Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Dr Moshe

Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
2A02:587:801D:F800:8DC:107F:1929:8353 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Αγαπητέ Δρ Moshe, σας ευχαριστώ που με επιβεβαιώσατε στο θέμα της Κρυπτείας.

Ξέρετε για αυτό τον λόγο φράχτηκα δια παντός! Γιατί με αναιρούσαν με ψέμματα και κανείς δεν με στήριζε. Είμαι κι εγώ αθυρόστομος κι έτσι έγινε το κακό.

Ζηλεύω εκτός από την μόρφωση και την ευγένειά σας. Σας εύχομαι υγεία και η παρουσία σας να φωτίζει για αρκετό καιρό, όσο θέλετε, αυτό το σκοτεινό χώρο.

Dr Moshe (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Σας ευχαριστώ, αγαπητέ μου, για τα ευγενικά λόγια, αν και οπωσδήποτε υπερβάλλετε σε ό,τι με αφορά...

Μου γράφετε για την επ' αόριστον φραγή σας και, μολονότι δεν ξέρω καθόλου τις λεπτομέρειες ή την αφετηρία τού ζητήματος, το γεγονός είναι οπωσδήποτε λυπηρό. Δεν γνωρίζω τι σας συνέβη· ίσως κάπου χάσατε τον προσανατολισμό σας και παγιδευτήκατε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, ίσως κρίνατε ότι έπρεπε με κάποιον τρόπο να επιβληθείτε.

Επιτρέψτε μου δύο μόνο σχόλια: Η ΒΠ είναι εγκυκλοπαίδεια και βασίζεται σε τεκμηρίωση με πηγές. Συνεπώς, αν ποτέ θεωρήσουμε ότι τα συμπεράσματα κάποιου είναι άτοπα και οι συνεισφορές του ανακριβείς ή μονομερείς, αρκεί απλώς να προσκομίσουμε καλύτερες πηγές και ισχυρότερα επιχειρήματα. Να είστε βέβαιος ότι η αλήθεια θα βρει τον τρόπο να αναδειχθεί, όπως τα γνήσια χαρτονομίσματα εις βάρος των πλαστών, και δεν χρειάζεται να διαλαλεί την αξία της. Όταν παρουσιαστεί πειστικά, τα σαθρά επιχειρήματα σε βάθος χρόνου δεν θα μπορέσουν να αντέξουν το βάρος της, όσο και αν επιμένει αυτός που τα προσκομίζει.

Τέλος, επειδή είχατε την εντιμότητα να αναφερθείτε στην αθυροστομία, ήθελα απλώς να τονίσω την αξία τής αυτοσυγκράτησης ή, καλύτερα, της εγκράτειας. Μερικές φορές κάποιοι ονομάζουν την ωμότητα και την αγένεια «αμεσότητα» ή «ευθύτητα», αλλά αυτό είναι οπωσδήποτε σοβαρό λάθος. Αν παραμένουμε ψύχραιμοι, αφήνουμε τα επιχειρήματα να παρουσιαστούν σε πλήρη ισχύ και επομένως να πείσουν. Αλλά και αν αυτό δεν συμβεί τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε, η αυτοσυγκράτηση έχει ήδη ωφελήσει εμάς, δείχνοντας ότι έχουμε την ικανότητα να ελέγχουμε τον εαυτό μας και δεν παρασυρόμαστε από την ανοησία ή την κακοπιστία.

Παρακαλώ συγχωρήστε μου την κάπως συμβουλευτική χροιά των σχολίων αυτών. Σκέφτηκα μήπως κάτι από αυτά βοηθήσει σε πιθανή νέα αρχή. Ευχαριστώ πολύ.

2A02:587:800E:EB00:B4E3:1DDE:19B2:1677 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Δεν έχω καμιά ελπίδα πια. Όμως εσείς είστε πολύ ωραίος άνθρωπος. Χάρηκα που μου αφιερώσατε τόσες λέξεις. Να είστε καλά.

Απαντήστε στο "Ο φραγμένος"