Survivor Ελλάδας (2017)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Survivor 2017 ήταν η 5η σεζόν της ελληνικής έκδοσης του ριάλιτι επιβίωσης, Survivor. Παρουσιαστής ήταν ο Σάκης Τανιμανίδης.

Παίκτης Επάγγελμα Ομάδα Είσοδος Θέση Τερματισμός
Γιώργος Αγγελόπουλος Προπονητής θαλάσσιου σκι Μαχητές Διάσημοι Επεισόδιο 1 Νικητής Επεισόδιο 88 (Τελικός)
Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης Εκπαιδευτής καταδύσεων Μαχητές Επιλαχών
Κωνσταντίνος Βασάλος Personal trainer Μαχητές Επεισόδιο 87 (Ημιτελικός)
Κώστας Αναγνωστόπουλος Πρώην μισθοφόρος Μαχητές Επεισόδιο 86 (Προημιτελικός)
Γιάννης Σπαλιάρας Ηθοποιός - Παρουσιαστής Διάσημοι Μαχητές Επεισόδιο 85
Ευρυδίκη Βαλαβάνη Αθλητικογράφος Διάσημοι Επεισόδιο 82
Σάρα Εσκενάζη Ηθοποιός Μαχητές Επεισόδιο 80
Γιώργος Χρανιώτης Ηθοποιός Διάσημοι Επεισόδιο 76
Μπο Ράπερ - Συνθέτης Διάσημοι Επεισόδιο 72
Κώστας Κοκκινάκης Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης Διάσημοι 10η Επεισόδιο 68
Ελισάβετ Αϊνατζιόγλου Φοιτήτρια οικονομικών Μαχητές 11η Επεισόδιο 58
Λάουρα Νάργες Παρουσιάστρια Διάσημοι 12η Επεισόδιο 54
Ορέστης Τσανγκ Επιχειρηματίας Μαχητές 13η Επεισόδιο 50
Λάμπρος Χούτος Διεθνής ποδοσφαιριστής Διάσημοι 14η Επεισόδιο 42
Ειρήνη Παπαδοπούλου Τραγουδίστρια Διάσημοι 15η (οικιοθελώς) Επεισόδιο 40
Στέλιος Χανταμπάκης Παρουσιαστής - Μοντέλο Διάσημοι 16η Επεισόδιο 39
Πάνος Αργιανίδης Μάνατζερ ράγκμπι Μαχητές 17η Επεισόδιο 36
Ειρήνη Κολιδά Personal trainer Μαχητές 18η (λόγω ατυχήματος) Επεισόδιο 31
Σόφη Πασχάλη Δασκάλα Yoga Διάσημοι 19η Επεισόδιο 26
Ελένη Δάρρα Καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μαχητές 20η Επεισόδιο 21
Γουίλι Καλβουρτζής Λογοθεραπευτής Μαχητές Επεισόδιο 8 21η Επεισόδιο 16
Ελισάβετ Δοβλιατίδου Μοντέλο Μαχητές Επεισόδιο 1 22η Επεισόδιο 12
Ειρήνη Αϊνατζιόγλου Φοιτήτρια οικονομικών Μαχητές 23η Επεισόδιο 8
Μαριάννα Καλέργη Πρωταθλήτρια Muay Thai Διάσημοι 24η Επεισόδιο 4
Δημήτρης Πασχούλας Άνεργος Μαχητές 25η (οικιοθελώς)

Νικητής του παιχνιδιού αναδείχθηκε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, λαμβάνοντας το έπαθλο των 100.000 €.[1]

Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η 5η σεζόν, πραγματοποίησε πρεμιέρα στις 13 Φεβρουαρίου 2017, ενώ ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουλίου 2017. Ξεκίνησε με 11 γνωστά και 13 μη γνωστά πρόσωπα της Ελλάδας, χωρισμένα σε 2 ομάδες, σε Διάσημους και Μαχητές, που καλούνται να επιβιώσουν σε δύο διαφορετικές καλύβες και παραλίες της Δομινικανής Δημοκρατίας για 5 μήνες, έχοντας στις αποσκευές τους μόνο τα απαραίτητα, ενώ κάθε εβδομάδα τούς δίνεται προμήθειες φαγητού και νερού.

