Sonic Triple Trouble

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Sonic Triple Trouble
ΔημιουργόςAspect
ΕκδότηςSega
ΣκηνοθέτηςKatsuhiro Hasegawa
ΠαραγωγόςMotoshige Hokoyama
ΣυνθέτηςYayoi Fujimori
ΣειράSonic the Hedgehog
ΠλατφόρμαGame Gear
Ημ/νία κυκλοφορίας11 Νοεμβίου 1994
ΕίδοςΒιντεοπαιχνίδι πλατφόρμας
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Sonic the Hedgehog Triple Trouble [α] είναι ένα παιχνίδι πλατφόρμας που αναπτύχθηκε από την Aspect και δημοσιεύθηκε από τη Sega για το Game Gear το 1994. Είναι η συνέχεια του Sonic Chaos και διαθέτει κλασικό <i id="mwFg">παιχνίδι</i> της σειράς Sonic . Ο παίκτης μπορεί να επιλέξει να ελέγξει είτε τον Sonic the Hedgehog είτε τον Tails καθώς προσπαθούν να προστατεύσουν τα ισχυρά Chaos Emeralds από άλλους. Ο Sonic και ο Tails μπορούν να χρησιμοποιήσουν αντικείμενα διασκορπισμένα στα στάδια και οι διαφορές στις ικανότητές τους δημιουργούν διαφορετικές εμπειρίες παιχνιδιού όταν παίζετε ως κάθε χαρακτήρας.

Οι κριτικοί σχολίασαν ότι το παιχνίδι ήταν ευχάριστο και είχε εξαιρετικά γραφικά, αλλά δεν είχε πρόκληση και είχε μικρή πρωτοτυπία για να το βοηθήσει να ξεχωρίσει από τα προηγούμενα παιχνίδια Sonic . Αναδρομικά, οι κριτικοί το θεωρούν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια 8-bit Sonic στο Game Gear, πλησιάζοντας περισσότερο από τα άλλα για να ταιριάζουν με την ποιότητα των αντίστοιχων 16-bit . Το Triple Trouble κυκλοφόρησε ξανά σε διάφορες συλλογές παιχνιδιών Sonic, το φορητό σύστημα Coleco Sonic και το Nintendo 3DS . Το παιχνίδι διαθέτει την πρώτη εμφάνιση του Nack the Weasel (Fang the Sniper στην Ιαπωνία), ο οποίος θα επανεμφανιστεί σε αργότερα Sonic media.

Παιχνίδι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Triple Trouble διαθέτει κλασικό παιχνίδι πλατφόρμας της σειράς Sonic . Η ιστορία ακολουθεί τον Sonic the Hedgehog και τον Tails στις προσπάθειές τους να σταματήσουν τους άλλους από το να αποκτήσουν τα ισχυρά Chaos Emeralds. Ο Δρ. Robotnik εξαπάτησε τον Knuckles the Echidna για να τον βοηθήσει στην αναζήτησή του. Εν τω μεταξύ, ο κυνηγός θησαυρού Nack the Weasel [β] ψάχνει επίσης για τα σμαράγδια.

Οι παίκτες μπορούν να ελέγξουν είτε τον Sonic είτε τον Tails μέσα από έξι διαφορετικές θεματικές περιοχες.[1] Ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα αντικείμενα που τοποθετούνται στα στάδια, όπως παπούτσια με ελατήρια, υποβρύχια πτερύγια και παπούτσια με πυραύλους. Ορισμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από έναν χαρακτήρα. Οι διαφορές μεταξύ Sonic και Tails οδηγούν στις διαδρομές τους για διασχίζοντας στάδια που διαφέρουν μεταξύ τους.

