Συζήτηση:Γκιούλα Μιλβάνυι Τζεσνέγι

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Εγκυκλοπαιδικότητα[επεξεργασία κώδικα]

Αμφισβητώ το αν ήταν ποιητής (δε βλέπω πουθενά ούτε ένα ποίημά του), τα περί Βοϊβοδάτου και γενικά το λήμμα δεν έχει ουσιαστικά πηγές. Ότι υπάρχει είναι από μια ιστοσελίδα της οικογένειάς του και κατά τα άλλα το όνομα αυτό υπάρχει σε διαδικτυακούς καταλόγους που τον φέρουν ως πρίγκιπα ανύπαρκτου πριγκιπάτου, Βοϊβόδα σε Βοϊβοδάτο που δεν δημιουργήθηκε ποτέ και γενικώς φτάνω να αναρωτιέμαι πως προέκυψε αυτό το λήμμα στις Βικιπαίδειες όλου του κόσμου. --Focal Point 13:11, 22 Αυγούστου 2015 (UTC)[απάντηση]

Χρήστης:Texniths, αμφισβητώ έντονα την εγκυκλοπαιδικότητά του. Το λήμμα έχει γραφεί από απόγονο σε πολλές βικιπαίδειες από λογαριασμούς μιας και ειδικής χρήσης. Τα γράφω από εδώ και πέρα στα αγγλικά για να τα χρησιμοποιήσω διεθνώς:


Well meaning users, copying later:

  • de-wiki - 12:16, 29 January 2008‎ Apfelpizza
  • ja-wiki - 13:50, 2 June 2009‎ ”D”
  • da-wiki - 15 January 2009‎ Metalindustrien
  • Română 08:14, 13 February 2018‎ AndreicaGabriel
  • Українська 16:48, 20 July 2016‎ Alena1478

Επιπλέον, σε αρκετές Βικιπαίδειες, μετά την αρχική καταχώρηση του λήμματος, έχει επέμβει και με άλλον puppet λογαριασμό και έχει κάνει επιπλέον επεξεργασίες, δίνοντας εικόνα δυο χρηστών. Μιλάμε για επιστήμη σε μια στιγμή που η Βικιπαίδεια δεν είχε καλούς μηχανισμούς ακόμη για cross wiki spam.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα εκτελεσμένα hoaxes των εγχειρημάτων Wikimedia βασισμένο, θα ήθελα να πιστεύω, σε ίσως υπαρκτό πρόσωπο. Έχω λάβει σημαντική πρωτοβουλία και επιτύχει την απομάκρυνσή αναφορών τουλάχιστον από τη δήθεν θέση του Βοϊβόδα που τον παρουσίαζαν και από οποιαδήποτε αναφορά που τον συνέδεε με το Πριγκιπάτο της Πίνδου, δες en:Talk:Gyula Cseszneky#Grand Voivode ? και en:Talk:Principality of the Pindus#Coordination for correction of serious mistakes across all wikis, αλλά ακόμη δεν έχω αναλάβει πρωτοβουλία για την ανάδειξη της ανυπαρξίας πηγών κατ'αρχήν στην Αγγλική Βικιπαίδεια και μετά σε όλες. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν το διαγράφω από την Ελληνική.

Αν θέλεις, ψάξε και εσύ σε άλλες Βικιπαίδειες και θα δεις το ίδιο φαινόμενο, κατάγραψέ τα παραπάνω, να τα πάμε όλα μαζί στην αγγλική.

--Focal Point 08:35, 17 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]