Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:CubicStar

Greek Rebel (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Θεωρώ ότι όσον αφορά τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήταν καλύτερα όπως το είχα στην προηγούμενη εκδοχή. Η ΔηΣυ ως κόμμα, δεν συμμετέχει ως μέλος της κυβέρνησης (βασικά αυτό δεν γίνεται καν αφού είναι κόμμα άλλης χώρας), όμως στον πίνακα αναγράφεται σε πιο κόμμα ανήκει το κάθε στέλεχος της κυβέρνησης. Ο Στυλιανίδης δεν είναι ανεξάρτητος πολιτικός, ανήκει στην ΔηΣυ (ανεξάρτητα με το αν το κόμμα δεν είναι ελληνικό). Οπότε νομίζω ότι ήταν πιο ακριβής η προηγούμενη έκδοση.

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Από ελληνικά κόμματα, καθώς είναι πλέον και έλληνας πολίτης, είναι πάντως ανεξάρτητος.

Ένα άλλο άσχετο θέμα, γιατί χρειάζεται και μια στήλη με το χρώμα του κόμματος; Αρκεί το όνομα ενώ κάνει τους πίνακες περίπλοκους χωρίς λόγο.

Greek Rebel (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν ξέρω για τα χρώματα, απλά έτσι είθισται. Όσο για το "ανεξάρτητος" θα μπορούσε να υπάρξει έστω μια σημείωση, που να λέει ότι πολιτεύεται στην Κύπρο με την ΔηΣυ

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Πολιτευόταν. Αυτό όμως το λέει και το λήμμα προς το οποίο υπάρχει λινκ.

Greek Rebel (συζήτησησυνεισφορές)

Ε καλά, προφανώς αφού είναι μέλος άλλης κυβέρνησης δεν μπορεί να πολιτευτεί εκεί. Αλλά ανήκει ακόμα στο κόμμα, αυτό θέλω να πω.

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Σε αυτή τη κυβέρνηση μετέχει ως έλληνας πολίτης χωρίς (γνωστή) κομματική ταύτιση.

Greek Rebel (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι αλλά δεν θα πρέπει να τοποθετηθεί τουλάχιστον σε σημείωση ότι ως Κύπριος πολίτης είναι μέλος της ΔηΣυ;

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Τι σχέση έχουν οι δραστηριότητες του σε ένα άλλο κράτος;

Greek Rebel (συζήτησησυνεισφορές)

Απλά αν λέμε "ανεξάρτητος" θεωρώ ότι πρέπει να επεξηγήσουμε ότι ουσιαστικά δεν είναι ανεξάρτητος πολιτικός, έχει κόμμα.

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Το «ουσιαστικά» είναι άποψη. Όπως το έχουμε εκεί, το «πολιτικό κόμμα» σημαίνει ή προέρχεται από τη ΝΔ (ως βουλευτής; λχ ο Πιερρακάκης δεν είναι) ή όχι.

ΥΓ Αν θέλαμε ακόμη πιο απλό πίνακα θα γράφαμε σε υποσημείωση απλώς ποιοι υπουργοί δεν είναι βουλευτές ή στελέχη του κόμματος.

Greek Rebel (συζήτησησυνεισφορές)

Θα μπορούσε, απλά εγώ το πάω έτσι όπως είναι ο πίνακας. Αφού λέει "κόμμα" σημαίνει σε ποιο κόμμα ανήκει το στέλεχος. Από κει και πέρα δεν θα έβλαπτε ως μια υποσημείωση "συμμετέχει ως ανεξάρτητος, ανήκει στο κυπριακό κόμμα της ΔηΣυ", για να είμαστε καλυμμένοι.

Υ.Γ.: Δεν σημαίνει "ως βουλευτής". Αν κάποιος είναι μέλος της ΝΔ πρέπει να μπει το κόμμα, ακόμα και αν είναι εξωκοινοβουλευτικός. Από κει και πέρα βέβαια μπορεί να μπει σε μια παρένθεση το "εξωκοινοβουλευτικός".

My Cozmos (συζήτησησυνεισφορές)

Κύριοι, νομίζω μια παύλα στον πίνακα θα βοηθήσει. Ή να γράψουμε παραπομπή (λέξη με μπλε γράμματα) ........ Κι από κάτω, στο κείμενο, γράφουμε την αλήθεια. Ότι είναι ανεξάρτητος πολίτης που μπαίνει ως εξωκοινοβουλευτικός στην ελληνική Κυβέρνηση - έχοντας πρότερη εμπειρία και ως πολιτικό προσωπικό της Κύπρου.

Mylinablog (συζήτησησυνεισφορές)

Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε πως να συνεισφέρω κι εγώ στη σελίδα σας; πρόσεξα ότι με διαγράψατε χωρίς να μου εξηγήσετε τι έκανα λάθος..μόνο να βοηθήσω ήθελα. Αν μου εξηγήσετε το πως θα μπορέσω να το κάνω. Ευχαριστώ.

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)