Ο παίκτης συλλέγει δαχτυλίδια καθώς εξερευνά τα στάδια. Όταν χτυπηθεί από έναν εχθρό, ο παίκτης θα χάσει 30 δαχτυλίδια ή 50 εάν αγγίξει ένα εμπόδιο. Σε άλλα παιχνίδια Sonic, ο παίκτης θα χάσει κανονικά όλα τα δαχτυλίδια του για οποιαδήποτε ζημιά.[1] Εάν ο παίκτης έχει 50 ή περισσότερα δαχτυλίδια και καταστρέψει ένα κουτί με ένα εικονίδιο Chaos Emerald, θα μεταφερθούν σε ένα ειδικό στάδιο μπόνους για την ευκαιρία να αποκτήσουν το στολίδι. Μερικά από αυτά τα στάδια είναι στάδια πλατφόρμας που μοιάζουν με λαβύρινθο, ενώ άλλα έχουν τον παίκτη να οδηγεί ένα αεροπλάνο, συλλέγοντας δαχτυλίδια.

Ανάπτυξη και κυκλωφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Triple Trouble αναπτύχθηκε από την Aspect,[1] και είναι η συνέχεια του Sonic Chaos (1993).[2] Το παιχνίδι εισήγαγε έναν νέο χαρακτήρα στη σειρά Sonic, τον Nack the Weasel, ο οποίος αρχικά ονομάστηκε Jet κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Ο Nack εμφανίστηκε με όπλο στα πρώτα διαφημιστικά στιγμιότυπα, αλλά αυτό καταργήθηκε στο τελικό παιχνίδι. Το παιχνίδι είχε αρχικά τίτλο Sonic Chaos 2 σε δυτικές περιοχές, με προγραμματισμένες κυκλοφορίες και στα δύο συστήματα 8-bit της Sega, στη φορητή κονσόλα Game Gear και στην οικιακή κονσόλα Master System . Το παιχνίδι κυκλοφόρησε τελικά μόνο για το Game Gear, καθιστώντας το το πρώτο Sonic platformer που κυκλοφόρησε αποκλειστικά για το σύστημα.[3] Κυκλοφόρησε στη Δύση το Νοέμβριο του 1994, και στην Ιαπωνία στις 11 Νοεμβρίου, όπου είχε τίτλο Sonic & Tails 2 .

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε ξανά πολλές φορές. Συμπεριλήφθηκε με άλλα παιχνίδια Sonic Game Gear στα Sonic Adventure DX (2003) και Sonic Gems Collection (2005).[1] Αργότερα κυκλοφόρησε στο Nintendo 3DS μέσω του eShop τον Μάρτιο του 2012 μαζί με άλλους τίτλους Game Gear. Αυτή η έκδοση αναπτύχθηκε από την M2 . Το παιχνίδι συμπεριλήφθηκε επίσης στην αποκλειστική φορητή κονσόλα Coleco Sonic το 2006.

Οι κριτικοί θεώρησαν ότι το Triple Trouble ήταν διασκεδαστικό αλλά πολύ παρόμοιο με τα προηγούμενα παιχνίδια Sonic και ένιωθαν ότι η σειρά άρχισε να είναι τεταμένη. Εκτός από την προσθήκη οχημάτων, πολλοί θεώρησαν ότι το παιχνίδι στερείται πρωτοτυπίας. Ο Steve Merrett της Mean Machines Sega έγραψε ότι δεν είχε «εκπλήξεις και καινοτομία στο παιχνίδι» και ότι «περνούσε την ίδια κρίση στο μέσο της ζωής εδώ που αντιπροσωπεύει η Sonic και η Knuckles στο Mega Drive » Ένιωσε ότι το παιχνίδι ήταν ένα καλό 8-bit αντίστοιχο με το Sonic 3, όπως και ο Richard Leadbetter του Sega Magazine, ο οποίος σημείωσε παρόμοια θέματα επιπέδων που μοιράστηκαν μεταξύ των παιχνιδιών. Οι Leadbetter και Sushi-X του Electronic Gaming Monthly απολάμβαναν το πώς τα επίπεδα ήταν μεγάλα και φιλόξενα για εξερεύνηση.

