TLC

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
TLC
Έναρξη λειτουργίαςΟκτώβριος 1980
ΙδιοκτήτηςWarner Bros. Discovery
Εικόνα16:9 (1080i, HDTV)
16:9 (480i, SDTV)
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά και Ισπανικά
ΕμβέλειαΗΠΑ, Καναδάς και Ηνωμένο Βασίλειο
ΣυνεργασίεςAnimal Planet
Discovery Channel
Travel Channel
ΈδραSilver Spring, Μέριλαντ, ΗΠΑ
Πρώην ονομασίεςThe Learning Channel (1984-1998)
ΑντικατέστησεAppalachian Community Service Network (1980-1983)
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος

Το TLC (αρχικά του The Learning Channel) είναι αμερικανικό συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει στο Warner Bros. Discovery που αρχικά επικεντρώθηκε σε εκπαιδευτικό και μαθησιακό περιεχόμενο. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, το δίκτυο άρχισε να εστιάζει κυρίως σε σειρές ριάλιτι που αφορούσαν τον τρόπο ζωής, την οικογενειακή ζωή και τις προσωπικές ιστορίες. Από τον Φεβρουάριο του 2015, το TLC είναι διαθέσιμο για παρακολούθηση σε περίπου 95 εκατομμύρια αμερικανικά νοικοκυριά (81,6% των νοικοκυριών με καλωδιακή τηλεόραση) στις Ηνωμένες Πολιτείες.[1]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώιμη ιστορία ως το Appalachian Educational Satellite Project[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιστορία του TLC εντοπίζεται στη δημιουργία κατά τη χρονιά του 1972 του Appalachian Educational Satellite Project (AESP), ενός προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που δημιουργήθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή Αππαλαχίας (ARC), σε συμμετοχή με το Education Satellite Communication Demonstration (ESCD) και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας και τη NASA όπου σκόπευαν να μεταδώσουν προγράμματα εκπαίδευσης, σταδιοδρομίας και υγείας μέσω δορυφόρου για την παροχή εκπαιδευτικού τηλεοπτικού υλικού σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια στην περιοχή των Αππαλαχίων.

Το ARC υπέβαλε πρόταση για συμμετοχή στο ESCD και χρήση του δορυφόρου ATS-6 (που τέθηκε σε τροχιά το 1974) για τη διάδοση του προγραμματισμού "εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας" στους εκπαιδευτικούς άνευ κόστους όπου η κοινοπραξία δημιούργησε 15 τοποθεσίες λήψης επίγειων σταθμών σε οκτώ πολιτείες με συνεργασία τοπικών εκπαιδευτικών φορέων.[2][3]

Το ATS-6 διέκοψε προσωρινά την υπηρεσία στην περιοχή των Αππαλαχίων αφού τέθηκε εκ νέου σε τροχιά στην Ινδία τον Σεπτέμβριο του 1975 ενώ μέχρι τη στιγμή που ο δορυφόρος επαναπροσανατολίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη χρονιά, ο αριθμός των επίγειων δεκτών που χρησιμοποιήθηκαν για τη μετάδοση του περιεχομένου του AESP αυξήθηκε σε 45 τοποθεσίες σε Πενσυλβάνια, Κεντάκι, Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Δυτική Βιρτζίνια, Τενεσί, Αλαμπάμα, Τζόρτζια, Βόρεια Καρολίνα και Νότια Καρολίνα (μερικοί από τους οποίους λειτουργούσαν και ως αναμεταδότες σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της περιοχής) και το οποίο έγινε δεκτό για να πάρει ακαδημαϊκή πίστωση σε 12 πανεπιστήμια της περιοχής.[2]

Τον Οκτώβριο του 1978, η NASA αποκάλυψε ότι το ATS-6 θα ανέστειλε τις εκπομπές για 12 μήνες λόγω τεχνικών προβλημάτων του δορυφόρου. Ως αποτέλεσμα, η ARC αποφάσισε να πάρει χρόνο χρήσης αναμεταδότη στον εμπορικό δορυφόρο Satcom I, προκειμένου να συνεχίσει τις προσφορές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.[2][3]

