The Best of Both Worlds (τραγούδι της Μάιλι Σάιρους)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το "The Best of Both Worlds" είναι ένα ποπ-ροκ τραγούδι που ερμήνευσε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Μάιλι Σάιρους για την τηλεοπτική σειρά του Disney Channel Χάνα Μοντάνα. Η Σάιρους ερμηνεύει το τραγούδι ως Χάνα Μοντάνα, η οποία είναι το alter ego της πρωταγωνίστριας της σειράς Μάιλι Στιούαρτ. Κυκλοφόρησε ως το πρώτο και κύριο single από το άλμπουμ του soundtrack της Χάνα Μοντάνα στις 28 Μαρτίου 2006. Το "The Best of Both Worlds" είναι το μουσικό θέμα της τηλεοπτικής σειράς- στην τρίτη σεζόν της σειράς, χρησιμοποιείται ως μουσικό θέμα το "Movie Mix" του 2009. Μια ζωντανή έκδοση είναι διαθέσιμη στο Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert (2008), μια έκδοση για καραόκε περιλαμβάνεται στη σειρά καραόκε του soundtrack (2008), και το 2009 Movie Mix περιλαμβάνεται στο Hannah Montana: The Movie soundtrack (2009). Το τραγούδι έχει στοιχεία bubblegum pop και pop rock. Στιχουργικά, είναι μια βιτρίνα της διπλής ζωής που ζει η Μάιλι Στιούαρτ.

Το "The Best of Both Worlds" θεωρείται ένα από τα χαρακτηριστικά τραγούδια της Σάιρους, που την εισήγαγε στη μουσική βιομηχανία.[1] Το τραγούδι έλαβε γενικά θετικές κριτικές- οι κριτικοί σημείωσαν ότι το τραγούδι ήταν καλά γραμμένο παρά την "περίεργη" ιδέα του. το "The Best of Both Worlds" έφτασε στο νούμερο 92 του Billboard Hot 100, κάνοντας το τραγούδι μόνο ένα από τα δύο τηλεοπτικά θέματα της δεκαετίας (το άλλο είναι το "Leave It All to Me" της Μιράντα Κόσγκροβ) που κατέκτησε το Hot 100, και σημείωσε κάποια εμπορική επιτυχία διεθνώς. Το τραγούδι έφτασε στην υψηλότερη θέση του διεθνούς chart στο Irish Singles Chart, στο νούμερο δεκαεπτά. Ένα διαφημιστικό μουσικό βίντεο για το τραγούδι προέρχεται από την ηχογράφηση μιας συναυλίας. Η Σάιρους προώθησε το τραγούδι ερμηνεύοντάς το σε διάφορους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εμφανίσεών της ως ανοιχτή δράση για την περιοδεία The Party's Just Begun Tour των Cheetah Girls και ως κλείσιμο της πρώτης της συναυλιακής περιοδείας με το ίδιο όνομα.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το "The Best of Both Worlds" είναι ένα τραγούδι με επιρροές από dance, rock και country μουσική,[2][3] και η ενορχήστρωση του περιλαμβάνει offbeat ηλεκτρικές κιθάρες, upbeat synths και συνοδευτικά φωνητικά.[4] Είναι σε κοινό χρόνο με ρυθμό 130 παλμούς ανά λεπτό.[5] Το τραγούδι είναι γραμμένο στο κλειδί της Ντο μείζονας. Τα φωνητικά της Cyrus εκτείνονται από το A3 έως το D5.[6] Το τραγούδι ξεκινά με την εξέλιξη των συγχορδιών C5-G5-D5-F5.[7]

