υπάρχουν από πριν στο wikidata, καθώς συνδυάζεται πολλές φορές και με συνεισφορές στο GeoNames.
Από όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το wikidata το 2020, τώρα το 2022 είδα ότι υπάρχει τελικά μια προσπάθεια εκκαθάρισης αυτών των αυτομοτοποιημένων λημμάτων, από πλευράς svwiki. Επίσης, απ' ότι κατάλαβα από συζητήσεις που διάβασα, ο δημιουργός αυτού του bot έχει φύγει svwiki λόγω διαφωνιών (λογικά λόγω ακριβώς του bot και των όσων δημιουργούσε, στην ουσία μη-εγκυκλοπαιδικά/χαμηλής σημασίας λήμματα τα οποία δημιουργούσαν και errors όπως λένε).
Παραθέτω links προς τον χρήστη που είδα τις τελευταίες μέρες (αρχές Μάρτη 2022) ότι εκκαθαρίζει τα σουηδέζικα λήμματα του bot για μέρη της Ελλάδας. Αυτός ο χρήστης είναι που έφτιαξε και το project εκκαθάρισης αυτών των συνεισφορών του bot.

2. Για κάποιον λόγο υπάρχει σύγχυση από πολλές πηγές μεταξύ του Αγίου Πέτρου Άργους και του Πέτρου Σικελιώτη. Οι πηγές, ιδίως αυτές που χρησιμοποιούνται για Identifier στο Wikidata, κάνουν μίξη βιογραφικών αναφορών στα πρόσωπα αυτά, αναιρούνται όταν ψάξεις και βρεις ποιές χρονικές περιόδους έζησαν αυτοί οι δύο.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγιναν αυτά τα μπλεξίματα, αλλά άντε τώρα να γίνει η όποια έρευνα/διόρθωση και σε αυτές τις πηγές/κατάλογοι (βασικά κατάλογοι είναι κι όχι τυπικές πηγές). Ακόμη και οι αναφορές που έκαναν εκεί μέσα, δεν εξηγούσαν γιατί να γίνει το μπέρδεμα αυτό των βιογραφικών στοιχείων, κι έτσι με βεβαιότητα έκανα τον διαχωρισμό μερικών στοιχείων στο wikidata και στα wikipedia λήμματα που έκαναν τις μικτές αναφορές.
Σελίδες των στο Wikidata:



Ενδιαφέροντα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επαγγελματικά: Ψηφιακή εγκληματολογία, διαχείριση συστημάτων, κυβερνοασφάλεια, εφαρμοσμένη ασφάλεια συστημάτων.

Λοιπά: Eurovision, παιχνίδια, Διαδίκτυο, χαρτογράφηση-γεωχωρικά δεδομένα, προγραμματισμός, μουσική.

Επικοινωνία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • emails:
    • jim-kats "at" hotmail "dot" com
    • jimkats1 "at" gmail "dot" com
  • Discord: jimkats #4218

Εμπειρία συνεισφορών Wiki[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • eRepublik Official Wiki (από το 2011) - 2000+ επεξεργασίες σε 1300+ σελίδες
    • ενημέρωση (αγγλικών και ελληνικών) και μετάφραση άρθρων
    • ενημέρωση και διόρθωση (γραφική και λειτουργική) προτύπων
    • Μηχανικός Wiki
  • Κάποια διάσκορπα wiki του fandom.com, αλλά λίγες συνεισφορές (της τάξεως των 10-20 ανά wiki).

Συνεισφορές Βικιπαίδειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν το έχω κάνει ακόμη, αλλά σκέφτομαι να κάτσω να φτιάξω τα ελληνικά άρθρα για μερικά τεχνολογικά, γιατί όταν κάναμε εργασίες στην σχολή, έψαχνα να βρω κάτι εδώ πέρα και μόνο στ' αγγλικά τα έβρισκα. Ιδίως όσον αφορά δίκτυα υπολογιστών, π.χ. για κάποια πρωτόκολλα.

Πριν τη συνεισφορά στη Βικιπαίδεια με χρήση λογαριασμού, είχα κάνει επίσης:

- Δημιουργία του άρθρου για τις συμμετοχές της Μάλτας στη Eurovision.

- Προσθήκη της Αρδέας ως αδελφοποιημένη πόλη του Άργους, διότι η αδελφοποίηση έγινε το 2006.



