Twisted Metal: World Tour

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Twisted Metal 2: World Tour)
Twisted Metal: World Tour
ΔημιουργόςSingleTrac, Sony Interactive Studios America
ΕκδότηςSony Computer Entertainment
ΣχεδιαστήςΝτέιβιντ Τζάφι
ΠλατφόρμαPlayStation 3, Microsoft Windows, PlayStation[1] και Playstation 4
Ημ/νία κυκλοφορίας31  Οκτωβρίου 1996
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Twisted Metal: World Tour (γνωστό ως Twisted Metal 2 στις Η.Π.Α.) είναι το δεύτερο μέρος της επιτυχημένης σειράς με μάχες μεταξύ οπλισμένων οχημάτων, Twisted Metal. Δημιουργήθηκε από τη SingleTrac και κυκλοφόρησε το 1996 από την Sony για το PlayStation. To 1997 κυκλοφόρησε η έκδοση για υπολογιστές ενώ το 2007 έγινε διαθέσιμο για το αμερικάνικο και ιαπωνικό διαδικτυακό κατάστημα του PlayStation 3 (Playstation Network). Πρόκειται για τον ύστατο τίτλο στην σειρά δια χειρός SingleTrac μιας και από το τρίτο μέρος την ανάπτυξη ανέλαβε η 989 Studios.

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Minion στο Παρίσι.

Τα Twisted Metal είναι παιχνίδια καταστροφής μεταξύ ειδικά διαμορφωμένων πολεμικών οχημάτων και διαδραματίζονται σε μεγάλες αστικές περιοχές. Τα οχήματα ποικίλουν, από μοτοσυκλέτες και μπουλντόζες μέχρι τανκς και παγωτατζίδικα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι η εξολόθρευση των αντιπάλων με την χρήση διαφόρων power ups όπως ναπάλμ, νάρκες, πύραυλοι, πάγος, εξοστρακιστικές βόμβες κ.α.

Ο παίκτης επιλέγει το όχημα της αρεσκείας του και καλείται να επιζήσει μέσα από εννέα επίπεδα, διάσπαρτα στις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Σε αντίθεση με τον πρώτο τίτλο που διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες, το Twisted Metal 2 χρησιμοποιεί την "Πόλη των Αγγέλων" μόνο ως αρχική πίστα, ταξιδεύοντας εν συνεχεία τον παίκτη σε Ρωσία, Ανταρκτική, Παρίσι, Αμαζόνιο, Ολλανδία, Χονγκ Κονγκ και Νέα Υόρκη.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο διοργανωτής των τουρνουά Twisted Metal, Calypso, έτσι όπως απεικονίζεται στο δεύτερο μέρος της σειράς.

Η εισαγωγή δείχνει το, κατεστραμμένο από το πρώτο Twisted Metal, Λος Άντζελες του 2006. Ένα τουρνουά που διοργάνωσε την παραμονή των Χριστουγέννων της προηγούμενης χρονιάς ο παρανοϊκός Calypso.

Κοιτάζοντας από ψηλά στο ζέπελίν του την ολοκληρωτικά διαλυμένη «πόλη των αγγέλων» αναρωτιέται σχετικά με το που θα λάβει μέρος το δεύτερο τουρνουά. Τελικά αποφασίζει να μεταφέρει το χάος σε όλο τον κόσμο (“The world will be my battleground”). Δεκατέσσερις οδηγοί, όλοι μυστηριώδεις και με προβληματικό παρελθόν, έχουν ήδη επιλεχθεί να αλληλοεξοντωθούν σε οκτώ μέρη της Γης  με τον νικητή να ζητάει από τον Calypso οτιδήποτε επιθυμεί.

Μετά από την πίστα του Αμαζονίου και πριν εκείνη της Νέας Υόρκης, ο παίκτης αντιμετωπίζει το πρώτο boss ο οποίος είναι ο Minion. Ο final boss του πρώτου Twisted Metal με το πολεμικό άρμα.

Η τελική αναμέτρηση λαμβάνει μέρος στο Χονκ Κονγκ με αντίπαλο τον Dark Tooth. Όταν ο τελευταίος ηττηθεί, ο πρωταγωνιστής συναντάει τον Calypso για να λάβει το βραβείο του.

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού έγινε από τον Ντέιβιντ Τζάφι.

Η SingleTrac ξεκίνησε τη συγκέντρωση ιδεών για ένα sequel του Twisted Metal περί τα τέλη του 1995.[2]

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

To Twisted Metal 2 ήταν εμπορική επιτυχία πουλώντας 1.74 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις Η.Π.Α. ενώ το σκορ του στο GameRankings αγγίζει το 86.44% από είκοσι κριτικές.[3]

Το Gamespot του έδωσε 8.8 στα 10 σημειώνοντας πως «διαλύει τον ανταγωνισμό».[4] Το IGN το βαθμολόγησε με 7.3 στα 10 τονίζοντας πως το παιχνίδι διαπρέπει στο 2 player mode.[5]

Η βαθμολογία στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Playstation είναι τέσσερα αστέρια με άριστα τα πέντε από 3.935 αγοραστές.[6]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) redump.org.
  2. "Twisted Fan". Electronic Gaming Monthly. Ziff Davis (79): 137. February 1996.
  3. «Twisted Metal 2». Metacritic. Ανακτήθηκε στις 28 Ιουνίου 2016. 
  4. «Twisted Metal 2 Review». Ανακτήθηκε στις 28 Ιουνίου 2016. 
  5. Staff, By IGN. «Twisted Metal 2». IGN. Ανακτήθηκε στις 28 Ιουνίου 2016. 
  6. «store.playstation». 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]