South Park Rally

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το South Park Rally είναι βιντεοπαιχνίδι αγώνων τύπου καρτ που βασίζεται στην αμερικανική κωμική κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες South Park . Είναι η συνέχεια των South Park (1998) και South Park: Chef's Luv Shack (1999). Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από την Tantalus Interactive και ήταν το τελευταίο που κυκλοφόρησε από την Acclaim Entertainment (κοντά στο τέλος της τρίτης σεζόν του σόου) για PlayStation, Microsoft Windows, Nintendo 64 και Dreamcast . Το παιχνίδι περιλαμβάνει πολλούς χαρακτήρες, οχήματα, τοποθεσίες, αντικείμενα και άλλα χαρακτηριστικά που εμπνέονται ή παρουσιάζονται στη σειρά.

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ανάπτυξη του τίτλου – βασισμένη στην ιδέα του Tantalus – έγινε σε τρεις πλατφόρμες ταυτόχρονα και διήρκεσε επτά μήνες. [1] Το South Park Rally ήταν το τρίτο βιντεοπαιχνίδι βασισμένο στη σειρά, καθώς η Acclaim είχε επίσης δημοσιεύσει τα παιχνίδια South Park (1998) και South Park: Chef's Luv Shack (1999).

Οι δημιουργοί του South Park, Trey Parker και Matt Stone, είχαν ελάχιστη σχέση με την ανάπτυξη του South Park Rally (καθώς και τα άλλα δυο παιχνίδια της Acclaim), [2] αν και συνέβαλαν σε μια σειρά από πρωτότυπες γραμμές φωνής για αυτό, [3] όπως κάνουν οι περισσότερες φωνές στην εκπομπή. [4]

Ο δήμαρχος του South Park αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά ράλι που θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά και τα περίχωρα της πόλης. Οι αγαπημένοι χαρακτήρες από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά περιλαμβάνονται και μπορούν να χρησιμοποιήσουν καταστροφικά αυτοκίνητα, όπως αστυνομικά αυτοκίνητα, μίνι Porsche, Big Gay Al buggies, σακούλες σίτου, τζιπ και δεκάδες άλλα οχήματα.

Οι χαρακτήρες που εμφανίζονται σε μορφή power-up περιλαμβάνουν τους Mr. Hankey, Saddam Hussein, Underpants Gnomes, Frida, Sparky και Kitty.

Παιχνίδι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι στο South Park Rally χωρίζεται σε τρεις τρόπους παιχνιδιού: πρωτάθλημα, arcade και multiplayer.

  • Πρωτάθλημα : Η κύρια εστίαση του παιχνιδιού, το οποίο έχει 14 διαφορετικές κούρσες (πρόσθετες κούρσες στην έκδοση Dreamcast), οι οποίες πρέπει να γίνουν με τη σειρά. Αυτή είναι η μόνη λειτουργία όπου οι χαρακτήρες και οι πίστες μπορούν να ξεκλειδωθούν.
  • Arcade : Μια λειτουργία εξάσκησης που επιτρέπει στον παίκτη να επιλέξει οποιονδήποτε ξεκλείδωτο χαρακτήρα σε οποιαδήποτε ξεκλείδωτη πίστα για να αγωνιστεί.
  • Multiplayer : Ένας αγώνας που επιτρέπει σε δύο έως τέσσερις παίκτες να επιλέξουν τυχόν ξεκλείδωτους χαρακτήρες σε οποιαδήποτε ξεκλείδωτη πίστα και αγώνα.

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το South Park Rally έλαβε αρνητικές κριτικές σε όλες τις πλατφόρμες σύμφωνα με τον ιστότοπο συγκέντρωσης κριτικών GameRankings .

Ο Mark Green του N64 Magazine έδωσε στην έκδοση Nintendo 64 το 88%, λέγοντας ότι "έχει καινοτομία, ενθουσιασμό και σχεδόν κάθε χαρακτήρα του South Park ποτέ, όλα σε ένα πακέτο." Ο Kevin "BIFF" Giacobbi του GameZone έδωσε την έκδοση για υπολογιστή οκτώ στα δέκα, λέγοντας ότι ήταν, "Για αυτούς τους οπαδούς του South Park... σίγουρα ένας τίτλος που αξίζει να προστεθεί στη συλλογή σας." [5] Ο Cam Shea του Hyper έδωσε στην έκδοση του PlayStation το 49%, λέγοντας: «Όσο παράξενο και αν ακούγεται το να πετάς σε κάποιον τις αλμυρές μπάλες σοκολάτας του σεφ, δεν είναι πραγματικά πολύ συναρπαστικό να βλέπεις μια σταγόνα καφέ να εκτοξεύεται σε ένα χάος από pixels». Ο Lou Gubrious της GamePro είπε για την ίδια έκδοση του PlayStation, «Το να παίζετε South Park Rally θα προκαλέσει πιθανώς πόνο στους περισσότερους παίκτες. [α] Ο Freshman ανέφερε παρομοίως ότι η έκδοση του Nintendo 64» φαίνεται σαν μια προσπάθεια ξεδιάντροπη να καρφόσει το όνομα του South Park ' σε ένα κακό παιχνίδι αγώνων για να το κάνει να πουλήσει. Με ήπια γραφικά, τυχαία και επαναλαμβανόμενα δείγματα ήχου και απογοητευτικό έλεγχο, αυτό το παιχνίδι κατακλύζεται εύκολα από τους πολύ καλύτερους δρομείς καρτ στο N64. Αν δεν αγαπάτε τα πάντα με το όνομα South Park, θα σας συμβουλεύαμε να πάρετε την παράκαμψη και να παραλείψετε εντελώς την πόλη του South Park." [6] [β]

