Μετάβαση στο περιεχόμενο

Rurouni Kenshin

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Rurouni Kenshin (Wandering samurai) είναι μια shonen anime σειρά που βασίζεται στο manga του Νομπουχίρο Γουατσούκι. Εκτός από μια ταινία δημιουργήθηκαν επίσης δύο πρωτότυπες σειρές (OVA).

Η πρώτη σειρά διασκευάστηκε με ιστορίες από το manga που δεν εμφανίστηκαν στο anime, ενώ η δεύτερη ήταν μια συνέχεια του manga. Μια σειρά από πέντε διασκευές θεατρικών ταινιών ζωντανής δράσης κυκλοφόρησε από το 2012 έως το 2021. Προς το τέλος του 2021 και στις αρχές του 2022 ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθεί μια δεύτερη προσαρμογή τηλεοπτικής σειράς anime από τη Liden Films. Ο Γουατσούκι εμπνεύστηκε για τον χαρακτήρα του Kenshin από έναν αληθινό σαμουράι που ήταν δολοφόνος και εκτελέστηκε από την κυβέρνηση.

Η σειρά έχει προβληθεί στην Ελλάδα με ελληνική μεταγλώττιση.

Ο Himura Kenshin ένας σαμουράι, ήταν ένας από τους δολοφόνους κατά την περίοδο της επανάστασης. Με τη λήξη της επανάστασης παίρνει όρκο ότι δεν πρόκειται να ξανά σκοτώσει κανέναν κι θα άφηνε τους εχθρούς του να υποφέρουν. Έτσι αρχίζει να περιπλανιέται στην Ιαπωνία για να προστατέψει αθώους και να εξιλεωθεί από τα λάθη του παρελθόντος.

  • Richard Hayworth
  • Dorothy Melendrez
  • Elyse Floyd
  • Lex Lang

Ελληνική μεταγλώττιση

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]