(ξέρω ότι θα ήταν συνετό να τα έβαζα τα παρακάτω σε subpage "πρόχειρο", αλλά είναι πιο εύκολο όσο είναι μικρό το περιεχόμενο να τα έχω όλα σε μια σελίδα :d)

Αθλητικοί σύλλογοι Άργους[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τελικά υπάρχουν πολλές μικρές ερασιτεχνικές ομάδες στο Άργος. Δύσκολα όμως ακούς γι' αυτές αφού δεν διαδίδονται τέτοιου είδους νέα συχνά... Η λίστα που βρήκα είναι από το 2015, οπότε δύσκολα μπορείς να κρίνεις ποιές συνεχίζουν να υπάρχουν και τώρα.

Πηγές:

Η παραπάνω λίστα, η οποία είναι για αιτήματα διατήρησης αθλητικής αναγνώρισης, περιλαμβάνει ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία απ' όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για τα περισσότερα έχει και έτος ιδρύσεως. Προσπαθώ να βρω αυτή την λίστα αν υπάρχει και πουθενά αλλού εκτός docplayer μπας και μπορέσει να κριθεί λίγο πιο αναγνωρισμένη αντί για κάτι που βρέθηκε τυχαία. Edit: βρήκα την ίδια λίστα και στο karate.gr, οπότε κάτι γίνεται (για αναγνωρισιμότητα :p).

Δήμαρχοι Νέας Κίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επειδή δεν υπάρχει συγκεντρωμένη λίστα με όλους τους δημάρχους του τέως δήμου Νέας Κίου, θα βάζω εδώ ότι βρίσκω και όταν θα έχω βρει αρκετές πληροφορίες, τότε θα προστεθεί στο λήμμα Νέα Κίος.

  • Γεώργιος Μανινής (2006-2010)
  • Γεώργιος Κατριλιώτης (1994-2006)
  • Δημήτριος Κιουμουρτζόγλου (1978-1994)
  • Παναγιώτης Παππίας (κατά το 1933)
  • Χρήστος Δελής (για δύο δεκαετίες, πριν το 1960. πρώτος κοινοτάρχης)

Ο Κατριλιώτης πέθανε στις 6 Μαρτίου του 2006
Σε αυτή την πηγή αναφέρεται "Π. ΠΑΠΠΙΑΣ" μόνο. Το μικρό όνομα "Παναγιώτης" αναφέρθηκε από τον Μανινή κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το 1925 συστάθηκε επιτροπή για την ίδρυση της Νέας Κίου, με πρόεδρο τον Χρήστο Δελή. Το 1926 ξεκίνησε η οικοδόμηση και το 1927 άρχισε να κατοικείται. Το 1928 αναγνωρίστηκε ως οικισμός και για 3 μήνες ήταν προσαρτημένος στον Δήμο Άργους, πριν συσταθεί η Κοινότητα Νέας Κίου. Το 1997 μετατράπηκε σε Δήμο.

Πηγές:

Αδελφοποιήσεις δήμων μεταξύ 2006 και 2016[1]


Τελεφερίκ στο Άργος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μαίου 2021, ο δήμαρχος του Άργους έκανε αναφορά για έναρξη συζητήσεων για την τοποθέτηση τελεφερίκ μεταξύ αρχαίου θεάτρου και κάστρου Λάρισα, ένα έργο το οποίο είχε υποσχεθεί προεκλογικά για πρώτη φορά το 2006. Δεν θυμάμαι αν το είχε ξανααναφέρει σε επόμενες εκλογές, αλλά είναι το πρώτο έργο από τα "extraordinaire" που είχε υποσχεθεί τότε (τα υπόλοιπα αφορούσαν αψίδες και αγάλματα/προτομές).
Τα γράφω αυτά εδώ πέρα ώστε αν και όταν γίνει το έργο, να υπάρχουν οι πρώτες πηγές εδώ.


Αργοναυπλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Αργοναυπλία δεν αναφέρεται πρακτικά πουθενά στην Βικιπαίδεια, πέραν δύο αναφορών στα λήμματα Γεώργιος Μάρκου ο Αργείος και Αμπελάκια Σαλαμίνας. Κι επειδή είναι μία λέξη που χρησιμοποιείται αρκετά, και από τους ντόπιους και από τα ΜΜΕ, είπα να κάνω μια αρχική αναφορά στο λήμμα Αργολικός κόλπος (πιο σχετικό λήμμα δηλαδή), καθώς δεν υπάρχει καν ειδική αναφορά στον Αργολικό κάμπο κάπου αλλού, και προσωρινά να γράψω τούτο το κειμενάκι για μελλοντική χρήση, μπας και προστεθεί ποτέ περαιτέρω αναφορά στην Αργοναυπλία.