Το τραγούδι γράφτηκε από τους Μάθιου Τζερράρντ και Ρόμπι Νέβιλ. Το δίδυμο έγραψε άλλα τρία τραγούδια για το soundtrack της Χάνα Μοντάνα και συνεχίζει να γράφει τραγούδια για το franchise, όπως τα "Nobody's Perfect" και "Ice Cream Freeze (Let's Chill)" Στιχουργικά, το τραγούδι είναι ένα από τα πολλά τραγούδια ("Just Like You", "The Other Side of Me", "Old Blue Jeans", "Ordinary Girl" και "Rock Star") που παραπέμπουν ρητά στη διπλή ζωή της Στιούαρτ ως Μοντάνα: κανονική έφηβη που μετακόμισε από το Νάσβιλ του Τενεσί στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια την ημέρα και ποπ σταρ τη νύχτα.[8] Στο τραγούδι, η Σάιρους τραγουδάει για τα προνόμια και τα πλεονεκτήματα που αντιμετωπίζει όταν ζει κανείς σε δύο ζωές, με αναφορές στον Ορλάντο Μπλουμ, τις συναυλίες, τη φιλία και τις πρεμιέρες ταινιών.[9]

Κριτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τραγούδι έλαβε γενικά θετικές κριτικές από τους κριτικούς. Η Heather Phares του AllMusic περιέγραψε το τραγούδι ως "πιο αιχμηρό από το μέσο όρο" και ως ένα από τα καλύτερα κομμάτια του soundtrack της Χάνα Μοντάνα.[10] Ο Κρίς Ουίλμαν του Entertainment Weekly συνέκρινε το τραγούδι με το μουσικό στυλ της Αβρίλ Λαβίν, της Άσλι Σίμπσον και της Μπρίτνεϊ Σπίαρς.[11] Ωστόσο, ο Ουίλμαν δήλωσε ότι η ιδέα του "The Best of Both Worlds" ήταν "μια ωραία φαντασίωση για την Brangelina, αλλά μια περίεργη ιδέα για να την προωθήσουν σε μικρά κορίτσια".[12]

Απόδοση τσαρτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τραγούδι έλαβε χαμηλό airplay λόγω του ότι κυκλοφόρησε στο Radio Disney, αλλά όχι σε άλλους mainstream ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το τραγούδι έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο 64 του Billboard's Hot Digital Songs Chart, το οποίο οδήγησε στην εμφάνισή του στο Billboard Hot 100 για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Αυγούστου 2006.[13] Έκανε το ντεμπούτο του και έφτασε στο νούμερο 92 του Hot 100 και παρέμεινε στο chart για δύο εβδομάδες.[14] Την ίδια εβδομάδα της εισόδου του στο Hot 100, το τραγούδι βρέθηκε στο νούμερο εβδομήντα ένα στο Pop 100 και έπεσε από το chart την επόμενη εβδομάδα.[15]

Το "The Best of Both Worlds" έφτασε σε υψηλότερες θέσεις των charts στην Ευρώπη. Για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Φεβρουαρίου 2007, το τραγούδι έκανε ντεμπούτο και έφτασε στο νούμερο δεκαεπτά του ιρλανδικού singles chart, και έπεσε από το chart την επόμενη εβδομάδα.[16] Το τραγούδι έκανε το ντεμπούτο του και έφτασε στο νούμερο 43 του UK Singles Chart στις 24 Φεβρουαρίου 2007 και παρέμεινε μία εβδομάδα στο chart.[17] Έγινε το single της Cyrus με την υψηλότερη κορυφή στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν πιστώθηκε ως Hannah Montana.[18] Το 2008 έκανε ντεμπούτο στο γερμανικό Singles Chart, κάνοντας ντεμπούτο στο νούμερο 71 και φτάνοντας τελικά στο νούμερο 66.[19] Έμεινε συνολικά επτά εβδομάδες στο chart.[20]

Ζωντανές παραστάσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

A group of background dancers with colorful clothing running down a catwalk stage as confetti falls from above. At the very end of the catwalk, near a crowd, is a brunette teenager wearing a pink ensemble.
Η Σάιρους ερμηνεύει το "The Best of Both Worlds" κατά τη διάρκεια της ομώνυμης περιοδείας.