Από το ACSN στο The Learning Channel[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία Appalachian Community Service Network (ACSN) ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1980, διατηρώντας το διοικητικό συμβούλιο που διορίστηκε από την περιφερειακή επιτροπή της Αππαλαχίας. Η τηλεοπτική υπηρεσία του ACSN ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1980 με την ονομασία ACSN – The Learning Channel.[4][5] Σε αντίθεση με το AESP κλειστού κυκλώματος, το δίκτυο διένειμε το πρόγραμμά του απευθείας σε καλωδιακά συστήματα για οικιακή προβολή και το επέκτεινε για να συμπεριλάβει "πληροφοριακό" περιεχόμενο[6][7] (Η NASA κυκλοφόρησε αμέσως το NASA TV ως εσωτερική αντικατάσταση του ACSN).

Μέχρι το 1982, η ACSN ισχυρίστηκε ότι "πέτυχε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης όλων των βασικών υπηρεσιών καλωδιακού τηλεοπτικού προγράμματος", με διαθεσιμότητα σε περίπου 70 θυγατρικές καλωδιακές εταιρείες που έφτασαν το 1,5 εκατομμύριο συνδρομητές. Μέχρι αυτό το σημείο, 70 πανεπιστήμια χορήγησαν ακαδημαϊκή πίστωση για τηλεμαθήματα που πραγματοποιούνται στο δίκτυο.[2][3] Την 1η Ιανουαρίου 1984, το δίκτυο συντόμευσε το όνομά του σε The Learning Channel.

Το κανάλι παρουσίαζε ως επί το πλείστον περιεχόμενο ντοκιμαντέρ σχετικά με τη φύση, την επιστήμη, την ιστορία, τα τρέχοντα γεγονότα, την ιατρική, την τεχνολογία, τη μαγειρική, τη βελτίωση του σπιτιού και άλλα θέματα που βασίζονται σε πληροφορίες τα οποία ήταν πιο εστιασμένα, πιο τεχνικά εμπεριστατωμένα και με ακαδημαϊκό χαρακτήρα από το περιεχόμενο που μεταδιδόταν εκείνη την εποχή από τον ενδεχόμενο αντίπαλό του, το Discovery Channel, το οποίο ξεκίνησε να εκπέμπει το 1985. Το TLC είχε περιορισμένο κοινό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και είχε μέτριες τηλεθεάσεις.

Εξαίρεση αποτέλεσε το Captain's Log (παραγωγή και παρουσίαση του Mark Graves, γνωστός και ως Captain Mark Gray), μια εβδομαδιαία σειρά για τις βάρκες που προβλήθηκε από το 1987 μέχρι το 1990. Το πρόγραμμα πέτυχε μερίδιο τηλεθέασης μεταξύ 4,5 και 6% και ήταν η κορυφαία σειρά στην ιστορία του TLC που είχε πάνω από 30 φορές ισοφάριση ποσοστού από οποιαδήποτε άλλη σειρά στο δίκτυο.

Το 1986, η Infotech, Inc.—τότε ιδιοκτήτρια του Financial News Network (FNN)— απέκτησε ποσοστό 51% στο The Learning Channel για 3 εκατομμύρια δολάρια με το American Community Service Network να διατηρεί το 31,5% των μετοχών, και το υπόλοιπο 17,5% στο ιδρυτικό διοικητικό συμβούλιο.