Προσωπικά ποτέ δεν είχα καταλάβει τι ακριβώς εννοούμε, πέραν του προφανές (Άργος και Ναύπλιο). Υπέθετα ότι αφορά μια μίξη των παλιών επαρχιών Άργους και Ναυπλίας, αλλά μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο για χωρικές αναφορές της Αργοναυπλίας, δεν βρήκα άμεση απάντηση, αλλά συμπέρανα ότι γεωγραφικά αντιστοιχεί στον Αργολικό κάμπο. Δηλαδή από Μυκήνες και Κουτσοπόδι, μέχρι Μύλους και Κιβέρι, καθώς και περίπου στα Πυργιώτικα.
Δύο άρθρα της Αργολικής Βιβλιοθήκης με βοήθησαν στο να βγάλω αυτό το συμπέρασμα (για άλλη μια φορά η Αργολική Βιβλιοθήκη σκίζει :D). Δημοσιεύσεις με tag Αργοναυπλία και συγκεκριμένα:

Η αναφορά της Ασίνης με πονιάζει λίγο στην προκειμένη περίπτωση γιατί δεν νομίζω ότι θεωρείται Αργολικός κάμπος εκεί, παρά κάμπος της Ασίνης. Αλλιώς θα λαμβάναμε υπόψη και τον κάμπο της Λυρκείας, που κι αυτός στην ουσία συνδέεται με τον υπόλοιπο Αργολικό κάμπο, δεν διακόπτεται δηλαδή από βουνά/λόφους.

Οπότε, μιλάμε για πεδιάδα της Αργοναυπλίας (συνηθέστερο) ή κάμπο της Αργοναυπλίας.


Άγιοι Κίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ευελπιστώ να βρω τρόπο μελλοντικά να προστεθούν οι άγιοι αυτοί στα σχετικά λήμματα (Κίου, Νέας Κίου). Δεν το κόβω να είναι εφικτό (του στυλ να ταιριάζει και να αξίζει η πληροφορία σε σύγκριση με το υπόλοιπο κείμενο), αλλά θα το προσπαθήσω, για την Νέα Κίο.
Το ακόλουθο κείμενο είναι από το άρθρο που παραπέμπω, απλά τα καθαρογράφω για όταν γίνει η δουλειά μελλοντικά (και σε περίπτωση που χαθεί το άρθρο), αφού βέβαια έχω ψάξει και για αλλού online αναφορές προς αυτούς τους αγίους.

Ετήσια εορτή των αγίων της Κίου Μικράς Ασίας, τιμάται στον ενοριακό ναό της Αγίας Ειρήνης Νέας Κίου. Η ιερή εικόνα των αγίων φυλάσσεται στην εκκλησία αυτή. Αυτοί οι άγιοι κατάγονται από την Κίο της Μικράς Ασίας.

  • Άγιος Ευστάθιος, Επίσκοπος Κίου
  • Οσιομάρτυρας Ιγνάτιος
  • οσιομάρτυρας Μακάριος ο Νέος, μαρτύρησε στην Προύσα το 1590 μ.Χ.
  • νεομάρτυρας Αθανάσιος

Η 17η Οκτωβρίου 2021 (και συγκεκριμένα η πρώτη Κυριακή μετά τις 10 Οκτωβρίου) επιλέχθηκε για τους εξής λόγους: 1. Αυτό καθαυτό το γεγονός της 7ης Οικουμενικής Συνόδου και ο τόπος που έλαβε αυτή χώρα (Νίκαια), δεδομένου ότι η Κίος της Μικράς Ασίας, από τον 16ο αιώνα μ.Χ. και μετά αποτέλεσε την έδρα της ξακουστής Μητρόπολης Νίκαιας και διατηρήθηκε ως τέτοια μέχρι την Μικρασιατική Καταστροφή. 2. Δύο από τους τιμώμενους Αγίους (ο επίσκοπος Κίου Ευστάθιος και ο οσιομάρτυς Ιγνάτιος) έδρασαν και μαρτύρησαν κατά την περίοδο της Εικονομαχίας. 3. Η μνήμη των δύο από τους τιμώμενους αγίους εορτάζεται κατά το μήνα Οκτώβριο, στις 6 Οκτωβρίου του Αγίου Μακαρίου και στις 8 Οκτωβρίου του Αγίου Ιγνατίου.

Το δεξιό και το αριστερό κλίτος του ιερού ναού της Αγίας Ειρήνης είναι αφιερωμένα στους αγίους Ιγνάτιο και Μακάριο αντίστοιχα.

