Teletime

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Teletime
Teletimelogonew2013.jpg
Το λογότυπο του Teletime
Ίδρυση 1991
Πρώτη λειτουργία 1991
Έναρξη λειτουργίας 1991
Τέλος λειτουργίας 2013
Εικόνα 4:3 (576i, SDTV) (PAL)
Τηλεθέαση 20.3% (2012 - 10/3/2013 τοπική τηλεθέαση, AGB)
Ιδιοκτήτης Teletime: Αχαϊκές Ραδιοτηλεοπτικές Παραγωγές και Εκμεταλλεύσεις Α.Ε.
Συνεργαζόμενα κανάλια MTV και Nickelodeon Greece
Σημαντικά πρόσωπα Κωνσταντίνα Τσεγγενέ, Νίκος Γιαπρακάς, Σπυριδούλα Πολιτοπούλου και Χρήστος Στρατουλάκος, Γιώργος Καρβουνιάρης, Ρούλα Στίγκα
Σλόγκαν Επιστροφή στην τηλεόραση
Χώρα Flag of Greece.svg Ελλάδα
Γλώσσα Ελληνικά
Λήψη
Επίγεια Αναλογικά
Συχνότητα Συχνότητες 21, 50, 58
Επίγεια Ψηφιακά
Συχνότητα Digital Union: 31 UHF (Αρόη)

Το Teletime ήταν περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι που έδρευε στην Πάτρα.

Ο σταθμός ανήκε ιδιοκτησιακά στις Αχαϊκές Ραδιοτηλεοπτικές Παραγωγές και Εκμεταλλεύσεις Α.Ε. η οποία ιδρύθηκε στις 30 Απριλίου του 1992.[1] Μέτοχός της, ήταν η Remproke Trading Limited (100%) στην οποία συμμετείχε η Φρόσω Παπανικολάου (100%) και πρόεδρος του σταθμού ήταν η Κανέλλα Οικονομοπούλου.

Εξέπεμπε στη Δυτική Ελλάδα και ανήκε στον όμιλο επιχειρήσεων του Βίκτωρα Ρέστη. Για ένα διάστημα, ο σταθμός πέρασε στην ιδιοκτησία του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, και για μεγάλο χρονικό διάστημα, στον όμιλο του Καμπέρου. Κατά το 2008 αγοράστηκε από τον Πατρινό επιχειρηματία Θεόδωρο Καμπέρο και πρώην ιδιοκτήτη της εφημερίδας Ημέρας και των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών Ημέρα FM 90.4 (νυν UP FM 90.4 Ραδιοφωνικός Σταθμός του Πανεπιστημίου Πατρών) και Ράδιο Γάμμα (94 FM Stereo).

Ο δεύτερος σταθμός είχε συνεργαστεί από τον Οκτώβριο του 2004 και από τον Σεπτέμβριο του 2005 με τον τότε Champions 89.2 μετέπειτα Sportime 89.2 νυν Music 89.2 αναμεταδίδοντας μέρος του αθλητικού προγράμματός του και τέλος το 2008 για τέσσερις μήνες είχε συνεργαστεί με τον τότε City 99.5 και νυν Βήμα FM 99.5 αναμεταδίδοντας μέρος του ενημερωτικού προγράμματός του.

Tο Μάρτιο του 2009, το κανάλι ξεκίνησε συνεργασία με το MTV, προβάλλοντας μουσικές εκπομπές και ριάλιτι κυρίως για το νεανικό κοινό της Δυτικής Ελλάδας, καθημερινά 12:00-14:30, 22:00-00:00, και τα Σαββατοκύριακα 13:00-15:00. Παράλληλα, το Σεπτέμβριο του 2010 ξεκίνησε συνεργασία και με το Nickelodeon, προβάλλοντας τα κινούμενα σχέδια και τις παιδικές σειρές του, στοχεύοντας επίσης το νεανικό κοινό της Δυτικής Ελλάδας, καθημερινά 06:00-09:00 και 14:30-18:00 και τα Σαββατοκύριακα 06:00-13:00 και 15:00-18:00.

