Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:CubicStar

Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
FocalPoint (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

.... να αφήσεις να γίνει συζήτηση εδώ, προφανές λάθος είναι για τους γαλλομαθείς που ξέρουν καλά γαλλικά. Είναι ο ορισμός της ορθής ανακατεύθυνσης και κάποτε πρέπει να μάθουμε τι σημαίνει ανακατεύθυνση και τι όχι.

Gts-tg (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Συμφωνώ, η πρόταση αφορούσε ανακατεύθυνση με όρο που υπάρχει σε χρήση + δεν νομίζω πως χρειαζόταν να γίνει καν σήμανση ή/και πρόταση διαγραφής. Προτείνω απλά να δημιουργηθεί ξανά ως ανακατεύθυνση από εναλλακτική ονομασία και η όποια συζήτηση να γίνει στην σελ. συζήτησης της ανακατεύθυνσης.

FocalPoint (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ζητώ ξεκάθαρα να εφαρμοστεί η διαδικασία της συζήτησης διαγραφής. Πρέπει να ξεκαθαριστεί μια για πάντα αυτό το πράγμα με το τι είναι (και τι δεν είναι) η ανακατεύθυνση, με όλη την επισημότητα της συζήτησης διαγραφής.

CubicStar (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Πρώτα από όλα, αυτό το ζήτημα δεν είναι κάτι που μπορεί να λυθεί από μια συζήτηση διαγραφής γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός ύπαρξης των συζητήσεων διαγραφής. Αν πρέπει να ξεκαθαριστεί κάτι είναι στις πολιτικές και όχι σε ad hoc περιπτώσεις.

Οι οδηγίες λένε τώρα ότι μπορεί να γίνει γρήγορη διαγραφή ανακατεύθυνσης «αν δημιουργήθηκε πολύ πρόσφατα σαν αποτέλεσμα ορθογραφικού λάθους (κατά τη μετακίνηση μιας σελίδας ή σαν προληπτικό (proactive) μέτρο. Αυτό δεν συμπεριλαμβάνει κοινά λάθη ή λανθασμένες ονομασίες, ή τον πληθυντικό εκεί που το σωστό είναι ο ενικός, καθώς τέτοιες ανακατευθύνσεις είναι χρήσιμες». Η σελίδα της πολιτικής λέει ότι τα «συνήθη γραμματικά λάθη» είναι ένας από τους σκοπούς ύπαρξης ανακατευθύνσεων.

Θα πείτε, πιάνεσαι από αυτή τη λεπτομέρεια και το μικρό κενό ανάμεσα στις οδηγίες; Οχι εντελώς. Το λάθος Ρεμς/Ρενς είναι όντως υπαρκτό, αλλά σκέφτηκα μπορεί και από λάθος ότι το "Ερρίκος της Ρεμς" ήταν περιττό. Αν κρίνετε, μπορείτε να το ξαναφτιάξετε, αλλά δεν είναι θέμα για να συζητηθεί σαν διαγραφή.

ΥΓ Γενικά νομίζω ότι σε εποχές εύκολης αναζήτησης από google κλπ και μέσα από τη ΒΠ οι ανακατευθύνσεις έχουν χάσει το ρόλο τους, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση

FocalPoint (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ακριβώς για όλα αυτά που γράφεις (και όπου διαφωνούμε), όσα συζητάμε εδώ, πρέπει να συζητηθούν επίσημα σε συζήτηση διαγραφής. Να τα βλέπουν όλοι και να είναι μέρος του αρχείου συζητήσεων. ΤΟ να ξαναφτιαχτεί η ανακατεύθυνση είναι αδιάφορο.

ΥΓ: σε εποχές εύκολης αναζήτησης, το google και οι άλλοι μηχανισμοί βασίζονται σε ανακατευθύνσεις για πιθανές εναλλακτικές (έστω και λανθασμένες) ορθογραφίες. Αν τις σβήσουμε, κάνουμε κακό.

Gts-tg (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Όπως παραπάνω, προτείνω απλά να δημιουργηθεί ξανά ως ανακατεύθυνση από εναλλακτική ονομασία και η όποια συζήτηση να γίνει στην σελ. συζήτησης της ανακατεύθυνσης, + με επισήμανση της υπάρχουσας πολιτικής σχετικά με ανακατευθύνσεις στην όποια συζήτηση προκύψει. Δεν προτείνω να το δημιουργήσεις εσύ, εγώ, ή κάποιος άλλος, άλλα αυτή την διαδικασία σε περίπτωση που δημιουργούνται ζητήματα σε ότι αφορά ανακατευθύνσεις και παρόμοια ζητήματα που καλύπτονται ήδη από την πολιτική. Εάν συμβαίνει η ίδια ιστορία να γίνεται ξανά και ξανά με ανακατευθύνσεις (σημάνσεις διαγραφής και εν γένει αμφισβήτηση για το αν θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες), τότε είτε θα πρέπει να ειδωθεί η περίπτωση χρηστών όπου συμβαίνει αυτό, ή να αλλάξει εν γένει η πολιτική.

CubicStar (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

@FocalPoint, @Gts-tg, εντάξει ας αρχίσουμε και πάλι τη συζήτηση στη σελίδα διαγραφής ή όπου αλλού

Απαντήστε στο "Παρακαλώ πολύ...."