Η Σάιρους συχνά ντυνόταν ως ο χαρακτήρας της Χάνα Μοντάνα όταν ερμήνευε το "The Best of Both Worlds" σε συναυλίες και διαφημιστικές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Στη μαγνητοσκόπηση της συναυλίας για την προώθηση της πρώτης σεζόν της Χάνα Μοντάνα, η Σάιρους φόρεσε μπότες, τζιν, μπλούζα με ροζ διαφάνειες, χακί σακάκι και ξανθιά περούκα,[21] για να ερμηνεύσει το "The Best of Both Worlds" και άλλα πέντε τραγούδια.[22] Εκτέλεσε επίσης πολύπλοκες χορογραφίες και έπαιξε αρκετούς από τους στίχους του τραγουδιού με τους χορευτές του παρασκηνίου.[23] Αυτή η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Disney Channel ως διαφημιστικό βίντεο για το τραγούδι και την τηλεοπτική σειρά στις 3 Μαρτίου 2006.[24] Στις 23 Ιουνίου 2006, η Cyrus ερμήνευσε το τραγούδι στο Typhoon Lagoon της Disney. Η Σάιρους ερμήνευσε το τραγούδι σε είκοσι συναυλίες όταν άνοιξε την περιοδεία των Cheetah Girls το 2006 με τίτλο The Party's Just Begun Tour.[25] Στις 23 Οκτωβρίου 2006, το ερμήνευσε στο Good Morning America, και το ερμήνευσε ξανά την επόμενη μέρα στο Live with Regis and Kelly.[26] Τον επόμενο μήνα το ερμήνευσε στην παρέλαση του Macy's Thanksgiving Day Parade του 2006.

Στις 28 Μαρτίου 2007, η Σάιρους εμφανίστηκε ως Hannah Montana και ερμήνευσε το τραγούδι για το Hannah Montana: Live in London στο Κόκο.[27] Η εκδήλωση μεταδόθηκε τηλεοπτικά από πολλά διεθνή κανάλια της Disney. Στις 20 Δεκεμβρίου 2007, η Σάιρους ερμήνευσε το τραγούδι ως η ίδια στο The Oprah Winfrey Show.[28] Το "The Best of Both Worlds" εκτελέστηκε αργότερα ως το τελευταίο νούμερο στην πρώτη περιοδεία της Cyrus με τίτλο Best of Both Worlds Tour. Ερμήνευσε το τραγούδι ως ο εαυτός της, φορώντας ένα ροζ σύνολο που αποτελούνταν από ένα μπλουζάκι, μια καρό μίνι φούστα, αθλητικά παπούτσια και ένα σακάκι.[29] Πρόσφατα ερμήνευσε το "The Best of Both Worlds: The 2009 Movie Mix", από το soundtrack της Χάνα Μοντάνα: Η Ταινία, μαζί με άλλα οκτώ τραγούδια, στη συναυλία για την τρίτη σεζόν της Χάνα Μοντάνα. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου στο Irvine της Καλιφόρνιας στο Verizon Wireless Amphitheatre.[30]

Λίστα κομματιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τσαρτς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τσαρτ (2006–2008) Κορυφή



</br> θέση
Τσαρτ γερμανικών σινγκλ [35] 66
Ιρλανδικά σινγκλ τσαρτ [36] 17
Σημαντικά chart Ηνωμένου Βασιλείου [37] 43
US Billboard Hot 100 [38] 92
US Billboard Pop 100 [39] 71

