Samsung Galaxy Note 7

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Galaxy Note 7

Το Samsung Galaxy Note 7 είναι κινητό τηλέφωνο της νοτιοκορεατικής Samsung, που παρουσιάστηκε στις 2 Αυγούστου 2016 και σταμάτησε να παράγεται στις 11 Οκτωβρίου 2016, λόγω ενός σοβαρού προβλήματος με την μπαταρία του. Το Note 7 κυκλοφόρησε ως η έκτη βασική συσκευή της σειράς Νοte σαν προκάτοχος του Note 8 και περιλαμβάνει μερικά από τα χαρακτηριστικά των S7 και S7 Edge, όπως διπλή καμπυλωτή οθόνη, Quad HD ανάλυση οθόνης, 4GB μνήμης RAM, αναγνώστη δαχτυλικού αποτυπώματος, μετρητή καρδιακών παλμών, κάμερα 12 megapixel με τεχνολογία Dual Pixel, συμβατότητα με το Gear VR, καθώς επίσης και πιστοποίηση IP68 για αντοχή σε σκόνη και νερό.

Μπαταρίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το κινητό είναι πιθανώς το πρώτο όπου προέκυψε κάποιο πρόβλημα με τις μπαταρίες. Το θέμα ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου 2016, ημέρα Τετάρτη, όταν έκαναν τον γύρο του κόσμου φωτογραφίες που δείχνουν έκρηξη μπαταρίας του κινητού. Το πρώτο κρούσμα ήταν στην Κίνα, αν και καταγράφηκε πιο μετά από χώρες όπως η Νότια Κορέα ή οι Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή στην Κίνα ήταν άλλος ο προμηθευτής της μπαταρίας. Στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 έγινε η πρώτη ανάκληση, ενώ οριστικό τέλος στη παραγωγή τέθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2016. Αν και άλλαξαν οι μπαταρίες με πιο ασφαλείς, το πρόβλημα συνεχίστηκε, με αρχή την Κίνα. Ακόμη, στις 15 Δεκεμβρίου 2016 εγκαταστάθηκαν αυτόματα αναβαθμίσεις που κάνουν άχρηστο το κινητό, ώστε οι εναπομείναντες χρήστες του κινητού να το παραδώσουν, λόγω της ανάκλησης με αιτία τις προβληματικές μπαταρίες του κινητού. Μετά από τις 11 Οκτωβρίου 2016, έχουν προκύψει και άλλα περιστατικά έκρηξης κινητών, με άλλες συσκευές κινητών τηλεφώνων. Με την κυκλοφορία του Galaxy Note 7, η Samsung αναγκάστηκε να αναστείλει την παραγωγή λόγω ελαττωμάτων στις μπαταρίες της συγκεκριμένης συσκευής.[1][2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Τέλος εποχής για την σειρά Galaxy Note». THEFIXERS. 16 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2023. 
  2. Λεοντιάδης, Κώστας (27 Σεπτεμβρίου 2020). «Samsung Galaxy Note 7: Πως να καταστρέψεις ένα brand [Fails] | Techblog.gr». Techblog. Ανακτήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]