Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Συζήτηση χρήστη:Kalogeropoulos/Αρχείο 2020β/αρχείο 3

Kyrmedios (συζήτησησυνεισφορές)

Κύριε Καλογερόπουλέ

Έχουμε ξαναμιλίσει από αυτό το χώρο. Γιατί επιμένετε να εμφανίζετε το έτος γέννησης; Και μάλιστα να αποκλείετε κάποιον σαν εμένα να το αφαιρέσει; Σας έχω εξηγήσει επανειλημμένα, ότι η ίδια δεν επιθυμεί την ανάρτηση του έτους γεννήσεως. Είναι πρόσωπο εν ζωή. Πείτε μου, κάνω λάθος ότι η επίσημη πολιτική της βικιπαίδιας καθορίζει να σεβόμαστε την επιθυμία ζώντων δημοσίων προσώπων; Ποτέ δεν σας μίλησα, ούτε σε σας, ούτε σε οποιονδήποτε άλλον αδόκιμα ή αγενώς. Εξηγήστε μου πού κάνω λάθος. Και το έτος που αναρτήσατε είναι αυθαίρετο και δεν υπάρχει λόγος να αναρτηθεί αφού το αντικείμενο του λήμματος έχει επανειλλημένα εκφράσει την επιθυμία για παράλειψη αυτής της αναφοράς.


Ποτέ δεν απαντήσατε στο email που σας έστειλα.


Σας ευχαριστώ

Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφορές)

Και δε θα απαντήσω. Δεν είμαι επιδεκτικός σε απειλές έμμεσες ή άμεσες κατά της Βικιπαίδειας. Και όχι, έχετε παρερμηνεύσει την οδηγία για σεβασμό σε δημόσια πρόσωπα. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τις προσωπικές τους επιθυμίες.

Kyrmedios (συζήτησησυνεισφορές)

Ποιός σας απείλησε; Προς Θεού!


Το έτος δεν είναι σωστό και δεν υπάρχει τρόπος επαλήθευσης. Δεν είναι σωστό και για το ίδιο το εγχείρημα να ενθαρρύνει «πηγές» που δεν είναι αξιόπιστες.

Και τέλος πάντων κανείς ουδέποτε δεν σας απείλησε ούτε είχε τη πρόθεση.


Αφαίρεση αμφιλεγόμενου περιεχόμενου που δεν τεκμηριώνεται

Οι συντάκτες των λημμάτων πρέπει να αφαιρούν αμφιλεγόμενο περιεχόμενο σχετικό με πρόσωπα που βρίσκονται εν ζωή, εφόσον αυτό δεν τεκμηριώνεται, βασίζεται σε αναξιόπιστες πηγές (βλ. Βικιπαίδεια:Παράθεση πηγών) ή αποτελεί υποκειμενική ερμηνεία αξιόπιστων πηγών εκ μέρους του συντάκτη. Αν πρόκειται για μειωτικούς ή δυσφημιστικούς ατεκμηρίωτους χαρακτηρισμούς, τότε ο κανόνας τριών επαναφορών δεν ισχύει. Αυτές οι αρχές ισχύουν όχι μόνο για τις σελίδες των λημμάτων, αλλά για οποιαδήποτε άλλη σελίδα στη Βικιπαίδεια, όπως σελίδες συζήτησης ή σελίδες χρηστών. Οι διαχειριστές έχουν δικαίωμα να επιβάλλουν την αφαίρεση του αμφιλεγόμενου περιεχομένου «κλειδώνοντας» το λήμμα ή επιβάλλοντας φραγή σε άλλους χρήστες, ακόμα και αν έχουν οι ίδιοι συμμετοχή στην επεξεργασία του λήμματος. Αν άλλοι χρήστες επαναφέρουν το μη αποδεκτό περιεχόμενο, μπορούν επίσης να υποστούν φραγή κατόπιν σχετικής προειδοποίησης.

Οι διαχειριστές που ανακαλύπτουν μία βιογραφία που δεν τεκμηριώνεται και περιέχει αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς, μπορούν να διαγράψουν γρήγορα το λήμμα, εφόσον δεν υπάρχει προγενέστερη ουδέτερη έκδοσή του, στην οποία να το επαναφέρουν.

Σύμφωνα με τον Τζίμι Γουέιλς:

«Φαίνεται πως υπάρχει η αντίληψη, μεταξύ ορισμένων συντακτών, πως κάποια αυθαίρετη φημολογία που κάποιος άκουσε ή μία ψευδής πληροφορία θα πρέπει να σημειωθεί με μία εκκρεμούσα παραπομπή [πρότυπο {{πηγή}}]. Λάθος. Πρέπει να αφαιρείται αμέσως εκτός αν τεκμηριωθεί. Αυτό ισχύει για κάθε είδους πληροφορία, αλλά ακόμα περισσότερο για αρνητικούς χαρακτηρισμούς σε βιογραφίες προσώπων που είναι εν ζωή».

Είναι προτιμότερο να υπάρχουν λιγότερες αλλά τεκμηριωμένες πληροφορίες, παρά περισσότερες και ατεκμηρίωτες.

Kyrmedios (συζήτησησυνεισφορές)

Λέω ότι το έτος είναι αμφιλεγόμενο και πρέπει να αφαιρεθεί. Ας μείνουμε σε αυτό. Γιατί είναι γενογός οτι είναι αμφιλεγόμενο.

Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφορές)

πείτε το αυτό στις πηγές που το παραθέτουν και είναι αρκετές


Kyrmedios (συζήτησησυνεισφορές)

Και πρέπει να αναφέρεται το εγχείρημα σε πηγές που οι ίδιες δεν έχουν ιδέα, αλλά σκανδαλοθηρικά αναφέρουν «δεδομένα» για να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους; Κανείς δεν γνωρίζει, ούτε το 58, ούτε το 59, ούτε το 60 ούτε το 61 κλπ, ούτε όποιο άλλο έτος θέλετε.

Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφορές)

Μην επιμένετε ειδικά όταν έχουν προωθηθεί στον τύπο δημοσιεύματα του τύπου έξαλλη η Φιλίνη με το το wikipedia

Kyrmedios (συζήτησησυνεισφορές)

Γιατί ήταν λάθος. Μία πηγή την ανέφερε ως 62 ετών το 2016 αν θυμάμαι καλά.

Kyrmedios (συζήτησησυνεισφορές)

Και οι χαρακτηρισμοί τύπου «έξαλλη» κλπ είναι και το επισημαίνω για πολλοστή φορά, για λόγους εντυπωσιασμού. Δεν είναι αξιόπιστες αυτές οι πηγές. Είμαι στο χώρο των υπολογιστών από το 1982 και πάντα σεβόμουν καθώς και θαύμαζα εγχειρήματα όπως το wikipedia. Γιατί είμαι θιασώτης του ελεύθερου κώδικα κλπ, τα γνωρίζετε. Όμως εδώ δεν υπάρχει αξιοπιστία και αυτό πραγματικά δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη βικιπαίδια. Αυτό το απλό κρατήστε, δεν ξέρω με ποιό άλλο τρόπο να το εκφράσω.


Σας ευχαριστώ.