Super Τηλεόραση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Super Τηλεόραση
Tvsuperlogophoto.jpg
Ίδρυση 22 Μαΐου 1992
Πρώτη λειτουργία 26 Οκτωβρίου 1991
Έναρξη λειτουργίας 18 Ιανουαρίου 1992
Επαναλειτουργία 23 Σεπτεμβρίου 2016 Επαναφορά από τη Digea
27 Απριλίου 2018 Επαναφορά σε TV Super
Τέλος λειτουργίας 10 Οκτωβρίου 2015 Διακοπή από τη Digea
3 Νοεμβρίου 2017 Μετατροπή σε Smile++
Ιδιοκτήτης Ραδιοτηλεοπτική Σούπερ Ανώνυμη Εταιρεία
Σημαντικά πρόσωπα Γιώργος Παπαδόπουλος
Χώρα Flag of Greece.svg Ελλάδα
Γλώσσα Ελληνικά
Περιοχή εκπομπής Κεντρική Μακεδονία
Κεντρικά γραφεία Θεσσαλονίκης 12, Νέα Μουδανιά, Χαλκιδική, Ελλάδα
Ιστοσελίδα Επίσημη ιστοσελίδα
Λήψη
Επίγεια Ψηφιακά
Συχνότητα Digea: 56 UHF (Χορτιάτης, Φιλίππειο, Αριδαία, Μουριές)
54 UHF (Πολύγυρος)

Η Super Τηλεόραση (TV Super) είναι ιδιωτικός ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός περιφερειακής εμβέλειας που εκπέμπει στην Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία και την Χαλκιδική, και έχει έδρα τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησε να εκπέμπει στα μέσα του 1992, αρχικά με ενημερωτικό πρόγραμμα και ήταν τοπικής εμβέλειας καλύπτοντας αναλογικά από πέντε κέντρα εκπομπής, αποκλειστικά τον νομό Χαλκιδικής από τις συχνότητες των 22, 42 (από το Βάβδο), 47 (από τον Πολύγυρο), 48 και 60 UHF.

Το καλοκαίρι του 2014, το ΕΣΡ έδωσε άδεια στο σταθμό να εκπέμπει ψηφιακά στις γεωγραφικές περιοχές ΠZ2 και ΠΖ3 από τα κέντρα εκπομπής του Χορτιάτη και του Φιλιππείου (Δίαυλος 50 UHF)[1] της Αριδαίας και των Μουριών (Δίαυλος 56 UHF) και του Πολυγύρου (Δίαυλος 54 UHF) καλύπτοντας όλη την Κεντρική Μακεδονία, ενώ σχεδόν τέσσερις μήνες μετά (21 Νοεμβρίου) ξεκίνησε να εκπέμπει εντασσόμενος στην πλατφόρμα της Digea, μαζί με άλλους επτά σταθμούς (, Bee Channel, Βεργίνα TV, Extra Thessaloniki, Κανάλι 9, Nickelodeon Plus και TV 100) αν και το Super ξεκίνησε λίγο καθηστερημένα μια μέρα μετά στις 22 Νοεμβρίου, ενώ λίγους μήνες αργότερα εντάχθηκαν και άλλοι δυο τηλεοπτικοί σταθμοί, η Δίον TV και το Europe One.

Πρόγραμμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρόγραμμά του μέχρι τα τέλη του 2016 περιλάμβανε τοπικές ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές για θέματα που απασχολούν το νομό Χαλκιδικής, ενώ από το 2014 όταν ο σταθμός απέκτησε εμβέλεια και στην υπόλοιπη περιφέρεια είχε και εκπομπές για τις ευρύτερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνεργασία με το Smile TV[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 10 Οκτωβρίου 2015 το κανάλι σταμάτησε να εκπέμπει ψηφιακά μέσω της Digea, λόγω υπέρογκων ποσών που ζητούσε η εταιρία στο κανάλι, με αποτέλεσμα να σαμποτάρει το σήμα του και να το βγάλει εκτός αέρα, όμως στις 23 Σεπτεμβρίου 2016 επανήλθε με νέο πρόγραμμα και συνεργασία με το περιφερειακό κανάλι Smile TV για ανταλλαγή παιδικών προγραμμάτων (π.χ. Rabbids Invasion, Dimitri, Pac-Man, Dragon Ball, Dinofroz, Σαμπρίνα και άλλες).[2]

Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2017 διεκόπη ξανά (αλλά προσωρινά) η ψηφιακή εκπομπή του από τη Digea, αλλά επανήλθε τον επόμενο μήνα. Δύο μήνες αργότερα (3 Νοεμβρίου) αντικαταστάθηκε από το Smile++ μετατρέποντας το κανάλι από ενημερωτικό σε ψυχαγωγικό, μεταδίδοντας το πρόγραμμα του Smile TV, επί 24ωρου βάσεως στην Κεντρική Μακεδονία και χωρίς να συνάψει κάποια επίσημη συνεργασία με τον σταθμό της Αττικής. Το κανάλι ωστόσο και ως Smile++, το κατέβαζε η Digea με το όνομα SUPER.

Συνεργασία με το Αρτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 27 Απριλίου 2018 ξαναμετατράπηκε στο TV Super, και έχει νέα συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη, αναμεταδίδοντας αρκετές εκπομπές του. Το κανάλι ωστόσο παραβαίνει συνήθως το όριο μετάδοσης του σταθμού, κάτι που νομοθετικά απαγορεύεται.

Τοπικό Πρόγραμμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέχρι στιγμής το Super μεταδίδει το πρόγραμμα του σταθμού Αρτ σχεδόν όλη μέρα, διότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει δικό του πρόγραμμα παρά μόνο κονσέρβα προγράμματα όπως Ντοκιμαντέρ του ΕΟΤ με τους νομούς της Ελλάδας και την γνωστή εκπομπή Travel Guide με τον Θάνο Παπαδημητρίου, τα οποία προβάλλει συγκεκριμένες ώρες. Η μόνη εκπομπή που υπάρχει είναι η τοπική ενημερωτική εκπομπή Στο Επίκεντρο, την οποία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος.

Ιδιοκτησία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το κανάλι ανήκει ιδιοκτησιακά στην Ραδιοτηλεοπτική Σούπερ Ανώνυμη Εταιρεία η οποία συστάθηκε στις 22 Μαΐου 1992.[3] Στα τέλη του 2003, τροποποιήθηκε το καταστατικό του φορέα,[4] ο οποίος κατέχει μέχρι σήμερα και τον ομότιτλο τοπικής εμβέλειας ραδιοφωνικό σταθμό Super FM, ο οποίος είναι μουσικός ενημερωτικός. Συνεργαζόταν από το Σεπτέμβριο του 2010, με τον Libero 107.4 της Θεσσαλονίκης (για αναμετάδοση των αθλητικών εκπομπών)[5] ενώ παλαιότερα είχε συνεργαστεί (για μια χρονιά) και με τον ANT1 97.5 (νυν Easy). Ο σταθμός εκπέμπει μόνο στην Χαλκιδική και σε μέρη των παρακείμενων νομών Θεσσαλονίκης και Πιερίας από τον Βάβδο στη συχνότητα 99.5 των FM. Στις αρχές του 1998, νομιμοποιήθηκε η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού βάσει απόφασης του Υπουργείου Τύπου με αριθμό πρωτοκόλλου 6417/Ε/20.3.1998[6] ενώ δύο χρόνια αργότερα νομιμοποιήθηκε και η λειτουργία του Super FM με την χορήγηση της υπ' αριθμόν 17841/Ε1/1.9.2000 αδείας επίσης από το Υπουργείο Τύπου.[7]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]