Solmeister

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Solmeister
Γέννηση 1 Αυγούστου 1992 (1992-08-01) (26 ετών)
Μαρούσι, Ελλάδα
Εθνικότητα Ελληνική
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Ιδιότητα Ράπερ, Μουσικός, Συγγραφέας
Καλλιτεχνικά ρεύματα Ελληνικό Hip Hop, Rap, Rock, Emo, Εναλλακτική/Ανεξάρτητη μουσική

Ο Μανώλης Σολιδάκης (1 Αυγούστου 1992), γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Solmeister (το όποιο εμπνεύστηκε από τον Stiffmeister του American Pie), είναι έλληνας μουσικός της hip-hop σκηνής και οχι μόνο. Χαρακτηρίζεται και ως "Ο ροκσταρ της διπλανής πόρτας".

Γεννήθηκε και ζει στο Μαρούσι. Μετά το ιδιωτικό Λύκειο Δούκα, αφού έδωσε εξετάσεις στο IB και πήρε το απολυτήριο, πήγε στη Βρετανία για να σπουδάσει Κριτική και Ιστορία του Κινηματογράφου στο πανεπιστήμιο του Sussex.

Σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2010 είναι η χρονιά που ο Solmeister ξεκινάει δυναμικά, συμμετέχοντας στο Grandchampion Hot Joints του Dj The Boy, κυκλοφορεί το "Say Goodbye EP" και βγάζει το βιντεοκλιπ του "Βράδια Αξημέρωτα". Δύο χρόνια αργότερα, φοιτητής στην Αγγλία κυκλοφορεί το "Mistakes EP", το οποίο περιλαμβάνει τραγούδια όπως τη "Μεθυσμένη Πριγκίπισσα" και το "Europa". Επίσης, ανακοινώνει την τριλογία "All that’s left" που κλείνει με το "Memory Lane EP" . To 2014 δημιούργησε το "Μαζί και Μόνοι", ένα mixtape που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο.

Το 2011 δημιουργεί τους Σίγμα Πι που αποτελούταν απο τον ίδιο και τον κολλητό του Pac Polka Rots(Πάτροκλο)

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δισκογραφία Solo:

  • Say Goodbye EP (2010)
  • Mistakes EP (2012)
  • Mαζί και Μόνοι (2014)
  • Νύχτες Πρεμιέρας LP (2015)
  • Cool Kids Never Die (2016)

Δισκογραφία ως Σίγμα Πι:

  • P.O.C.A. mixtape (2011)
  • P.O.C.A. 2 mixtape (2013)
  • Το Πάρτυ LP (2013)

Η ονομασία POCA σημαίνει Previews of Coming Attractions και είναι ένας κινηματογραφικός όρος που έμπαινε πριν την ταινία και αναφερόταν στα προσεχώς. Έτσι τα POCA mixtapes ήταν στην ουσία σαν trailers πριν κάποιο ολόκληρο album.

Κοινή Δισκογραφία:

  • Στάχτη LP (2011) - σε συνεργασία με τον Toquel
  • Το Χάρτινο Βασίλειο το οποίο κυκλοφορεί στης 13 Σεπτεμβρίου του 2019 - σε συνεργασία με τον Yoda Priest, τον Ραψωδό Φιλόλογο και τον dPans

Επιπλέον έχει κυκλοφορήσει κάποια singles τα οποία είναι συνέχεια του CKND δίσκου και τα 2 τελευταία τραγούδια του πριν το Χάρτινο Βασίλειο, το " Κυνήγι Μαγισσών" και "Το Αγόρι που Αιμορραγούσε Χρώματα" τα οποία γεφυρώνουν το CKND δίσκο μαζι με το ΧΒ

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Solmeister επιμελείται τη μουσική παραγωγή σε όλα τα κομμάτια, σχεδιάζει τα εξώφυλλα και σκηνοθετεί τις οπτικοποιήσεις.

Από πλευράς αφηγηματικού κινηματογράφου, έχει οπτικοποιήσει κομμάτια από το βιβλίο του "Εγχειρίδιο Επιβίωσης για τους Κοινωνικά Ανασφαλείς", όπου προβλήθηκαν στην συναυλία του "Η Τελευταία Μέρα στη Γη" στις 22 Ιουνίου 2018 στο Gagarin.

Πέρα από τα δικά του πονήματα, έχει αναλάβει πολλές δουλείες, είτε σε μορφή βιντεοκλίπ, είτε μουσικής παραγωγής και μίξης, είτε εικαστικής επιμέλειας για άλλους καλλιτέχνες.

Συγγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

To 2016 κυκλοφορεί ένα συλλεκτικό βιβλίο - οδηγό για το Cool Kids Never Die, το οποίο τυπώθηκε σε 100 αντίτυπα. Τον Σεπτέμβριο του 2017 εκδίδει την πρώτη του νουβέλα "Εγχειρίδιο Eπιβίωσης για τους Κοινωνικά Ανασφαλείς".

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. https://fb.me/SolmeisterFanPage
  2. http://solmeister13.tumblr.com
  3. http://cknd.gr

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. https://frapress.gr/2015/04/sinentefxi-ton-solmeister-pedi-ta-esthimata/
  2. https://genius.com/solmeister
  3. https://www.vice.com/gr/article/ywnvb5/o-solmeister-niw8ei-para3ena-poy-merikes-fores-ton-anagnwrizoyn-ston-dromo
  4. http://solmeister13.tumblr.com