Quest Holdings

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Quest Holdings

H Quest Συμμετοχών  (www.quest.gr)  είναι η μητρική εταιρεία του Ομίλου Quest, ενός από τους μεγαλύτερους, εύρωστους και δυναμικά αναπτυσσόμενους  Ελληνικούς Ομίλους Εταιρειών, με δραστηριότητες στην  Ψηφιακή Τεχνολογία - Πληροφορική &  Ηλεκτρονικές Συναλλαγές - τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες και την Πράσινη Ενέργεια και παρουσία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Quest Συμμετοχών ξεκίνησε το 1981 ως Info Quest ΕΠΕ και είναι εισηγμένη από το 1998 στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο  Όμιλος Quest απασχολεί περισσότερους από 1.800 εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο χώρο της Πληροφορικής ο Όμιλος Quest κατέχει πρωτεύουσα θέση με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τη διάθεση, παραγωγή και υποστήριξη προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής, mobility & Internet of Things, καθώς και τη σχεδίαση, υλοποίηση και υποστήριξη  Ολοκληρωμένων Λύσεων Πληροφορικής για μεγάλους Οργανισμούς. Στην αγορά αυτή δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών εταιρειών: Info Quest Technologies & iSquare (χονδρική πώληση), Quest on Line / you.gr (λιανική πώληση – ηλεκτρονικό εμπόριο), iStorm (λιανική πώληση)  &  Uni Systems (Μεγάλοι Οργανισμοί)

Στο χώρο  των Ηλεκτρονικών Συναλλαγών, ο Όμιλος δραστηριοποιείται μέσω της εταιρείας Cardlink, στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών. Στον τομέα των ταχυμεταφορών και ταχυδρομικών υπηρεσιών δραστηριοποιείται μέσω της εταιρείας ACS. Τέλος, στον τομέα της Πράσινης Ενέργειας, υλοποιεί επενδυτικά προγράμματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, σε ηλιακά πάρκα. Στην αγορά αυτή δραστηριοποιείται μέσω της Quest Energy και των θυγατρικών της.

Info Quest Technologies - Ψηφιακή Τεχνολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Info Quest Technologies (www.infoquest.gr), πρωταγωνιστεί για περισσότερα από 38 χρόνια στην Ελληνική αγορά Πληροφορικής και Επικοινωνιών, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό και ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και καταναλωτών.

Συνεργάζεται με τους κορυφαίους οίκους της διεθνούς αγοράς  και από την ίδρυσή της το 1981 συνέβαλε στην καθιέρωση του επιχειρηματικού μοντέλου αντιπροσώπευσης και διανομής προϊόντων πληροφορικής στην Ελλάδα, ενώ από το 1991 κατασκευάζει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές Quest. Σήμερα συνεχίζει την εξελικτική της πορεία διευρύνοντας τις συνεργασίες της με κορυφαίους διεθνείς οίκους για τη διάθεση και υποστήριξη των προϊόντων τους, τόσο στον τομέα ICT, όσο και στο mobility / Internet of Things και επενδύει δυναμικά στο digital distribution (cloud services) και στο e-commerce δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους προμηθευτές της.

Uni Systems - Ψηφιακή Τεχνολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

H  Uni Systems (www.unisystems.gr) συγκαταλέγεται στις πλέον αξιόπιστες εταιρείες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών ΤΠΕ στον ευρωπαϊκό χώρο, αποτελώντας στρατηγικό εταίρο Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, οργανισμών Δημοσίου, Τηλεπικοινωνιακών παρόχων και επιχειρήσεων από το 1964. Σήμερα, επενδύει έμπρακτα στην ευρωπαϊκή προοπτική της, επιδεικνύοντας εξαιρετική αξιοπιστία και ευρύ χαρτοφυλάκιο επιτυχιών και βέλτιστων πρακτικών σε περισσότερες από 25 χώρες μέσω των θυγατρικών της εταιρειών σε Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ρουμανία και Ιταλία.

