Ομάδα Αυτοκτονίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Suicide Squad)
Ομάδα Αυτοκτονίας
Το εξώφυλλο του Suicide Squad (vol. 5) #33 (Μάρτιος 2018). Σχέδιο από τους Έντι Μπάροους, Έμπερ Φερέιρα, Αντριάνο Λούκας και Μέισον Φοξ.
ΕκδότηςDC Comics
Πρώτη εμφάνισηThe Brave and the Bold #25 (Σεπτέμβριος 1959)
Δημιουργήθηκε απόΡόμπερτ Κάνιγκερ
Ρος Άντρου

Η Ομάδα Αυτοκτονίας (αγγλικά: Suicide Squad) είναι μια φανταστική ομάδα "αντιηρώων" που εμφανίζεται σε αμερικανικά κόμικς που εκδόθηκαν από την DC Comics . Η πρώτη έκδοση του Suicide Squad έκανε το ντεμπούτο της στο The Brave and the Bold #25 (Σεπτέμβριος 1959) και η δεύτερη και σύγχρονη έκδοση, που δημιουργήθηκε από τον John Ostrander, έκανε το ντεμπούτο της στο Legends # 3 (Ιανουάριος 1987 ).

Η σύγχρονη ενσάρκωση του Suicide Squad είναι η Task Force X - μια ομάδα φυλακισμένων "υπαρκακών" που αναλαμβάνουν μυστικές αποστολές υψηλού κινδύνου (black ops) σε αντάλλαγμα είτε για την αποφυλάκιση, την απελευθέρωση εργασίας ή / και τις μειωμένες ποινές φυλάκισης. Ανεξάρτητα από τις ικανότητες και το ταλέντο, κάθε μέλος της ομάδας είναι αναλώσιμο, αδιαμφισβήτητο και αναμένεται ότι δεν θα επιστρέψουν πολλοί από τις αποστολές. Ως αναλώσιμα περιουσιακά στοιχεία, όλα τα μέλη της ομάδας είναι εξοπλισμένα με μια εκρηκτική συσκευή στο λαιμό τους για να είναι διασφαλισμένη η υπακοή τους. Το όνομα της ομάδας αυτοκτονίας αναφέρεται στην επικίνδυνη φύση των αποστολών τους. Η ομάδα βασίζεται στο Belle Reve Penitentiary υπό τη διεύθυνση του Amanda Waller .

Κατά τη διάρκεια των ετών υπήρξαν διάφορες ενσαρκώσεις του Suicide Squad, όπως απεικονίζονται σε πολλές σειρές κόμικς, από τις ρίζες της στην Ασημένια Εποχή, μέχρι το σύγχρονο remake "Post-Crisis", έως την τρέχουσα έκδοση που παρουσιάστηκε το 2020. Η τρέχουσα ενσάρκωση της ομάδας εμφανίζεται στον έκτο τόμο της σειράς κόμικ Suicide Squad, και τα επαναλαμβανόμενα μέλη περιλαμβάνουν τους Enchantress, Katana, Killer Croc, Captain Boomerang, Deadshot και Harley Quinn.

Ιστορικό δημοσιεύσεων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην αρχική ομάδα του The Brave and the Bold, η αρχική ομάδα Suicide Squad περιελάμβανε τον Rick Flag Jr., τη φίλη του Karen Grace, τον Δρ Hugh Evans και τον Jess Bright. Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Robert Kanigher και τον καλλιτέχνη Ross Andru . [1]

Το Suicide Squad αναβίωσε στα μίνι σειρά των Legends με τον συγγραφέα John Ostrander στο τιμόνι. [2] Η ανανεωμένη ιδέα περιελάμβανε την κυβέρνηση που απασχολούσε μια ομάδα υπεραγορών για την εκτέλεση αποστολών που ήταν "αποστολές αυτοκτονίας", μια ιδέα αρκετά δημοφιλής για μια συνεχιζόμενη σειρά με τίτλο Suicide Squad . Η ομάδα συχνά συνεργαζόταν με τον άλλο κυβερνητικό οργανισμό της DC, Checkmate - που υπολογίζεται στο crossover της "οδηγίας Janus" [3]

Ενώ η Ομάδα συχνά απεικονίζεται ως επιτυχημένη στις αποστολές της, συχνά υπήρχαν και αποτυχίες. Ο Ostrander σχολίασε για το πώς μερικές φορές οι ιστορίες των Suicide Squad οδηγούσαν σκόπιμα χαρακτήρες στον θάνατο. [4] Το όνομα της ομάδας, Suicide Squad, σχετίζεται με την ιδέα ότι αυτή η ομάδα χαρακτήρων αποστέλλεται σε επικίνδυνες και δύσκολες αποστολές - αποστολές αυτοκτονίας. [5] [6]