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Phares, Heather. «Hannah Montana: The Movie [Soundtrack] > Review}}}». AllMusic. Rovi Corporation. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  2. «Hannah Montana > Review». AllMusic. Rovi Corporation. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  3. «The Best of Both Worlds > Overview». AllMusic. Rovi Corporation. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  4. «Hannah Montana > Review». AllMusic. Rovi Corporation. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  5. «Digital sheet music - Hannah Montana - The Best of Both Worlds». Musicnotes. Alfred Publishing. 7 Μαΐου 2007. Ανακτήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2009. 
  6. «Digital sheet music - Hannah Montana - The Best of Both Worlds». Musicnotes. Alfred Publishing. 7 Μαΐου 2007. Ανακτήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2009. 
  7. «Digital sheet music - Hannah Montana - The Best of Both Worlds». Musicnotes. Alfred Publishing. 7 Μαΐου 2007. Ανακτήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2009. 
  8. «Hannah Montana > Review». AllMusic. Rovi Corporation. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  9. William, Chris (10 Νοεμβρίου 2006). «Hannah Montana (2006)». Entertainment Weekly. Time Warner. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2009. 
  10. «Hannah Montana > Review». AllMusic. Rovi Corporation. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  11. William, Chris (10 Νοεμβρίου 2006). «Hannah Montana (2006)». Entertainment Weekly. Time Warner. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2009. 
  12. William, Chris (10 Νοεμβρίου 2006). «Hannah Montana (2006)». Entertainment Weekly. Time Warner. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2009. 
  13. «Hannah Montana Album & Song Chart History». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  14. «Furtado Still No. 1 But Beyonce, Fergie Heat Up». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Αυγούστου 2006. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  15. «Hannah Montana > Charts & Awards > Billboard Singles». AllMusic. Rovi Corporation. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  16. «The Irish Charts - The Best of Both Worlds». Irish Recorded Music Association. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Ιανουαρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  17. «The Official Charts Company - Hannah Montana - The Best of Both Worlds». Official Charts Company. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  18. «The Official Charts Company - Hannah Montana». Official Charts Company. 3 Μαρτίου 2007. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  19. «Hannah Montana - The Best of Both Worlds - Music Charts». aCharts. Ανακτήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2009. 
  20. «Hannah Montana - The Best of Both Worlds - Music Charts». aCharts. Ανακτήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2009. 
  21. «The Best of Both Worlds». Disney.com. The Walt Disney Company. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  22. «The Best of Both Worlds». Disney.com. The Walt Disney Company. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  23. «The Best of Both Worlds». Disney.com. The Walt Disney Company. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  24. «The Best of Both Worlds». Disney.com. The Walt Disney Company. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  25. Walt Disney Records. Multi-Platinum Recording Artists The Cheetah Girls Launch 40-City Nationwide Concert Tour; ;;Hannah Montana's Miley Cyrus and High School Musical's Vanessa Anne Hudgens Slotted as Special Guests in Selected Cities.. Δελτίο τύπου. Αρχειοθετήθηκε 2011-05-11 στο Wayback Machine. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαΐου 2011. Ανακτήθηκε στις 16 Απριλίου 2022. 
  26. Reymond, Serena. «10 Best Hannah Montana Songs». AOL. Time Warner, Inc. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  27. Koranteng, Juliana (11 Απριλίου 2007). «Hannah Montana Concert Set For Int'l Roll Out». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Μαΐου 2007. Ανακτήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2009. 
  28. «Q & A with Miley Cyrus». The Oprah Winfrey Show. CBS Television Distribution. 20 Δεκεμβρίου 2007. Ανακτήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2009. 
  29. McDonagh, Maitland. «Hannah Montana / Miley Cyrus: Best Of Both Worlds... : Review». TV Guide. OpenGate Capital. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  30. Larsen, Peter (11 Οκτωβρίου 2008). «Miley Cyrus plays brand-new 'Hannah' songs in Irvine». The Orange County Register. Freedom Communications. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Ιουνίου 2009. Ανακτήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2009. 
  31. itunes.apple.com, "Best of Both Worlds - Single". Accessed 28 March 2006.
  32. «Hannah Montana - The Best of Both Worlds». Ultratop.de. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  33. «The Best of Both Worlds [French Version] > Overview». AllMusic. Rovi Corporation. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  34. «The Best of Both Worlds - EP». iTunes Store. Apple. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Νοεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2010. 
  35. «Hannah Montana - The Best of Both Worlds - Music Charts». aCharts. Ανακτήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2009. 
  36. «The Irish Charts - The Best of Both Worlds». Irish Recorded Music Association. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Ιανουαρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  37. «The Official Charts Company - Hannah Montana - The Best of Both Worlds». Official Charts Company. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  38. «Furtado Still No. 1 But Beyonce, Fergie Heat Up». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Αυγούστου 2006. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. 
  39. «Hannah Montana > Charts & Awards > Billboard Singles». AllMusic. Rovi Corporation. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009.