Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα Geraki.

Προχώρησα στην ανανέωση του βασικού προτύπου χαρακτήρα και στην προσθήκη παραμέτρων, ώστε να μπορεί να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο όλους τους φανταστικούς χαρακτήρες από οποιοδήποτε χώρο κι αν προέρχονται.
Σε κάθε "ενότητα" του προτύπου, έδωσα και 4 έξτρα παραμέτρους (πιστεύω πως είναι αρκετές, αν όχι μπορούν να προστεθούν κι άλλες) με την μορφή τιτλ-δεδομ, καθώς σίγουρα κάποιοι χαρακτήρες θα απαιτούν κάποια εξειδικευμένα πεδία τα οποία δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν ως βασικές παράμετροι στο πρότυπο. Με την ίδια λογική, άφησα και την "έξτρα ενότητα" με 5 παραμέτρους μορφής τιτλ-δεδομ. Και τα δύο (έξτρα παράμετροι και έξτρα ενότητα) φάνηκαν χρήσιμα κατά τη δεύτερη φάση ενημέρωσης και το πέρασμά μου από τα λήμματα (επόμενη παράγραφος).
Φυσικά αν ανακαλυφθεί κάποια παράμετρος που είναι βασική και ξέχασα να την προσθέσω, μπορεί πάντα να προστεθεί.

Έπειτα, πέρασα από όλα τα λήμματα που χρησιμοποιούσαν το πρότυπο και τα διόρθωσα/ανανέωσα ώστε να συμβαδίζουν με τις "νέες" παραμέτρους. Υπάρχουν όμως αρκετά λήμματα φανταστικών χαρακτήρων που χρησιμοποιούν το πρότυπο "Πληροφορίες προσώπου", πρόβλημα το οποίο αναφέρθηκε ήδη και στην Αγορά όταν άνοιξα το θέμα των συγκεκριμένων προτύπων. Θα πρέπει κι αυτά τα λήμματα με τον καιρό να ενσωματώσουν το πρότυπο "Πληροφορίες χαρακτήρα", αλλά αυτό είναι κάτι που χρειάζεται περισσότερη δουλειά και χρόνο. Θα προσπαθώ σιγά σιγά και σταδιακά να κάνω τις αλλαγές στο μέλλον, ευελπιστώντας και σε βοήθεια από άλλους χρήστες.

Επίσης, ενσωμάτωσα στα τρία λήμματα που χρησιμοποιούσαν το πρότυπο "Πληροφορίες φανταστικού χαρακτήρα" το πρότυπο "Πληροφορίες χαρακτήρα", οπότε πιστεύω τώρα μπορεί να γίνει ανακατεύθυνση του πρώτου προτύπου στο δεύτερο.
Λήμματα + ανακατευθύνσεις πιστεύω πως θα πρέπει να γίνουν και σε άλλα πρότυπα χαρακτήρων που υπάρχουν στην αγγλική ΒΠ (βρήκα τρία συνολικά: videogame character, animanga character και το comic character), ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν για την ύπαρξη του βασικού προτύπου και να μην δημιουργούνται εκ νέου καινούρια διπλά πρότυπα. Αν μέχρι στιγμής όλα λειτουργούν σωστά, μπορώ να προχωρήσω στη "δημιουργία" και ανακατεύθυνση των τριών υπολοίπων προτύπων.


Ενημέρωση: Έχω προχωρήσει τελικά με τις ανακατευθύνσεις των animanga + comic προτύπων, ενώ βρήκα σήμερα και πρότυπο για "Πληροφορίες πλασματικού χαρακτήρα". Τα λίγα λήμματα που συνδέονταν με αυτό τα μετέφερα επίσης στο κεντρικό και δημιούργησα ανακατεύθυνση για το πρότυπο. Μένει η ανακατεύθυνση για το "Πληροφορίες φανταστικού χαρακτήρα" αλλά και για το videogame χαρακτήρα. Για το τελευταίο, δεν κατάφερα να το συνδέσω μέσω wikidata με το αντίστοιχο αγγλικό ώστε να προχωρήσω μετά στην ανακατεύθυνση, για αυτό και δεν το έκανα. Μήπως μπορείς να δεις γιατί δεν μπορεί να γίνει η σύνδεση; Ευχαριστώ.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Πολύ καλά! Πληροφορίες πλασματικού χαρακτήρα;;; Γουάο! Δεν το είχα υπόψη (μάλλον μόνο αυτός που το έφτιαξε το ήξερε).

Έκανα τη σύνδεση (δεν ξέρω αν χρειαζόταν αφού κι εκείνο ήταν ανακατεύθυνση). Δες κατάργηση ανακατεύθυνσης, διασύνδεση στα wikidata, επαναφορά ανακατεύθυνσης. Πρόλαβα να το κάνω πριν με αναιρέσουν για βανδαλισμό 😜


TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Αχα...έπρεπε να φύγει η ανακατεύθυνση πρώτα; Για αυτό μου έβγαζε error; Μάλιστα...το μάθαμε κι αυτό :) Το ξέρω πως μπορεί να μην χρειαζόταν, απλά για να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο καλυμμένοι... Μόλις μεταφέρω τους χαρακτήρες που το χρησιμοποιούν, θα κάνω την ανακατεύθυνση και σε εμάς εδώ. Κι έπειτα μένει μόνο (ελπίζω!) το "Πληροφορίες φανταστικού χαρακτήρα" αν και νομίζω πως αυτό είναι έτοιμο για ανακατεύθυνση. Εκτός αν θέλουμε να πάρουμε πράγματα από την τεκμηρίωσή του και να τα μεταφέρουμε στην τεκμηρίωση του "Πληροφορίες χαρακτήρα".

Όσο για το "Πλασματικού χαρακτήρα"....εντελώς τυχαία το πέτυχα! Έτυχε να μπω στον Μίκυ Μάους στην προσπάθεια να αρχίσω να βάζω το πρότυπο στους φανταστικούς χαρακτήρες και ήταν ο ένας από τους 4-5 που το χρησιμοποιούσε! Κληρώθηκε και το Τζόκερ να πάω να παίξω! 

TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα...προτύπων συνέχεια...όσο ψάχνω, κάτι καινούριο ανακαλύπτω...

Δες λίγο αυτό το υπερεξειδικευμένο πρότυπο ... Ακολουθείται ίδια διαδικασία με τα άλλα σχετικά με τα λήμματα που χρησιμοποιείται κι έπειτα ανακατεύθυνση ή διαγραφή; Ή παραμένει ως έχει;

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)
TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, το είδα αυτό με τα αντίστοιχα λήμματα στην αγγλική. Άρα θα πρέπει να "διορθωθούν" όλα τα λήμματα χαρακτήρων που το χρησιμοποιούν κι έπειτα να προταθεί για διαγραφή... Ευχαριστώ :)

Απαντήστε στο "Πρότυπα χαρακτήρων"