Σε κάθε επεισόδιο, οι παίκτες αγωνίζονται σε διάφορους στίβους μάχης όπου η νικήτρια ομάδα κατακτά: το έπαθλο φαγητού, την ασυλία ή την επικοινωνία (με τα οικεία τους πρόσωπα). Η ηττημένη ομάδα σε έναν αγώνα ασυλίας, θα αναγκαστεί να ψηφίσει προς αποχώρηση έναν παίκτη από την ομάδα της, αφού προηγηθεί αγώνας ατομικής ασυλίας, όπου θα βγουν δύο νικητές, οι οποίοι θα ψηφίσουν από έναν παίκτη ο καθένας, έχοντας συνολικά τρεις υποψηφίους. Ανάμεσα τους, το κοινό ψηφίζει τον παίκτη που θέλει να στηρίξει (μέσω των κινητών τους τηλεφώνων) και ο παίκτης με τις λιγότερες ψήφους θα αποχωρήσει στο τέλος της εβδομάδας.

Στο τέλος του 1ου επεισοδίου, οι Μαχητές (με 13 παίκτες ενάντια σε 11 Διασήμους) έπρεπε να ψηφίσουν έναν συμπαίκτη τους και να τον στείλουν στην αντίπαλη ομάδα για να γίνουν ισάριθμες οι δύο ομάδες. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ήταν τελικά ο παίκτης που άλλαξε ομάδα πηγαίνοντας στους Διάσημους. Κάθε εβδομάδα, οι παίκτες παίζουν μεταξύ τους ένα παιχνίδι ερωτήσεων, αλλά και επάθλου για τον νικητή. Στο τέλος του 8ου επεισοδίου, ο νέος παίκτης των Μαχητών, Γουίλι Καλβουρτζής, αντικατέστησε τον Δημήτρη Πασχούλα που αποχώρησε οικειοθελώς.

Στο 31ο επεισόδιο, δεν έγινε αγώνισμα επάθλου, γιατί έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα των Μαχητών αναγκάζοντας την Ειρήνη Κολιδά να αποχωρήσει από το παιχνίδι λόγω τραυματισμού. Επίσης, άφησε εκτός για 2 εβδομάδες τον Μάριο Πρίαμο Ιωαννίδη, ο οποίος θα επιτρέψει στο 40ο επεισόδιο. Λόγω της απουσίας αυτών των δύο παικτών, ακυρώθηκε επίσης η ψηφοφορία ανάμεσα στους τέσσερις υποψήφιους προς αποχώρηση: Ελισάβετ Αϊνατζιόγλου, Ορέστη Τσανγκ, Πάνο Αργιανίδη και Σάρας Εσκενάζη. Στο τέλος του 33ου επεισοδίου, οι Διάσημοι έπρεπε να ψηφίσουν έναν συμπαίκτη τους και να τον στείλουν στην αντίπαλη ομάδα εξαιτίας της ανισορροπίας των δύο ομάδων (10 από τους Διάσημους & 6 από τους Μαχητές). Ο Γιάννης Σπαλιάρας είναι τελικά ο παίκτης που άλλαξε ομάδα πηγαίνοντας στους Μαχητές.