Στις 15 Φεβρουαρίου 1991, η Discovery Channel, Inc. -ιδιοκτήτρια του ομώνυμου καλωδιακού καναλιού- ανακοίνωσε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία για την εξαγορά του The Learning Channel από την ACSN και την Infotech (η οποία τελευταία βρισκόταν σε διαδικασία πτώχευσης λόγω χρεών με σκοπό να τεθεί σε εκκαθάριση για την αποπληρωμή των πιστωτών, και αποτέλεσμα να πωληθεί το Financial News Network σε μια κοινοπραξία του NBC και της Cablevision που ενσωμάτωσε το δίκτυο με το ανταγωνιστικό κανάλι χρηματοοικονομικών ειδήσεων CNBC) για 12,75 εκατομμύρια δολάρια (που ισοδυναμεί με 24,23 εκατομμύρια δολάρια σήμερα).

Υπό την ιδιοκτησία του Discovery, το Learning Channel συνέχισε να εστιάζει κυρίως στο διδασκαλικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μεγάλο μέρος της δεκαετίας του 1990. Ωστόσο, σε ό,τι προηγήθηκε της μετέπειτα επέκτασης αυτού του περιεχομένου, άρχισε επίσης να περιλαμβάνει εκπομπές λιγότερο εστιασμένες στην εκπαίδευση και προσανατολισμένες περισσότερο στην προσέλκυση της λαϊκής κατανάλωσης και του μαζικού μάρκετινγκ.

Το 1992, το όνομα του δικτύου συντομεύτηκε σε "TLC", αν και το πλήρες όνομα παρέμεινε σε χρήση σε εναλλασσόμενη βάση.

Το TLC συνέχισε να μεταδίδει εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το Paleoworld (μια εκπομπή για τα προϊστορικά πλάσματα), αν και όλο και περισσότερο από το πρόγραμμα του άρχισε να αφιερώνεται σε εξειδικευμένα ακροατήρια για εκπομπές σχετικά με θέματα όπως η βελτίωση του σπιτιού (Hometime και Home Savvy ήταν δύο από τα πρώτα), τέχνες και χειροτεχνίες, εγκληματικά προγράμματα όπως το The New Detectives, ιατρικά προγράμματα (ιδιαίτερα ριάλιτι εκπομπές με πραγματικούς ασθενείς στη διαδικασία των εγχειρήσεων) και άλλα σόου που απευθύνονται στις νοικοκυρές κάτι που έμελλε να είναι ενδεικτικό μιας σημαντικής αλλαγής στο περιεχόμενο του τα επόμενα χρόνια.

Ζωή χωρίς σενάριο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λόγω της κακής του τηλεθέασης, το TLC άρχισε να εξερευνά νέους δρόμους ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, δίνοντας έμφαση στο εκπαιδευτικό υλικό υπέρ της ψυχαγωγίας.[7] Το "Ready Set Learn", ένα ένθετο με παιδικά προγράμματα που πρόβαλλε το δίκτυο, μειώθηκε σιγά σιγά με τα χρόνια, καθώς το δίκτυο ανακατεύθυνε σκόπιμα τους θεατές προς το ομόσταβλο Discovery Kids. Το ένθετο σταμάτησε εντελώς στα τέλη του 2008 ενώ και το πρόγραμμα ονόματι Cable in the Classroom, που προοριζόταν για δασκάλους, είχε σταματήσει τις εκπομπές του εντελώς στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Το 1998, το κανάλι άρχισε να απομακρύνεται από το αρχικό του όνομα "The Learning Channel", και αντί αυτού άρχισε να διαφημίζεται με το αρκτικόλεξο μόνο ως "TLC". Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπήρξε μια τεράστια αλλαγή στο περιεχόμενο, με τα περισσότερα νέα προγράμματα να είναι προσανατολισμένα σε ριάλιτι-δράματα και παραστάσεις εσωτερικού σχεδιασμού. Η τεράστια επιτυχία εκπομπών όπως το Trading Spaces, το Junkyard Wars, το A Wedding Story και το A Baby Story αποτέλεσε παράδειγμα αυτής της νέας αλλαγής στο πρόγραμμα προς πιο μαζικού χαρακτήρα εκπομπές.

