Λογισμικό ηλεκτρονικού καλαθιού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Shopping cart software)

Στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το λογισμικό ηλεκτρονικού καλαθιού (αγγλικά: shopping Cart software) είναι ένα κομμάτι λογισμικού το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες ενός ιστοτόπου να επιλέγουν προϊόντα και να τα προσθέτουν σε μία λίστα αγοράς, στη συνέχεια κατά τη διάρκεια του τσεκάουτ αυτό το λογισμικό υπολογίζει αυτόματα το συνολικό κόστος των προϊόντων συμπεριλαμβανομένου και του κόστους μεταφοράς

Τύποι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το λογισμικού ηλεκτρονικού καλαθιού γενικά κατηγοριοποιείται σε τρεις τύπους

  • Λογισμικό ανοιχτού κώδικα : Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι όπου πολλές φορές είναι δωρεάν. Ο έμπορος χρειάζεται μια υπηρεσία ιστοφιλοξενίας για το λογισμικό. Σε αυτή περίπτωση οι χρήστες μπορούν να τροποποιήσουν τον πηγαίο κώδικα.
  • Λογισμικό με άδεια χρήσης : Σε αυτή τη περίπτωση ο έμπορος πληρώνει μια άδεια λογισμικού απευθείας παραγωγό ή τον διανομέα του λογισμικού, στη συνέχεια μπορεί να το εγκαταστήσει σε όποιο περιβάλλον διαδικτυακού διακομιστή τηρεί τις κατάλληλες προδιαγραφές.
  • Λογισμικό ως υπηρεσία : Είναι η περίπτωση στην οποία το λογισμικό δεν γίνεται λήψη, ούτε γίνεται κάποια εγκατάσταση. Σε αυτή τη περίπτωση χρήσης λογισμικού ο χρήστες έχουν πρόσβαση στης λειτουργίες συνήθως μέσω περιηγητή[1].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «δημιουργία eshop στο cloud». vontikakis.com. Ανακτήθηκε στις 22 Μαρτίου 2019.