Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα geraki. Πρόσεξα πως πριν δύο μήνες περίπου έγινε μια αλλαγή στο πρότυπο tracklisting, όπου άλλαξε το πλάτος έκτασής του στα λήμματα. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα αν "δίπλα" στο tracklisting υπάρχει άλλο πρότυπο ή εικόνα, να αναγκάζει το tracklisting να μετακινείται προς τα κάτω αφήνοντας πίσω ένα αρκετά μεγάλο (σε άλλα λήμματα μικρότερο) κενό. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το λήμμα Thor (soundtrack). Η συγκεκριμένη εικόνα παρουσίασης σε περιπτώσεις εκτόπισης θεωρώ πως είναι άσχημη.

Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει δυνατότητα αυτόματης προσαρμογής του πλάτους όπως συμβαίνει με το αντίστοιχο πρότυπο και στην αγγλική ΒΠ. Εκεί, παρατήρησα πως αν υπάρχει κάποιο άλλο πρότυπο ή εικόνα δίπλα, τότε το tracklisting προσαρμόζεται σε μικρότερο του 100% πλάτος. Ενώ αν δεν υπάρχει τίποτα, τότε καταλαμβάνει όλο το μήκος του λήμματος. Κι αυτό συμβαίνει αυτόματα, χωρίς την προσθήκη κάποιας έξτρα παραμέτρου από τον χρήστη που χρησιμοποιεί κάθε φορά το πρότυπο. Αυτό πιστεύω θα αποτελούσε και την πιο κατάλληλη λύση κι εδώ.

Θα ήθελα να ακούσω την άποψή σου πάνω σε αυτό γιατί αν και το 100% μπορεί να θεωρείται "λογικό πλάτος", δημιουργεί κάποια μικροπροβλήματα στην εφαρμογή του. Απλά απευθύνομαι σε σένα επειδή έκανες και τη συγκεκριμένη αλλαγή. Πάντα βικιφιλικά :) - TeamGale [talk] 15:45, 5 Οκτωβρίου 2019 (UTC)

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα @TeamGale! Η αλλαγή που προκάλεσε το πρόβλημα που είδες ήταν το margin στο (μάλλον αχρείαστο) div, όχι στο το πλάτος του πίνακα. Το διόρθωσα.

Κατά τα άλλα το 100% δεν είναι καθόλου λογικό πλάτος, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη ότι με βάση αυτό το πραγματικό πλάτος μπορεί να γίνει υπερβολικά μεγάλο. Για παράδειγμα στην δική μου οθόνη με μεγιστοποιημένο το παράθυρο σημαίνει 45 cm! Που σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε τις λίγες λέξεις τίτλων στα αριστερά, τα τέσσερα ψηφία της διάρκειας στα δεξιά, και 40 ολόκληρα εκατοστά κενού στη μέση. Γι'αυτό και έβαλα πλάι στο 100% το μέγιστο πλάτος 80 χαρακτήρων (πάλι μεγάλο όταν δεν υπάρχει πολύ περιεχόμενο αλλά χωνεύεται καλύτερα).


TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Μάλιστα, κατάλαβα. Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις και για τη διόρθωση. Απλά επειδή είδα την περιγραφή που έβαλες "λογικό πλάτος" και το τελικό αποτέλεσμα, τα συνδύασα και νόμιζα πως εκεί ήταν το πρόβλημα και όχι στο margin. Σημασία έχει πως διορθώθηκε. Σε ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια :)

Απαντήστε στο "Σχετικά με πρότυπο Tracklisting"