Αυτό ήρθε σε μια εποχή που το ίδιο το Discovery αναθεώρησε μεγάλο μέρος του προγράμματος του, εισάγοντας εκπομπές όπως το American Chopper (το οποίο μετακόμισε στο TLC για ένα διάστημα). Μεγάλο μέρος του παλιού, πιο εκπαιδευτικού προγράμματος μπορεί να βρεθεί περιστασιακά διασκορπισμένο μεταξύ άλλων καναλιών που ανήκουν στην ομότιτλη επιχείριση. Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος του TLC σήμερα είναι προσανατολισμένο σε ριάλιτι δράματα ή/και άλλα ενδιαφέροντα, όπως η σχεδίαση σπιτιού, τα επείγοντα ή ιατρικά δράματα, οι ακραίες καιρικές συνθήκες, η επιβολή του νόμου, τα ραντεβού και τα προγράμματα ανθρώπινου ενδιαφέροντος.

Ζήσε και μάθε[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 27 Μαρτίου 2006, το δίκτυο ξεκίνησε μια νέα ταυτότητα και διαφημιστική καμπάνια, εγκαταλείποντας το σλόγκαν "Life Unscripted" (Ζωή χωρίς σενάριο) και εισάγοντας ένα νέο σλόγκαν "Life and Learn" (Ζήσε και μάθε), προσπαθώντας να ανατρέψει την εξάρτηση του δικτύου στη διακόσμηση εκπομπών και στα ριάλιτι προγράμματα. Στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας, το αρχικό όνομα του καναλιού, "The Learning Channel", επέστρεψε για περιστασιακή όμως χρήση σε προωθητικές ενέργειες.

Το νέο θέμα έπαιξε επίσης στα μαθήματα ζωής, τα οποία εμφανίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στα διαφημιστικά και προωθητικά σποτάκια του δικτύου. Αυτή η καμπάνια χρησιμοποίησε το χιούμορ για να προσελκύσει τους τριαντάρηδες.[8][9]

Επιστροφή στο ριάλιτι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις αρχές Μαρτίου του 2008 η TLC ξεκίνησε μια ελαφρώς ανανεωμένη εμφάνιση με μια νέα προωθητική καμπάνια, έχοντας ως σλόγκαν: «Life Surprises» (Εκπλήξεις ζωής) καθώς άρχισε να μετατοπίζεται ακόμη περισσότερο σε προσωπικές ιστορίες και μακριά από τις κάποτε κυρίαρχες εκπομπές οικιακής βελτίωσης.

Τα προγράμματα που επικεντρώνονται στην οικογενειακή ζωή έγιναν ο πυρήνας του καναλιού εκ των οποίων το Jon & Kate Plus 8, που μέχρι το 2008 ήταν το πρόγραμμα με την υψηλότερη τηλεθέαση στο TLC,[10] και το Little People, Big World ως συνέχεια από 17 Kids and Counting (που έγιναν 18 Kids and Counting και μετά 19 Kids and Counting με πρωταγωνιστές την οικογένεια Duggars) και Table for 12 το 2008 και το 2009 αντίστοιχα.

Η σειρά Toddlers & Tiaras έκανε το ντεμπούτο της επίσης το 2008 και αποδείχθηκε αρκετά δημοφιλής ώστε να δημιουργήσει ένα spin-off το 2012, ονόματι Here Comes Honey Boo Boo, εστιάζοντας στην οικογενειακή ζωή της διαγωνιζόμενης Alana "Honey Boo Boo" Thompson, το οποίο σταμάτησε απότομα το 2014. Επίσης, έκανε πρεμιέρα στο TLC το 2009 το Cake Boss, το οποίο επικεντρώνεται στον επικεφαλής αρτοποιό στο Carlo's Bakery και το προσωπικό του, το οποίο αποτελείται κυρίως από την οικογένειά του.