Οι δύο αυτές συνεργασίες με το Teletime λύθηκαν και τον Αύγουστο του 2012, το MTV και το Nickelodeon «μετακόμισαν» από το Teletime στον επίσης περιφερειακό σταθμό Super B, και αυτές οι συνεργασίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Στα μέσα του 2011 ο σταθμός σταμάτησε την προβολή ενημερωτικού περιεχομένου (δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές) και τις εκπομπές του τοπικού ενδιαφέροντος, καθώς απέλυσε σταδιακά, το δημοσιογραφικό επιτελείο του. Λίγο αργότερα απέλυσε και τους τεχνικούς του ενώ παρέμεινε μόνο ένας εργαζόμενος για να συντονίζει την ροή του προγράμματος.

Όλη την διάρκεια της ημέρας πρόβαλλε συνεχώς πρόγραμμα του Nickelodeon, πριν κλείσει η συνεργασία αυτή. Όμως μετά την αλλαγή του γενικού διευθυντή του καναλιού στις 10 Οκτωβρίου 2012, ξεκίνησε πάλι από τις 13 Οκτωβρίου (τρεις μέρες μετά) να προβάλλει τρία δελτία ειδήσεων και μια ενημερωτική εκπομπή.

Στο κανάλι εργάζονταν οι δημοσιογράφοι: η Κωνσταντίνα Τσεγγενέ, η οποία παρουσίαζε το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων και ο Χρήστος Στρατουλάκος, ο οποίος παρουσίαζε μια εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή (μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων), ο Νίκος Γιαπρακάς, ο οποίος παρουσίαζε το κεντρικό και το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων και η Ρούλα Στίγκα, η οποία είχε την επιμέλεια του αθλητικού ρεπορτάζ.

Η προσπάθεια επανεκκίνησης του καναλιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις αρχές του 2013 έκανε ένα νέο ξεκίνημα, με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στη νέα εθνική οδό Πατρών-Αθηνών (εκεί τότε στεγαζόταν το Patra TV και ο ραδιοφωνικός σταθμός 105.6 Δίαυλος 513 Love Radio Πάτρας, και πιο μετά ως Beautiful 105.7 Best Radio Πάτρας, Sentra FM 105.7 Πάτρας και σήμερα ως Ντέρτι FM 105.7 Πάτρας). Το πρόγραμμα του σταθμού ήταν εμπλουτισμένο με ενημερωτικό περιεχόμενο, εκπομπές τοπικού ενδιαφέροντος, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικό πρόγραμμα σε καθημερινή βάση και σταθερή ροή συνθέτοντας την ανανεωμένη και εντυπωσιακή εικόνα του ιστορικού περιφερειακού καναλιού της Δυτικής Ελλάδας, με όλο το επιτελείο.

Στα μέσα Απριλίου 2013, το κανάλι σταματά την εκπομπή του καθώς η ΔΕΗ προχωρά σε διακοπή της ηλεκτροδότησης του κτηρίου, καθώς η διοίκηση του σταθμού είχε οφειλές προς την ΔΕΗ. Το ψηφιακό σήμα του καναλιού είχε πέσει δύο εβδομάδες νωρίτερα. Ένα χρόνο μετά, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου του 2014, το ΕΣΡ αποφάσισε την οριστική διακοπή λειτουργίας του σταθμού, ενώ παράλληλα του αφαιρέθηκε η άδεια εκπομπής.

Το ραδιόφωνο του Teletime[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Teletime είχε και δικό του ραδιοφωνικό σταθμό με την επωνυμία LIKE Radio. Εκπέμπει στους 88.2 MHz από το Παναχαϊκό όρος που είναι το κέντρο εκπομπής του. Ανήκει στην Πολιτιστική Ε.Π.Ε. και ιδρύθηκε το 1993, δύο χρόνια μετά την ίδρυση του Teletime, ως Relax FM. Είναι ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός που στη ροή του προγράμματός του χρησιμοποίησε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η φυσιογνωμία του σταθμού είναι μουσικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Στο ξεκίνημά του και για 20 χρόνια μετέδιδε μόνο ξένη μουσική και επίσης για αρκετό διάστημα συνεργάστηκε με το Nitro Radio αναμεταδίδοντας την πρωινή ζώνη του σταθμού.