Στο 38ο & 39ο επεισόδιο, παρουσιαστής ήταν ο Τούρκος παραγωγός του παιχνιδιού, Ατζούν Ιλίτζαλι, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Σάκη Τανιμανίδη στην Ελλάδα (ώστε να πάρει μέρος σε γυρίσματα χορηγού του).[2] Στη μέση της σεζόν, έγινε το πάρτι της ένωσης για τις δύο ομάδες, ως ευκαιρία για να ξεφύγουν από τις δυσκολίες του Survivor. Πριν την έναρξη, είχαν την δυνατότητα να κάνουν μπάνιο με αφρόλουτρο, να κουρευτούν, να ξυριστούν και να ντυθούν με ρούχα δικής τους επιλογής. Υπήρχε άφθονο φαγητό και ποτό για όλους τους παίκτες. Στο πάρτι βρισκόνταν και ο Άκης Δείξιμος. Επίσης, πραγματοποιήθηκε και ένας διαγωνισμός τραγουδιού, που όλοι οι παίκτες καλούνται στο να τραγουδήσουν ένα τραγούδι δικής τους επιλογής και οι υπόλοιποι παίκτες να ψηφίζουν τον καλύτερο. Το έπαθλο που θα κερδίσει ο νικητής είναι να ταξιδέψει ξανά στο πάρτι της ένωσης του επόμενου κύκλου. Νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Χρανιώτης που θα πάρει μαζί του και τον Μάριο Πρίαμο Ιωαννίδη.[3] Από την επόμενη μέρα οι ομάδες θα συγκατοικήσουν στην ίδια παραλία και σε κοντινές καλύβες.

Στο 59ο & 60ο επεισόδιο, οι παίκτες ενώθηκαν ως ελληνική ομάδα για να αγωνιστούν φιλικά ενάντια στους Τούρκους παίκτες. Στο 63ο & 64ο επεισόδιο, έκανε guest εμφάνιση ο Σάκης Ρουβάς, λόγω των 100 ημερών από την αρχή του παιχνιδιού. Όταν έμειναν στο παιχνίδι 9 παίκτες, έγινε μία μεγάλη 24ωρη ψηφοφορία και όλοι οι παίκτες μπήκαν σε μία λίστα ανάλογα με τις θετικές ψήφους που τους έδωσε το τηλεοπτικό κοινό. Στο 78ο επεισόδιο, όταν έμειναν στο παιχνίδι 7 παίκτες (2 από τους Διάσημους & 5 από τους Μαχητές), το παιχνίδι έγινε ατομικό λόγω του τραυματισμού της Ευρυδίκης Βαλαβάνη.[4] Έτσι, σε κάθε αγώνισμα ασυλίας οι δύο νικητές έπαιρναν ο καθένας ατομική ασυλία και πρότειναν για αποχώρηση ένα άτομο ο καθένας, ενώ οι παίκτες που είχαν χάσει ψήφιζαν για να προτείνουν έναν τρίτο παίκτη. Τελικά, έφευγε ο παίκτης που ήταν χαμηλότερα στην λίστα που είχε δημιουργηθεί από την 24ωρη ψηφοφορία που είχε προηγηθεί. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το ότι το αγώνισμα ασυλίας έγινε διπλό τις 2 τελευταίες εβδομάδες, δηλαδή γίνονταν δύο αγωνίσματα ασυλίας και στο πρώτο νικούσε μόνο ένας παίκτης, ενώ στο δεύτερο γινόταν το ίδιο, μόνο που δεν αγωνιζόταν ο παίκτης που είχε ήδη νικήσει, και έτσι αυτοί οι δύο πρότειναν έναν παίκτη ο καθένας για αποχώρηση και οι υπόλοιποι παίκτες έκαναν μία ψηφοφορία για να προτείνουν έναν τρίτο παίκτη.

Όταν έμειναν τέσσερις παίκτες, γύρισαν όλοι στην Ελλάδα, όπου και έγινε στην Αθήνα ο προημιτελικός, με ψηφοφορία του κοινού στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ 1 μέρα μετά έγινε ο ημιτελικός για την ανάδειξη των δύο φιναλίστ, με την ίδια διαδικασία. Τελικώς, 1 μέρα μετά, στις 5 Ιουλίου 2017, ήρθε ο μεγάλος τελικός, με την ίδια διαδικασία, ο οποίος ανέδειξε ως νικητή τον Γιώργο Αγγελόπουλο.[1] Όλοι οι τελικοί γύροι έγιναν μέσα στο Άλσος Βεΐκου.