Το AllGame έδωσε στις εκδόσεις Nintendo 64 και PC κάθε μια βαθμολογία τριάμισι αστέρια από τα πέντε, με τον Joe Ottoson να λέει για τον πρώτο, "Αν είστε λάτρης της μάρκας Mario Kart των αγωνιστικών παιχνιδιών εκεί έξω, Το Ράλι South Park διοργανώνει έναν διασκεδαστικό αγώνα. Οι θαυμαστές του South Park πιθανότατα δεν θα απογοητευτούν, καθώς τα powerups και τα ηχητικά εφέ είναι όλα όμορφα στριμμένα, έτσι ώστε να κοροϊδεύουν ό,τι είναι καθαρό και καλό στις γιορτές διακοπών μιας μικρής πόλης»· [7] και ο Cal Nguyen λέει για τον τελευταίο, « Ενώ το South Park Rally έχει τις στιγμές του, οι περισσότεροι οπαδοί των αγώνων πιθανότατα θα διστάζουν να σοβαρευτούν με αυτό το παιχνίδι, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν ακόμη και να περάσουν τον πρώτο αγώνα! Ωστόσο, οι λάτρεις του South Park, των καρτ και της κωμωδίας θα απολαύσουν αναμφίβολα το χιούμορ και το απλό παιχνίδι για αυτό που είναι. [8] Ωστόσο, ο Steve Bauman της Computer Games Strategy Plus έδωσε στον τελευταίο δύο αστέρια από τα πέντε, αποκαλώντας το "ένα χαριτωμένο μικρό χάλι, ένα επιφανειακά διασκεδαστικό παιχνίδι με Gameplay που σκοτώνει τη διασκέδαση". [9]

Με την πάροδο του χρόνου, ο Πάρκερ και ο Στόουν επέκριναν δημοσίως την Acclaim και την ποιότητα των παιχνιδιών της. [2]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. GamePro gave the PlayStation version two 2.5/5 scores for graphics and control, 3.5/5 for sound, and 2/5 for overall fun factor.
  2. GamePro gave the Nintendo 64 version 3/5 for graphics, 3.5/5 for sound, 2.5/5 for control, and 2/5 for overall fun factor.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Product». Tantalus Interactive. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Απριλίου 2001. Ανακτήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2010. Based on an original concept by Tantalus, 'South Park Rally' was developed across three platforms simultaneously in the short cycle of seven months for a Christmas release. 
  2. 2,0 2,1 Question answered by Matt Stone.
  3. «South Park Rally». South Park Rally. Acclaim Entertainment. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Αυγούστου 2001. Ανακτήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2010. 
  4. Heffernan, Virginia (April 28, 2004). «Critic's Notebook; What? Morals in 'South Park'?». The New York Times (The New York Times Company). https://www.nytimes.com/2004/04/28/arts/critic-s-notebook-what-morals-in-south-park.html. Ανακτήθηκε στις June 20, 2021. 
  5. Giacobbi, Kevin "BIFF" (6 Φεβρουαρίου 2000). «South Park Rally (PC)». GameZone. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Σεπτεμβρίου 2004. Ανακτήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2013. 
  6. The Freshman (16 Μαρτίου 2000). «South Park Rally Review for N64 on GamePro.com». GamePro. IDG Entertainment. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Ιουλίου 2004. Ανακτήθηκε στις 20 Ιουνίου 2021. 
  7. Ottoson, Joe. «South Park Rally (N64) – Review». AllGame. All Media Network. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Νοεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 20 Ιουνίου 2021. 
  8. Nguyen, Cal. «South Park Rally (PC) – Review». AllGame. All Media Network. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Νοεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 20 Ιουνίου 2021. 
  9. Bauman, Steve (15 Φεβρουαρίου 2000). «South Park Rally». Computer Games Strategy Plus. Strategy Plus, Inc. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Μαΐου 2003. Ανακτήθηκε στις 20 Ιουνίου 2021.