Τα γραφικά έλαβαν καθολικό έπαινο. Ο Paul Bufton της Mean Machines Sega έγραψε ότι τα υπόβαθρα και τα sprite χαρακτήρων ήταν «τα καλύτερα του Game Gear» και ανώτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια του Game Gear Sonic . Το Sega Magazine και το Sega Pro ένιωσαν ότι τα γραφικά πλησίαζαν την ποιότητα 16-bit που παρατηρήθηκε στα παιχνίδια Mega Drive Sonic . Δύο κριτικοί παρατήρησαν ότι ο ρυθμός καρέ μειώθηκε όταν η οθόνη ήταν απασχολημένη. Το Sega Magazine πίστευε ότι άλλα παιχνίδια του Game Gear Sonic ήταν απλώς περικομμένες εκδόσεις του Master System και συνεπώς υπέφεραν σοφά στο παιχνίδι και ένιωσαν ότι αυτό δεν ήταν πρόβλημα με το Triple Trouble .

Ένα από τα πιο κοινά παράπονα ήταν η έλλειψη πρόκλησης. Αρκετοί κριτικοί θεώρησαν ότι τα στάδια του παιχνιδιού ήταν πολύ αραιοκατοικημένα με εχθρούς, καθιστώντας το παιχνίδι πολύ σύντομο και εύκολο να ολοκληρωθεί. Οι Computer and Video Games και οι Mean Machines Sega πίστευε ότι αυτή η έλλειψη πρόκλησης έβλαψε τη μακροπρόθεσμη αξία του παιχνιδιού στους παίκτες. Το Sega Magazine έγραψε ότι η έλλειψη εχθρών ήταν πιθανώς για να διατηρήσει το ρυθμό καρέ του παιχνιδιού από το να πέσει υπερβολικά.

Κληρονομιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Nack the Weasel αργότερα θα ήταν γνωστός με το ιαπωνικό του όνομα, Fang the Sniper, σε δυτικές περιοχές.[4] Ο χαρακτήρας συμπεριλήφθηκε σε μερικές σειρές <i id="mwAQU">Sonic</i> Comics, και στα παιχνίδια Sonic Drift 2 (1995), Sonic the Fighters (1996), και Sonic Mania (2017).

Ένα ανεπίσημο remake βρίσκεται σε εξέλιξη, χτισμένο πάνω στον κινητήρα του GameMaker Studio με στυλ 16-bit που θυμίζει τα παιχνίδια Mega Drive Sonic . Ο προγραμματιστής, Noah Copeland, εμπνεύστηκε να ξαναδημιουργήσει το Triple Trouble αφού το έπαιξε και σκέφτηκε ότι ήταν ένα "καλό κλασικό παιχνίδι Sonic που θαμμένο κάτω από περιορισμούς 8 bit". Το remake θα διαθέτει αναβαθμισμένα γραφικά, μουσική και προσθέτοντας την επιλογή εναλλαγής μεταξύ Sonic και Tails ανά πάσα στιγμή στο παιχνίδι.

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Released in Japan as Sonic & Tails 2.
  2. Nack was originally known in Japan as Fang the Sniper, and would later be known as Fang worldwide.

βιβλιογραφικές αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Madson, Sean (22 Μαρτίου 2012). «Review: Sonic the Hedgehog: Triple Trouble (Nintendo 3DS/Sega Game Gear)». Diehard GameFan (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Αυγούστου 2016. Ανακτήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2018. 
  2. Σφάλμα αναφοράς: Σφάλμα παραπομπής: Λανθασμένο <ref>. Δεν υπάρχει κείμενο για τις παραπομπές με όνομα :7.
  3. Σφάλμα αναφοράς: Σφάλμα παραπομπής: Λανθασμένο <ref>. Δεν υπάρχει κείμενο για τις παραπομπές με όνομα :12.
  4. Σφάλμα αναφοράς: Σφάλμα παραπομπής: Λανθασμένο <ref>. Δεν υπάρχει κείμενο για τις παραπομπές με όνομα :8.

εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]