Το Suicide Squad (τόμος 1) είχε συνολικά 66 τεύχη, μαζί με ένα ετήσιο και ένα ειδικό ( Doom Patrol and Suicide Squad Special # 1). Μετά την ακύρωση της σειράς το 1992, το Squad συνέχισε να κάνει αρκετές εμφανίσεις σε τίτλους όπως Superboy, [7] Hawk & Dove, [8] Chase, [9] και Adventures of Superman . [10] [11]

Το Suicide Squad (τόμος 2) δημοσιεύθηκε το 2001, γραμμένο από τον Keith Giffen, με την τέχνη του Paco Medina. Αν και το πρώτο τεύχος της σειράς περιελάμβανε μια ομάδα αποτελούμενη εξ ολοκλήρου από μέλη του Giffen's Injustice League [12], το ρόστερ σφαγιάστηκε αμέσως, εκτός από το Major Disaster και το Multi-Man . Αυτές οι εξελίξεις ωθούν τον Sgt. Ο Ροκ, ο οποίος είναι τώρα γραμμένος στο ρόλο του αρχηγού της ομάδας, για την πρόσληψη νέων μελών - πολλά από τα οποία πεθαίνουν κατά τη διάρκεια των αποστολών. [13]

Το Suicide Squad (τόμος 3) (αρχικά με τίτλο Raise the Flag in DC's sicitations [14] ) ήταν ένα οκτώ τεύχος miniseries που δημοσιεύθηκε το 2007. Περιλάμβανε την επιστροφή του συγγραφέα John Ostrander, με την τέχνη του Javier Pina. Η ιστορία επικεντρώθηκε στην επιστροφή του Rick Flag Jr. και στη δημιουργία μιας νέας ομάδας με σκοπό να επιτεθεί σε μια εταιρεία υπεύθυνη για την ανάπτυξη ενός θανατηφόρου βιο-όπλου.

Το Suicide Squad (τόμος 4) έκανε το ντεμπούτο του ως μέρος της νέας συνεχούς επανεκκίνησης DC 52 Comics το 2011. Το επανέναρχο βιβλίο γράφτηκε από τον Adam Glass, με σχέδια των Federico Dallocchio και Ransom Getty. Η Amanda Waller διευθύνει για άλλη μια φορά την ομάδα από τα παρασκήνια. Οι Deadshot, Harley Quinn και King Shark είναι εμφανείς σε αυτήν την έκδοση του Squad. Αυτή η σειρά ολοκληρώθηκε το 2014, με το τεύχος # 30.

Το νέο Suicide Squad κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2014. Γράφτηκε από τον Sean Ryan με σχέδια του Jeremy Roberts, η νέα σειρά συνεχίζει να περιλαμβάνει τους Deadshot και Harley Quinn, με τους Deathstroke, Black Manta και Joker του Daughter να προστίθενται στο μείγμα.

Ασημένια εποχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η αρχική Ομάδα Αυτοκτονίας (Suicide Squad) εμφανίστηκε σε έξι τεύχη του The Brave and the Bold . [15] Παρόλο που αυτή η πρώιμη ενσάρκωση της ομάδας (που δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Robert Kanigher και τον καλλιτέχνη Ross Andru ) δεν είχε τις παγίδες κατασκοπείας των μετέπειτα ομάδων, έθεσε την βάση για την προσωπική ιστορία του αρχηγού της ομάδας του Rick Flag Jr. [16] Ο διαχειριστής της ομάδας, Amanda Waller, παρουσιάστηκε στα μίνι σειρά Legends [17] με το αρχικό παρασκήνιο της Silver Age Squad να κυκλοφορεί περαιτέρω στο Secret Origins (τόμος 2) # 14. [18]

