Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Χρήστης:Xaris333/πρόχειρο

1) Υπάρχει τρόπος η εμφάνιση της λίστας να είναι σε 4 ή 5 στήλες και όχι σε μια μεγάλη;

2) Υπάρχει τρόπος δίπλα από την κάθε περιοχή να μπορώ να γράψω τις ομάδες που αντιστοιχούν σε αυτή;

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

1) Ως έχει, όχι. Θα χρειαζόταν τροποποίηση του script έτσι ώστε να έχει πάντα πολλές στήλες.

2) Όχι, σε καμία περίπτωση. Το imagemap υποστηρίζει μόνο συνδέσμους. (Εναλλακτικές είναι το ImageAnnotator που όμως μπορεί να έχει μόνο παραλληλόγραμμα σχήματα, και το FileAnnotations που είναι άγνωστο πότε θα υλοποιηθεί).

Να έχεις επίσης υπόψη ότι το imagemap δεν εμφανίζεται καθόλου σε έκδοση PDF (δεν εμφανίζεται καν η εικόνα) και επίσης δεν λειτουργεί πλήρως σε εμφάνιση κινητού, δηλαδή στο 50% των αναγνωστών.

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Κρίμα. Μεγάλο μειονέκτημα.

Έχει κάτι άλλο παρόμοιο να προτείνεις; Να δίνω ένα χάρτη με μερικές τοποθεσίες χρωματισμένες και να εμφανίζεται κάπως ο σύνδεσμος των περιοχών;

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Ουσιαστικά θα μπορούσα να είχα ένα χάρτη με σημειωμένους σε κάθε περιοχή αριθμούς. Και από κάτω να ανοίγει ένα μενού που να αναγράφονται οι αριθμοί και οι αντίστοιχες περιοχές. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για γεωγραφικά λήμματα. Γίνεται αυτό; Υπάρχει κάτι παρόμοιο να το δω;

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, είναι απλούστερο και ασφαλέστερο. Κάπως έτσι μάλλον.

Αν είναι περιεχόμενο λήμματος καλύτερα να είναι σταθερά ορατή η λίστα από κάτω και όχι πτυσσόμενη. Γενικά το πτυσσόμενο περιεχόμενο υποδηλώνει ότι δεν είναι σημαντικό ή γενικά εγκυκλοπαιδικό περιεχόμενο, και έχει διάφορα προβλήματα. Δεν θα ήταν κακό να μην είναι καν σε στήλες η λίστα, αλλά απλά σε συνεχόμενη γραμμή με τους αριθμούς των περιοχών.

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Επαρχία Πάφου#Δήμοι και κοινότητες

Πώς μπορεί να βελτιωθεί εμφανισιακά η ενότητα; Κάποιους μικρούς αριθμούς στο χάρτη μπορώ να τους βάλω σε άλλο σημείο περιμετρικά και να τα ενώσω με την περιοχή τους με μια γραμμή.

Απαντήστε στο "Image map"