Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Glorious 93

TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Σχετικά με την επισήμανση στο λήμμα περί αυτόματης μετάφρασης, σε ποια σημεία θεώρησες πως έγινε κάτι τέτοιο για να προσθέσεις το σχετικό πρότυπο; Το λήμμα το είχα δημιουργήσει προσωπικά πριν αρκετό καιρό και σίγουρα δεν το έκανα με αυτόματη μετάφραση. TeamGale [talk] 10:58, 26 Αυγούστου 2019 (UTC)

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα, πρέπει να ομολογήσω πως το συγκεκριμένο πρότυπο είναι κάπως ιδιαίτερο γιατί όχι μόνο αναφέρεται σε αυτόματα μεταφρασμένα λήμματα, αλλά και λήμματα όπου η μετάφραση είναι προσεγγιστική, δλδ. όχι απαραίτητα ακριβής... Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, ίσως, του τί με οδήγησε στην προσθήκη του συγκεκριμένου προτύπου στο λήμμα αυτό είναι η ενότητα "Background" και τα όσα αναφέρονται εντός αυτής... Είμαι βέβαιος πως θα μπορούσα να μεταφραστεί/γραφτεί πολύ καλύτερα και ίσως με καταλληλότερη ορολογία... Και οι δύο ενότητες που ακολουθούν έχουν και αυτές μερικά θεματάκια (πχ. το "Irish state" ποτέ δεν θα μεταφραστεί ως "ιρλανδική πολιτεία", αλλά μάλλον ως "ιρλανδικό κράτος" και άλλα παρόμοια...), αλλά όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό... Το πρότυπο, πάντως, θεωρώ πως έχει πλήρως την θέση του εκεί που βρίσκεται... Επίσης, να τονίσω πως μέσω της τοποθέτησής του σε ουδεμία περίπτωση επιθυμώ να υποβαθμίσω τον κόπο και την προσπάθεια του προηγούμενου συντάκτη, αλλά περισσότερο να επισημάνω μερικά ζητήματα που έχει (αποδεδειγμένα) το λήμμα...

TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Μπορώ να ξανακοιτάξω την ενότητα "Background" (αλλά και τις επόμενες) αλλά προσωπική μου άποψη είναι πως θεματάκια όπως το "Irish State" το οποίο αναφέρεις, από τη στιγμή που τα εντόπισες και λες πως και παρακάτω τα θεματάκια δεν είναι σε μεγάλο βαθμό, θα μπορούσες να προχωρήσεις στις απαραίτητες διορθώσεις παρά να τα αφήσεις όπως έχουν. Δεν μπορεί ο άλλος να γνωρίζει επακριβώς ποια πράγματα εντόπισες που θα μπορούσαν να γραφτούν καλύτερα. Αντίθετα, θα μπορούσε να μπει μια επισήμανση μόνο στην ενότητα "background" που σε προβλημάτισε περισσότερο, παρά να προσθέσεις ένα πρότυπο που αναφέρεται σε ολόκληρο το λήμμα, αλλά μάλλον φαίνεται πως αυτό αποτελεί την εύκολη λύση... Διαφωνώ πως "έχει πλήρως τη θέση του εκεί που βρίσκεται" όπως λες καθώς κάτι τέτοιο είναι κατά πολύ παραπλανητικό για τον απλό αναγνώστη. Έχω δει λήμματα που το φέρουν, τα οποία δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα λόγω κάκιστης ή αυτόματης μετάφρασης, και σίγουρα το συγκεκριμένο δεν ανήκει σε αυτά. Αλλά το σέβομαι και όπως είπα θα ξανακοιτάξω ολόκληρο το λήμμα πριν αφαιρέσω την επισήμανση. Καλή συνέχεια. TeamGale [talk] 12:17, 26 Αυγούστου 2019 (UTC)