Τον Ιούλιο του 2014 η TLC παρουσίασε νέα προωθητική καμπάνια, έχοντας ως σλόγκαν «Everyone Needs a Little TLC» (Όλοι χρειάζονται λίγο TLC), η οποία συνέχισε να βασίζεται στην τρέχουσα εστίαση του δικτύου στις προσωπικές ιστορίες και την οικογενειακή ζωή.[11]

Το 2017 επανήλθαν τα προγράμματα σχεδιασμού σπιτιού με την πρεμιέρα του Nate & Jeremiah By Design.[12] Τον Απρίλιο του 2018, η TLC έκανε μια αναβίωση του Trading Spaces (η οποία συνόδευσε την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου του Nate & Jeremiah By Design) όπου την πρεμιέρα και το reunion είδαν 2,8 εκατομμύρια τηλεθεατές, σηματοδοτώντας το primetime στο σαββατιάτικο πρόγραμμα έχοντας την υψηλότερη τηλεθέαση από το 2010.[13]

Τον Μάρτιο του 2018 η Discovery Communications εξαγόρασε την Scripps Networks Interactive και μετονομάστηκε σε Discovery, Inc. Η πρόεδρος της TLC, Νάνσι Ντάνιελς, εγκατέλειψε το δίκτυο για να γίνει η επικεφαλής των δικτύων της Discovery, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Rich Ross. Αντικαταστάθηκε από την επικεφαλής προγράμματος της τότε Scripps Networks, Kathleen Finch, ως chief brand officer των δικτύων lifestyle της Discovery, επιβλέποντας το TLC και τα έξι δίκτυα που ανήκαν στο παρελθόν στην SNI (όπως το HGTV και το Food Network), μεταξύ άλλων.[14] Το 2019, το HGTV και το TLC έκαναν αναβίωση μιας άλλης πρώην σειράς του TLC, While You Were Out με τα νέα επεισόδια να κάνουν πρεμιέρα και στα δύο δίκτυα ταυτόχρονα, με το HGTV να προβάλλει ένα εναλλακτικό κομμάτι του επεισοδίου που εστιάζει περισσότερο στη διαδικασία ανακαίνισης.[15][16]

Η υπόθεση εναντίον του Josh Duggar είναι η τελευταία από μια σειρά σκανδάλων που αφορούν την υποτιθέμενη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από άτομα που συνδέονται με τα προγράμματα που πρόβαλλε το TLC. Πέρυσι, ο πρώην σταρ του «Little People, Big World» Jacob Roloff ανέφερε ότι κακοποιήθηκε από έναν παραγωγό της σειράς με τον οποίο δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία για να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Το 2017 ο Toby Willis, που εμφανίστηκε με τη σύζυγό του και τα 12 παιδιά (τα οποία, όπως και οι Duggars, μαθήτευσαν στο σπίτι και είχαν ονόματα που ξεκινούσαν από J) στο "The Willis Family", ομολόγησε την ενοχή του για τέσσερις κατηγορίες βιασμού σε παιδιά. Το TLC σταμάτησε την προβολή του αμφιλεγόμενου, υψηλής τηλεθέασης "Here Comes Honey Boo Boo" το 2014, καθώς αναφέρθηκε ότι η Τζούν Σάνον, μητέρα της σταρ της σειράς Alana "Honey Boo Boo" Thompson, έβγαινε με έναν άνδρα που είχε καταδικαστεί για κακοποίηση παιδιών. Το 2011, ο Remigio "Remy" Gonzalez, ο οποίος εμφανίστηκε σε πολλά επεισόδια του "Cake Boss", ομολόγησε την ενοχή του για σεξουαλική επίθεση σε ένα 13χρονο κορίτσι και η Andrea Clevenger, που συμμετείχε στη σειρά "Cheer Perfection", ομολόγησε την ενοχή της για σεξουαλική επίθεση σε ένα 13χρονο αγόρι το 2014.[17]

