Siren (σειρά βιντεοπαιχνιδιών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Siren
ΔημιουργόςΚεϊτσίρο Τογιάμα
ΠλατφόρμαPlayStation 2, PlayStation 3
Ημ/νία κυκλοφορίας2006
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Siren είναι σειρά βιντεοπαιχνιδιών επιβίωσης τρόμου που δημιουργήθηκε από τον Κεϊτσίρο Τογιάμα και αναπτύσσεται από την εταιρία Project Siren. Περιλαμβάνει παιχνίδια που έχουν ως βάση την αφήγηση ιστοριών πολλών χαρακτήρων και την αποφυγή τρομακτικών τεράτων που περιπλανούνται ελεύθερα παντού. Το Siren, μέχρι το τρίτο παιχνίδι, ως προς την κίνηση των χαρακτήρων, είναι εμπνευσμένο από τη σειρά Project Zero. Στο Siren ο παίκτης πρέπει να τους αποφύγει με διαφορετικούς τρόπους τους εχθρούς, όπως αντιπερισπασμός, είδη όπλων για πολλαπλά χτυπήματα, συγκεκριμένα πιστόλια και τουφέκια για ποιο αποτελεσματικό στόχο ζημιάς. Στα τρία παιχνίδια της σειράς υπάρχει επίσης η ικανότητα Sightjack, μια ψυχική δύναμη που επιτρέπει στον παίκτη την κατεύθυνση των τεράτων ζόμπι, αλλά και των συμμάχων.

Παιχνίδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Forbidden Siren (2003)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Forbidden Siren

Η Σειρήνα βρίσκεται σε ένα ιαπωνικό χωριό που ονομάζεται Hanuda/Χανούντα, με ισχυρές θρησκευτικές πεποιθήσεις στην περιοχή, οι ντόπιοι ήθελαν να κρατήσουν την Hanuda για τον εαυτό τους, και να την αποκόψουν από τον έξω κόσμο. Μετά τη διακοπή της τελετουργίας κοντά στη Hanuda λόγω σεισμού, το χωριό ταλαντεύεται μεταξύ του χρόνου και του χώρου, με μια άπειρη κόκκινη θάλασσα να αντικαθιστά το ορεινό έδαφος. Η ουσία της ιστορίας επικεντρώνεται στις προσπάθειες του Hisako Yao, τον αρχηγό της τοπικής θρησκείας, να αναστήσει ένα θεό μέσα από μια τελετή. Ο τίτλος Siren σημαίνει κάλεσμα του θεού, καλώντας τους κατοίκους Hanuda να βυθιστούν στην κατακόκκινη θάλασσα, δημιουργώντας έτσι έναν στρατό από νεκροζώντανα πλάσματα με το όνομα Shibito. Το παιχνίδι παίζεται από την προοπτική 10 χαρακτήρων που προσπαθούν να σταματήσουν την δημιουργία των τεράτων και του θεού τους, οι οποίοι έχουν ως σκοπό την κυριαρχία του κόσμου.

Forbidden Siren 2 (2006)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Forbidden Siren 2

Το παιχνίδι αφηγείται την ιστορία πολλών χαρακτήρων που παγιδεύονται στο νησί Yamijima, στα ανοιχτά των ακτών της ηπειρωτικής Ιαπωνίας. Το 1976, ένα υποβρύχιο καλώδιο κάτω από το νερό στο νησί, έχει κοπεί, και έχει συμβεί μία τεράστια συσκότιση. Κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος, το σύνολο του πληθυσμού του νησιού εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος ή εξήγηση. Το 2005, είκοσι εννέα χρόνια αργότερα, ένας δημοσιογράφος επισκέπτεται το νησί για να ανακαλύψει τι συμβαίνει εκεί, μαζί μια μικρή ομάδα άλλων επιβατών- ακόμα και μια ομάδα στρατιωτών καταφθάνει στο νησί για μια έρευνα για τον χαμένο λοχαγό του ελικοπτέρου. Το παιχνίδι παίζεται από την προοπτική αυτών των χαρακτήρων, οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να επιβιώσουν από τα τέρατα που υπάρχουν στο νησί και να ανακαλύψουν το μυστήριο που αυτό κρύβει.

Siren: Blood Curse (2008)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Siren: Blood Curse

Το Siren: Blood Curse περιλαμβάνει νέους χαρακτήρες οι οποίοι εμπλέκονται στις υπερφυσικές δυνάμεις γύρω από το χωριό Hanuda/Χανούντα της Ιαπωνίας. Ο κύριος πρωταγωνιστής είναι ο Howard Wright, ένας Αμερικανός μαθητής λυκείου ο οποίος καταφτάνει στην Hanuda επειδή είχε λάβει ένα μυστηριώδες μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε διάφορα σημεία στο παιχνίδι, συναντά τα μέλη του αμερικανικού τηλεοπτικού συνεργείου: Sam Monroe, ένας πολιτιστικός ανθρωπολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου, την Melissa Gale, τηλεοπτική παρουσιάστρια και πρώην σύζυγός του Sam, και η Bella Monroe, η δεκάχρονη κόρη του Sam και της Melissa, και τον Sol Jackson ο κάμεραμαν. Συναντά επίσης την Miyako, μια κοπέλα που θέλει να ξεφύγει από την Hanuda, τον Seigo Saiga, ένα γιατρό του τοπικού νοσοκομείου Saiga που μπορεί να μιλήσει αγγλικά, και την Amana, μια αμνησιακή από την Καύκασο. Το παιχνίδι ακολουθεί μια τρομαχτική ταινία των διασυνδεδεμένων χαρακτήρων που προσπαθούν να επιβιώσουν από το καταραμένο χωριό σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ιαπωνίας. Το Siren: Blood Curse δεν είναι η συνέχεια των προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς, όμως έχει κάποια γνωρίσματα από το πρώτο παιχνίδι, με διαφορετικούς χαρακτήρες.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]