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην Ελλάδα προβλήθηκε μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ,[5] ενώ στην Κύπρο από τον τηλεοπτικό σταθμό SIGMA.

Από το Πάσχα, προβλήθηκε μια εκπομπή σχολιασμού του Survivor στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με παρουσιάστρια την Ελεονώρα Μελέτη και σχολιαστές διάφορους καλεσμένους από την εγχώρια showbiz και παίκτες του παιχνιδιού, που είχαν ήδη αποχωρήσει. Η εκπομπή, από το ξεκίνημα της, ονομαζόταν αρχικά Survivor Πανόραμα και μετέπειτα μετά το φινάλε του παιχνιδιού μετονομάστηκε για λίγες μέρες σε Πανόραμα, η οποία και σταμάτησε μέσα στο καλοκαίρι.

Το SURVIVOR από το ξεκίνημά του και σε ολόκληρη τη διάρκεια προβολής του, σημείωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και δέχτηκε θερμή υποδοχή από το τηλεοπτικό κοινό. Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί και παιδικά πάρτι με θέμα το Survivor,[6] ενώ υπήρξε ιδέα και για δημιουργία παιδικού Survivor.[7]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «Survivor - Μεγάλος νικητής ο Γιώργος Αγγελόπουλος! Κατέκτησε τις 100.000 ευρώ και το πανηγύρισε δεόντως! (Video)». Athens magazine. http://www.athensmagazine.gr/article/survivor/288951-survivor-megalos-nikhths-o-giwrgos-aggelopoylos-katekthse-tis-100-000-eyrw-video. Ανακτήθηκε στις 2017-07-05. 
  2. iefimerida.gr (2017-04-10). «Εκπληξη στο αποψινό Survivor -Το παρουσιάζει ο Τούρκος ζάπλουτος καναλάρχης και όχι ο Σάκης Τανιμανίδης [βίντεο»]. iefimerida.gr. http://www.iefimerida.gr/news/330326/ekplixi-sto-apopsino-survivor-paroysiazei-o-toyrkos-zaploytos-kanalarhis-kai-ohi-o-sakis. Ανακτήθηκε στις 2017-06-19. 
  3. «Survivor: Τι θα γίνει στην ένωση των δυο ομάδων-ΟΛΕΣ οι λεπτομέρειες για το μεγάλο πάρτι!». Star.gr. http://www.star.gr/media/367216/survivor-ti-tha-ginei-sthn-enwsh-twn-dyo-omadwn-oles-oi-leptomereies-gia-to-megalo-parti. Ανακτήθηκε στις 2017-06-19. 
  4. «Survivor Panorama: Μαχητές και Διάσημοι ΤΕΛΟΣ! Το παιχνίδι γίνεται ΑΤΟΜΙΚΟ: ΔΕΙΤΕ αποκλειστικά πλάνα». Star.gr. http://www.star.gr/media/375112/survivor-panorama-maxhtes-kai-diashmoi-telos-to-paixnidi-ginetai-atomiko-deite-apokleistika-plana. Ανακτήθηκε στις 2017-06-19. 
  5. «Survivor». ΣΚΑΪ. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Απριλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2017. 
  6. «Survivor παιδικά πάρτι». Star.gr. Ανακτήθηκε στις 20 Ιουνίου 2017. 
  7. «Ασύλληπτο: O Τούρκος παραγωγός ετοιμάζει παιδικό Survivor; - ΒΙΝΤΕΟ | www.enikos.gr - Media». http://www.enikos.gr/media/514161/asyllipto-o-tourkos-paragogos-etoimazei-paidiko-survivor-video. Ανακτήθηκε στις 2017-06-19.