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr/2021/10/blog-post_466.html


Διάφορα για το Άργος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θα αναγράφω εδώ περιεκτικά ότι μαθαίνω για το Άργος από διάφορες συζητήσεις που κάνω, και ίσως μετέπειτα καταγραφούν κάπου αφού πρώτα ερευνήσω online μήπως τυγχάνει να υπάρχουν αναφορές, όπου αμφιβάλλω για τα περισσότερα... Για θέμα Wikipedia θεωρώ θα αναγνωριζόντουσαν μόνο εάν αναφέρονται σε παλιές εφημερίδες, όπου είναι πιο πιθανό να βρεις πληροφορίες, αφού σχεδόν τίποτα δεν υπάρχει στο διαδίκτυο για τις περισσότερες τοπικές ιστορίες ανά την Ελλάδα...επίσης δύσκολο να βρεις βιβλιογραφικές αναφορές...

Το εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους στον κήπο της οικίας Τρικούπη, χτίστηκε επειδή η κόρη του Οικονόμου, που είχε φτιάξει το σπίτι, είχε οράματα ότι έβλεπε τον Άγιο Χαράλαμπο να της λέει να φτιάξει ένα εκκλησάκι εκεί που θα βρει την εικόνα του. Σκάβοντας βρήκαν όντως την εικόνα κι έτσι χτίστηκε. Θεωρείται ιδιωτικό εκκλησάκι, και ανοίγει μόνο παραμονή και ανήμερα της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους, όπου γίνεται η λειτουργία από ιερείς της ενορίας του Αγίου Πέτρου.
Ο μεγάλος σκαμμένος χώρος με τα αρχαία ακριβώς δίπλα από την οικία Τρικούπη, είναι μέρος του ίδιου οικοπέδου. Εκεί ακριβώς ήθελε η τράπεζα να φτιάξει νέο (για τότε) υποκατάστημα, αλλά κατά το σκάψιμο για την έναρξη των εργασιών βρέθηκαν τα αρχαία και κλασικά η αρχαιολογία σταμάτησε τις εργασίες, έκανε ότι έκανε, και έπειτα τα εγκατέλειψε, κλασικά. Έτσι η τράπεζα δεν ολοκλήρωσε τις εργασίες, έμεινε με την οικία όπου έμενε ο διευθυντής του υποκαταστήματος, ο οποίος μετά από χρόνια έφυγε. Συνεχίζει να είναι ιδιοκτησία της τράπεζας μέχρι και σήμερα.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΟΜΟΣ 56-59 ΧΡΟΝΙΚΑ Β 4 2001-04 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αναφέρεται ως "ADelt 56-59 (2001-2004) B4, (σελίδες)." στην πλατφόρμα της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής των Αθηνών.
Τα δεδομένα της πλατφόρμας αναζητάς εδώ, π.χ. στο Toponym βάζεις "Argos" για να σου εμφανίσει τις αναφορές αρχαιολογικών εργασιών για την περιοχή του Άργους. Έχει και αναζήτηση με χάρτη, επιλέγοντας το "Map View" πριν την αναζήτηση.

Μετά από προτροπή του JBradyK για την εισαγωγή μνημείων (αγάλματα, προτομές, στήλες) για την Αργολίδα στο Wikidata, στα πλαίσια ενός ευρύτερου έργου, κατέγραψα σε λίστα όλα τα μνημεία της πόλης του Άργους, όσα μπορούσα να σκεφτώ τουλάχιστον αν και γενικά δεν έχουμε πολλά τέτοια στην πόλη. Δεν θα δημοσιεύσω ακόμη την λίστα, αν και μπορώ να πω ότι πρόκειται για συνολικά 12 μνημεία (εκ των οποίων τα 7 είναι προτομές και 1 άγαλμα). Όποιος θέλει πληροφορίες, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου.

Για τους δημάρχους του Δήμου Άργους Μυκηνών, ο Καμπόσος όντας καθηγητής φυσικής αγωγής πριν βγει δήμαρχος με καταγωγή από Άργος (κάποιος πρόσθεσε πρόσφατα στο λήμμα ότι είναι από Λίμνες, θα το ερευνήσω ξανά γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς :p), και ο Μαλτέζος όντας δικηγόρος, καταγωγή δεν γνωρίζω (μένει Άργος πάντως, και στις εκλογές φάνηκε ότι ψήφισε στον Ίναχο βάσει ειδησεογραφικού άρθρου).

Αυτή είναι μια σελίδα χρήστη της Βικιπαίδειας, της ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας.

Αν βρήκατε τη σελίδα οπουδήποτε αλλού εκτός από τη Βικιπαίδεια [1] τότε βλέπετε ένα mirror site με το οποίο ο Jimkats πιθανότατα δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Η κανονική διεύθυνση της σελίδας είναι http://el.wikipedia.org/wiki/Χρήστης:Jimkats.

  1. «ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΩΝ Ι - Οι Αδελφοποιήσεις των Ελληνικών Δήμων 2006-2016» (PDF). Υπουργείο Εσωτερικών. Ανακτήθηκε στις 26 Απριλίου 2021.