iSquare - Ψηφιακή Τεχνολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η iSquare (www.iSquare.gr) είναι ο επίσημος διανομέας όλων των προϊόντων Apple για την Ελλάδα και την Κύπρο. Δραστηριοποιείται  από το 2009 στη διάθεση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας καθώς και στην παροχή λύσεων και υπηρεσιών συνδεδεμένων με τις τεχνολογίες της Αpple.

iStorm - Ψηφιακή Τεχνολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

H iStorm (www.iStorm.gr) δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καταστημάτων Apple Premium Reseller (APR) στην Ελλάδα και την Κύπρο. Τα καταστήματα iStorm δημιουργήθηκαν με στόχο να προσφέρουν στους fans και χρήστες των προϊόντων Apple – επαγγελματίες και ερασιτέχνες - μία εξαιρετική εμπειρία επικοινωνίας, εξυπηρέτησης και αγοράς, αντάξια της ποιότητας και της καινοτομίας που χαρακτηρίζει τα προϊόντα της Apple. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει οκτώ καταστήματα, έξι στην Ελλάδα και δύο στην Κύπρο.

Quest Online / (www.you.gr) - Ψηφιακή Τεχνολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

H Quest Online (www.you.gr) εξειδικεύεται στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Σχεδιάζει, αναπτύσσει και υποστηρίζει το ηλεκτρονικό κατάστημα www.you.gr, ένα από τα πλέον δημοφιλή, αξιόπιστα και γοργά αναπτυσσόμενα Ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα. Το you.gr σήμερα διαθέτει περισσότερα από 20.000 προϊόντα, από 600 brands, σε περισσότερες από 500 κατηγορίες.

Cardlink - Ψηφιακή Τεχνολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

H Cardlink (www.cardlink.gr) δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών και ειδικότερα στην αποδοχή και διαχείριση συναλλαγών με κάρτες, τόσο στο φυσικό όσο και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η εταιρεία λειτουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο POS τερματικών στην Ελλάδα εξυπηρετώντας με ασφάλεια και ταχύτητα επιχειρήσεις και καταναλωτές στην πραγματοποίηση των καθημερινών τους συναλλαγών.

Με επίκεντρο τις επιχειρήσεις η Cardlink παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών και, υιοθετώντας τις τελευταίες τεχνολογίες, έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων και υπηρεσιών που βελτιώνουν την συναλλακτική εμπειρία τόσο στο φυσικό, όσο και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

ACS - Ταχυμεταφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ACS (www.acscourier.net), λειτουργεί στην Ελληνική αγορά από το 1981 και αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς (courier). Απασχολεί 3.000 εξειδικευμένους εργαζομένους και διαθέτει την αρτιότερη οργάνωση και τεχνογνωσία στον χώρο της στην Ελλάδα. Διαθέτει το μεγαλύτερο αυτόνομο δίκτυο καταστημάτων ταχυμεταφορών στην Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία, με περισσότερα από 600 σημεία εξυπηρέτησης, τα οποία καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες επικοινωνίας εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και ιδιωτών, με ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία. Η ACS επενδύει συνεχώς σε υποδομές, στις ψηφιακές τεχνολογίες και στο σχεδιασμό νέων πρωτοποριακών υπηρεσιών και προϊόντων για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς.

Quest Energy - Πράσινη Ενέργεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Quest Ενεργειακή δραστηριοποιείται στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ειδικότερα στην ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.  Σήμερα η εταιρεία κατέχει στη διάθεσή της δεκατέσσερις (14) φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας συνολικής ισχύος 25,2MW και βρίσκεται σε μια νέα φάση ανάπτυξης και επενδύσεων.


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου www.quest.gr

Ενημερωτικά Δελτία Εισηγμένων Εταιρειών στο ΧΑΑ www.ase.gr/content/gr/Companies/ListedCo/Prospectus