RTL TVI

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
RTL-TVI
Ίδρυση12 Σεπτεμβρίου 1987
Πρώτη λειτουργία12 Σεπτεμβρίου 1987
Έναρξη λειτουργίας12 Σεπτεμβρίου 1987
Εικόνα720p HDTV
Τηλεθέαση20.1%
ΙδιοκτήτηςRTL Βελγίου
Συνεργαζόμενα κανάλιαClub RTL
RTL Kids
Plug RTL
Σλόγκαν"Vos émotions en grand !" ("Τα συναισθήματά σας με στυλ!")
ΙδρυτήςΌμιλος RTL
ΧώραΒέλγιο
ΓλώσσαΓαλλική γλώσσα
Περιοχή εκπομπήςΒέλγιο (γαλλική κοινότητα)
Κεντρικά γραφείαΒρυξέλλες, Βέλγιο
(π  σ  ε )

Το RTL-TVI είναι ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός στη γαλλική γλώσσα στο Βέλγιο και ανήκει στον Όμιλο RTL. Στη γαλλόφωνη περιοχή του Βελγίου, είναι το πιο δημοφιλές κανάλι με 20% του μεριδίου τηλεθέασης. Ήταν ένας από τους πρώτους ανεξάρτητους τηλεοπτικούς σταθμούς στο Βέλγιο.

Το RTL TVI προσφέρει ένα πρόγραμμα με οικογενειακό προσανατολισμό και είναι ενημερωτικού, ψυχαγωγικού και επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρα. Στη γαλλόφωνη περιοχή του Βελγίου, σχεδόν όλα τα ξένα προγράμματα μεταγλωττίζονται στα γαλλικά, αντί της διατήρησης του πρωτότυπου soundtrack.

Στο Βέλγιο, ο RTL λειτουργεί επίσης τις γαλλικής γλώσσας κανάλια Club RTL, RTL Kids και Plug RTL.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 1955, η τηλε-Λουξεμβούργο, η οποία έγινε δίκτυο του RTL το 1982, μεταδίδεται από τον πομπό Dudelange στο Λουξεμβούργο. Μετά τη σύγκρουση ενός βελγικού στρατιωτικού αεροπλάνου με τον πομπό στις 31 Ιουλίου 1981, η Compagnie Luxembourgeoise de Télédiffusion (CLT) έλαβε αποζημίωση από τη βελγική κυβέρνηση.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 1983, η βελγική εκδοχή της παράστασης JTL, που παρουσιάστηκε από τους Τζίν-Τσάρλς Ντε Κεισέρ, Έντι ντε Γουάιλντ και Μπιμπιάν Γκόντφροιντ, ξεκίνησε από ένα μικρό στούντιο στη βίλα Roosevelt, στις Βρυξέλλες. Τον Δεκέμβριο του 1985, η CLT δημιούργησε μια βελγική εταιρεία με την επωνυμία TVI Α.Ε., η οποία παράγει και πωλεί προγράμματα διαφημιστικού χώρου ειδικά για το RTL Βελγίου.

Το Βελγικό τηλεοπτικό κανάλι RTL έγινε ανεξάρτητο στις 12 Σεπτεμβρίου του 1987 με την έναρξη του RTL-TVI (Ανεξάρτητη τηλεόραση), η οποία παράγει πλέον όλα τα προγράμματα του στις Βρυξέλλες. Αυτό ήταν το πρώτο ανεξάρτητο κανάλι στη Γαλλόφωνη Κοινότητα του Βελγίου. Η καταχώριση από την κυβέρνηση της Γαλλικής Κοινότητας στις 21 Δεκεμβρίου 1987 τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση νόμιμα στη βελγική αγορά τηλεοπτικών διαφημίσεων, μέσω της θυγατρικής της IPB. Αυτό το μονοπώλιο έσπασε το 1989, όταν η κυβέρνηση επέτρεψε την εμπορική διαφήμιση για τα RTBF κανάλια.

Εκπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εγχώριες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Télévie
  • Un dîner Presque parfe (βελγική γαλλική έκδοση)
  • Place Royale
  • Le Journal
  • L'Amour est dans le Pré (βελγική γαλλική έκδοση)
  • 60 secondes chronograph (βελγική γαλλική έκδοση)
  • Belgium Got Talent (βελγική γαλλική εκδοχή)

Επίσημη ιστοσελίδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]