Σύνοψη πλοκής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο γενναίος και ο τολμηρός (The Brave and the Bold)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το αρχικό Suicide Squad εμφανίζεται για πρώτη φορά στο The Brave and the Bold # 25. Τα μέλη της ομάδας που εμφανίζονται στο ντεμπούτο περιλαμβάνουν τον φυσικό Jess Bright, τον αστρονόμο Δρ Hugh Evans, τον αρχηγό της ομάδας Rick Flag Jr., και την υπτάμενη γιατό Karin Grace (Davies στο # 25). Οι χαρακτήρες έχουν επακόλουθες εμφανίσεις στα θέματα # 26, # 27 και # 37- # 39. Στην εισαγωγική ιστορία της ομάδας καλούνται να ασχοληθούν με ένα υπερθερμαινόμενο κόκκινο αντικείμενο, που ονομάζεται "Κόκκινο Κύμα", το οποίο κατευθυνόταν προς ένα παραθαλάσσιο θέρετρο και έβραζε τον ωκεανό στην πορεία. Ταξιδεύουν σε αεροπλάνο εξοπλισμένο με εργαστήριο δοκιμών και ανάλυσης. Οι επακόλουθες εμφανίσεις δείχνουν την ομάδα να αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις: μια καταιγίδα μετεωριτών (η ακτινοβολία από την οποία τους συρρικνώνει), ένα τεράστιο φίδι στις σήραγγες του μετρό του Παρισιού και ένα τεράστιο τέρας που αιχμαλωτίζει την Κάριν και μια πυρηνική βόμβα. Τα τεύχη # 38 και # 39 δείχνουν την ομάδα να συναντά τους δεινόσαυρους και τον αρχηγό των Cyclops [19] [15] [20]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Κατάλογος κυβερνητικών υπηρεσιών στο DC Comics
  • Ματ (κόμικς)
  • Janus Directive
  • Secret Six (κόμικς)
  • Arman and Shiven: Through the Mirror (κόμικς)
  • Thunderbolts (κόμικς) - Η αντίστοιχη ομάδα της Marvel Comics

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Irvine, Alex· Dolan, Hannah, ed. (2010). «1950s». DC Comics Year By Year A Visual Chronicle. Dorling Kindersley. σελ. 95. ISBN 978-0-7566-6742-9. In "The Three Waves of Doom", a story that filled The Brave and the Bold #25, writer Robert Kanigher and artist Ross Andru introduced the Suicide Squad, a band of World War II-era military misfits. CS1 maint: Extra text: authors list (link)
  2. Manning, Matthew K. "1980s" in Dolan, p. 228: "Writer John Ostrander gave the new Suicide Squad its own series, having brought the team to life in 1986's Legends miniseries...With the team's own title, Ostrander was helped by artist Luke McDonnell."
  3. The 11-part Janus Directive crossover consisted of Suicide Squad #27–30, Checkmate (#15–18, Manhunter (vol. 2) #14, Firestorm vol. 2 #86, and Captain Atom #30
  4. Ostrander, John (9 Οκτωβρίου 2016). «John Ostrander's Picking Favorites». ComicMix. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2017. 
  5. Ficarra, Jenn (August 2016). «Why Is It Called 'Suicide Squad'? The Team's Name Is Fitting For Their Mission». https://www.bustle.com/articles/175230-why-is-it-called-suicide-squad-the-teams-name-is-fitting-for-their-mission. Ανακτήθηκε στις 2017-02-03. 
  6. Polo, Susana (16 Ιουλίου 2015). «The Suicide Squad, explained». Polygon. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2017. Nobody really believes that a hero will get killed in their own book, so it can be hard to bring tension to the fight between good and evil. But when every member of the team is as unimportant to the publisher as they are to the fictional setting in which they exist, death really can be around the corner. As the Suicide Squad book killed somebody in just about every story arc, readers, as so often happens, got hooked on the idea that nobody was safe. 
  7. Superboy (vol. 3) #13–15
  8. Hawk & Dove (vol. 4) #3–5
  9. Chase (vol. 1) #2–3
  10. Adventures of Superman (vol. 1) #593–594
  11. «"Suicide Squad", Declassified: A Look Back at DC's Task Force X» (στα en-CA). CBR.com. http://www.cbr.com/suicide-squad-declassified-a-look-back-at-dcs-task-force-x/. Ανακτήθηκε στις 2017-02-03. 
  12. Justice League (vol. 1) Annual #1
  13. Buxton, Mark (August 2016). «The Many Deaths of The Suicide Squad» (στα αγγλικά). Den of Geek. http://www.denofgeek.com/us/books-comics/suicide-squad/233847/the-many-deaths-of-the-suicide-squad. Ανακτήθηκε στις 2017-02-03. 
  14. «Suicide Squad #1: Raise the Flag». DC Comics. 12 Σεπτεμβρίου 2007. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 3 Μαρτίου 2015. 
  15. 15,0 15,1 «Brave and the Bold (1955 1st Series DC) comic books». www.mycomicshop.com. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2017. 
  16. Squirek, Mark. «a book review by Mark Squirek: Suicide Squad: The Silver Age Omnibus Vol. 1». www.nyjournalofbooks.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2017. 
  17. Legends #1–6
  18. Secret Origins vol. 2 #14
  19. Keith, Booker, M. (2014). Comics through time: a history of icons, idols, and ideas. ABC-CLIO. σελ. 45. ISBN 9780313397516. 
  20. David, C.. «The insane history of the Suicide Squad» (στα αγγλικά). Looper.com. http://www.looper.com/14655/insane-history-suicide-squad/. Ανακτήθηκε στις 2017-02-03.