Μετάδοση στην Ελλάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 3 Οκτωβρίου 2011 το TLC ξεκίνησε να εκπέμπει στην COSMOTE TV, η οποία τότε λειτουργούσε ως ΟΤΕ TV.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Seidman, Robert (22 Φεβρουαρίου 2015). «List of how many homes each cable network is in as of February 2015». TV by the Numbers. Zap2it. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Φεβρουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 14 Μαρτίου 2015. 
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 Audrey Watters (30 Μαΐου 2015). «What Happened to Educational Television: The Story of 'The Learning Channel'». Hacked Education. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2021. 
  3. 3,0 3,1 3,2 M. Jay Douds (Οκτωβρίου 1982). «Reshaping of an Innovation: ACSN-The Learning Channel, 1974-1982» (PDF). Appalachian Community Service Network. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2021. 
  4. "Learning Channel, The (Network)," in Tim Brooks and Earle Marsh, The Complete Directory to Prime Time Network and Cable TV Shows, 1946–Present, 9th ed. New York: Ballantine, 2007, ISBdfhfhu9780345497734, p. 778.
  5. Laurence, Robert P. (15 Αυγούστου 2005). «Cable Guise: Channels built on arts, education and high culture now go low with cheesy programming». San Diego Union-Tribune. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Σεπτεμβρίου 2006. Ανακτήθηκε στις 18 Απριλίου 2017. 
  6. «The Cable Center Exhibits - Denver Event Venue». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Απριλίου 2006. Ανακτήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2016. 
  7. 7,0 7,1 Jane Wells, "When Did The Learning Channel Become The Leering Channel?," Funny Business, CNBC, April 6, 2011
  8. «TLC, Martin Agency offer 'life lessons'». Washington Examiner. Ανακτήθηκε στις 1 Μαΐου 2016. 
  9. «TLC Life Lessons on Discovery Channel - The Inspiration Room». The Inspiration Room (στα Αγγλικά). 7 Μαΐου 2006. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Ιουνίου 2016. Ανακτήθηκε στις 1 Μαΐου 2016. 
  10. Rice, Lynette (25 Μαρτίου 2009). «'Jon & Kate Plus 8' season finale scores series-best ratings». Entertainment Weekly. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Μαΐου 2009. Ανακτήθηκε στις 26 Μαρτίου 2008. 
  11. «TLC Unveils New Brand Campaign And Tagline» (στα αγγλικά). Deadline. 2014-07-22. https://deadline.com/2014/07/tlc-unveils-new-brand-campaign-and-tagline-808180/. Ανακτήθηκε στις 2018-04-20. 
  12. Petski, Denise (2017-08-30). «'Nate & Jeremiah By Design' Renewed For Season 2 By TLC» (στα αγγλικά). Deadline. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2018-04-21. https://web.archive.org/web/20180421030705/http://deadline.com/2017/08/nate-jeremiah-by-design-renewed-season-2-tlc-1202158683/. Ανακτήθηκε στις 2018-04-20. 
  13. Petski, Denise (2018-04-12). «'Trading Spaces' Return Scores Record Ratings For TLC» (στα αγγλικά). Deadline. https://deadline.com/2018/04/trading-spaces-return-record-ratings-tlc-1202363239/. Ανακτήθηκε στις 2018-04-16. 
  14. Hipes, Patrick (1 Μαρτίου 2018). «Rich Ross Out at Discovery in Exec Shakeup; Scripps' Kathleen Finch Adds To Oversight». Deadline Hollywood. Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2018. 
  15. Littleton, Cynthia (29 Οκτωβρίου 2018). «TLC and HGTV to Revive 'While You Were Out' as Crossover Series Tailored for Both Channels (EXCLUSIVE)». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2019. 
  16. «TLC, HGTV's crossover reboot "While You Were Out" gets March premiere date». Realscreen. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2019. 
  17. «News Analysis: The Duggars built a wholesome reality TV empire on TLC. Now it's in ruins». Los Angeles Times. 2021-12-19. https://www.latimes.com/entertainment-arts/tv/story/2021-12-19/josh-duggar-trial-19-kids-and-counting-tlc.