Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Glorious 93

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα,

Σε κάποια λήμματα οικισμών που δημιουργείς το {{WikidataCoord}} βγάζει σφάλμα ({{WikidataCoord}} – malformed coordinate data)... Δεν μπορώ όμως να βρω τι φταίει... Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να είναι;

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Ειλικρινά δεν ξέρω... Το έχω προσέξει και εγώ, τώρα με αυτά των οικισμών της Αρμενίας, παλαιότερα με εκείνα της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και της Βόρειας Μακεδονίας... Ειλικρινά δεν ξέρω τί μπορεί να φταίει... Κάποιο εδώ προβληματικό module ίσως ? Μήπως ο Geraki έχει κάποια ιδέα ίσως για το τί μπορεί να φταίει ?

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

Πάντως στα Wikidata δεν βλέπω να υπάρχει εσφαλμένη καταχώρηση ή διπλή καταχώρηση...

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Οι συντεταγμένες είναι σωστές αλλά το Module:WikidataCoord περιμένει συντεταγμένες με ακρίβεια εκατοστού. Το πρόβλημα εμφανίζεται όπου οι συντεταγμένες είναι με ακρίβεια δέκατου, π.χ. 41°30'N, 21°54'E αντί 41°30'0"N, 21°54'0"E. Για παράδειγμα, αυτή η επεξεργασία έλυσε το πρόβλημα στο λήμμα Κάμεν Ντολ, αλλά η πραγματική διόρθωση θα πρέπει να γίνει στο module και όχι στα Wikidata.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζω το σχόλιό μου περί του {{WikidataCoord}}: Μπορεί να φέρνει αυτόματα τις συντεταγμένες, αλλά χρειάζεται η συμπλήρωση και άλλων παραμέτρων, όπως και στο {{coord}}.

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Οπότε, εάν κατάλαβα καλά, θα πρέπει να προχωρώ σε στρογγυλοποίηση των δεδομένων στα wikidata όποτε αυτό χρειάζεται προκειμένου να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα... Καλά το κατάλαβα ή είναι διαφορετικά ?

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Συγνώμη, κατά λάθος άλλαξα και τις συντεταγμένες οπότε δεν ήταν πλήρως κατανοητό στο προηγούμενο diff. Η σωστή επεξεργασία είναι αυτή όπου φαίνεται ότι το μόνο που άλλαξε είναι η ακρίβεια (Ακρίβεια: ±0.01°). Αν έχεις ενεργοποιημένο το gadget CoordinateDiffMap θα μπορείς να δεις ότι αλλάζει και το zoom στον χάρτη, καθώς είναι από παλιά σύμβαση για το coord κ.α. ότι η ακρίβεια σχετίζεται και με το μέγεθος του αντικειμένου, δηλ. θέλεις μικρή ακρίβεια για μια χώρα, περιφέρεια και μεγαλύτερη ακρίβεια για π.χ. ένα κτίριο - οπότε και οι χάρτες προσαρμόζονται ανάλογα όταν δεν είναι γνωστό το είδος αντικειμένου.

Αλλά όπως έγραψα «η πραγματική διόρθωση θα πρέπει να γίνει στο module και όχι στα Wikidata» με μία επεξεργασία και όχι εκατοντάδες: λύθηκε.


Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Οπότε όλο το πρόβλημα ήταν... ένα "WikdataCoord" που έγινε "WikidataCoord" ? 😯

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Όχι, αυτό που κάνει τη δουλειά είναι το

40 elseif mw.ustring.match (args[1], '%d+°%d+'[NS],%s*%d+°%d+'[EW]') then		-- if the returned data looks like 54°24'N, 25°25'E
41 	lat_long[1], lat_long[2], lat_long[3], lat_long[4], lat_long[5], lat_long[6] =	-- parse it into the table
42 		mw.ustring.match (args[1], '(%d+)°(%d+)'([NS]),%s*(%d+)°(%d+)'([EW])')

Το τυπογραφικό ήταν μέσα σε σχόλιο, δεν δημιουργούσε πρόβλημα.

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Εντάξει, ευχαριστώ πολύ για την επίλυση του προβλήματος. 🙂

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

Τέλεια!