Το 2008 άλλαξε το προφίλ του σταθμού. Το Φεβρουάριο του 2008 ξεκίνησε συνεργασία με τον Real FM 97.8 αν και το πρόγραμμα του νεοσύστατου Αθηναϊκού σταθμού, το αναμετέδιδε σπάνια και έληξε στα τέλη του 2012. Το καλοκαίρι του 2008, ο Βίκτωρας Ρέστης για λογαριασμό του ΔΟΛ εξαγοράζει τον Sportime 89.2 και τον Relax FM και το Σεπτέμβριο μετατρέπονται σε Arrena 89.2 και Arrena 88.2 Πάτρας αντίστοιχα. Η συνεργασία του Relax FM 88.2 με τον Arrena 89.2 ξεκίνησε ένα μήνα μετά και για ενάμιση χρόνο, αναμετέδιδε το αθλητικό του πρόγραμμα. Το 2009 επέστρεψε στο μουσικό του προφίλ. Πήρε πίσω το παλιό του όνομα αλλά με την προσθήκη του λογοτύπου του MTV, δηλαδή ως Relax 88.2 by MTV και για τέσσερα χρόνια, ήταν το ραδιοφωνικό αδερφάκι του MTV Greece (όπου τότε μετέδιδε το μουσικό του πρόγραμμα από το Teletime) και του Music 89.2 των Αθηνών (μετονομάστηκε κι άλλαξε ύφος από τον Arrena 89.2 το 2010) μέχρι τις αρχές του 2013.

Την Άνοιξη του 2013 μπήκε πωλητήριο στην συχνότητα της Πάτρας, η οποία ήταν εκτός λειτουργίας για αρκετούς μήνες, και τον Ιούνιο του ίδιου έτους, ο σταθμός παραχωρήθηκε στη Θεοδώρα Φωτακοπούλου και στον επιχειρηματία Μάκη Γεωργούλια, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες του τοπικού ραδιοφωνικού δικτύου του KISS FM Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων (92.2 Πάτρα, 93.8 Κόρινθος, 95.8 Κέρκυρα, 98.2 Αγρίνιο) και του εκτός λειτουργίας Enjoy 107 FM. Έτσι, τον ίδιο μήνα πήρε το τρέχον του όνομα (ως LIKE Radio) και συνεχίζει μέχρι σήμερα παίζοντας ασταμάτητα παλιές και νέες επιτυχίες από την Ελληνική και ξένη δισκογραφία.

Πιθανή πώληση και επαναλειτουργία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 25 Οκτωβρίου 2013, έγινε γνωστό, μέσω του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Φλαμή, ότι ο επιχειρηματίας Μάκης Γεωργούλιας, ενδιαφερόταν για την εξαγορά του Teletime από τον όμιλο Ρέστη καθώς και για την άμεση επαναλειτουργία του, αφού πρώτα είχε προηγηθεί συνάντησή του με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, πράγμα, που ήταν όμως αδύνατον, αφού τρεις μήνες μετά, το ΕΣΡ αποφάσισε την οριστική διακοπή της λειτουργίας του, με την αιτιολογία, ότι ο σταθμός χρωστούσε οφέλη προς την πάροχο εταιρεία Digital Union, από όπου εξέπεμπε ψηφιακά το κανάλι, και παράλληλα, ο εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού καθυστερούσε τις καταβολές οφειλομένων μισθωμάτων για το ακίνητο στη νέα εθνική οδό Πατρών-Αθηνών, από όπου στεγαζόταν το κανάλι, και ο οποίος ισχυρίστηκε για την διακοπή της λειτουργίας του, ότι οι εργαζόμενοι του σταθμού είχαν προβεί σε κατάληψη του κτιρίου, όμως σύμφωνα με υπόμνημα των εργαζομένων, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, και λόγω της καθυστέρησης των μισθών για το ακίνητο, ζητήθηκε να γίνει η έξωση της επιχείρησης του τηλεοπτικού σταθμού από το μίσθιο ακίνητο.

Τεχνικά θέματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Teletime εξέπεμπε ψηφιακά στον δίαυλο 31 (554Mhz) από την Digital Union και από τα κέντρα εκπομπής Αρόη (Πάτρα) και Λυκόδημο (Καλαμάτα). Εξέπεμπε και αναλογικά στον δίαυλο 58 από το κέντρο εκπομπής Παναχαϊκό (Πάτρα).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ΑΧΑΪΚΕΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ greekafm.com

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]