Queer as Folk (αμερικανική τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Queer as Folk
Το λογότυπο της σειράς
ΕίδοςΔράμα
ΔημιουργοίΡον Κόουεν
Ντάνιελ Λίπμαν
Βασίζεται σεQueer as Folk
του Ράσελ Τ. Ντέιβις
ΠρωταγωνιστέςΜισέλ Κλούνι
Τία Γκιλ
Γκέιλ Χάρολντ
Ράντι Χάρισον
Σκοτ Λόουλ
Πίτερ Πέιτζ
Χαλ Σπαρκς
Σάρον Γκλες
Κρις Πότερ
Ρόμπερτ Γκαντ
Μουσική τίτλων"Spunk" από Greek Buck (Κύκλοι 1-3)
"Cue the Pulse to Begin" από Burnside Project (Κύκλοι 4-5)
ΧώραΚαναδάς
Ηνωμένες Πολιτείες
ΓλώσσαΑγγλικά
Αριθμός κύκλων5
Αριθμός επεισοδίων83
(Κατάλογος επεισοδίων)
Παραγωγή
Τοποθεσία γυρισμάτωνΤορόντο, Καναδάς
Διάρκεια44-58' ανά επεισόδιο
Εταιρεία παραγωγήςTemple Street Productions
Showtime Networks
Cowlip Productions
Warner Bros. Television
ΔιανομήWarner Bros. Television Distribution
CBS Television Distribution
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςShowtime (ΗΠΑ)
Showcase (Καναδάς)
Προβολή3 Δεκεμβρίου 2000–
7 Αυγούστου 2005
Σχετίζεται με
Queer as Folk
(Βρετανική σειρά)
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
ΙστοσελίδαΕπίσημη σελίδα

Το Queer as Folk είναι Αμερικανική-Καναδέζικη δραματική τηλεοπτική σειρά, η οποία προβλήθηκε στο κανάλι Showtime από τις 3 Δεκεμβρίου 2000 μέχρι τις 7 Αυγούστου 2005. Η παραγωγή έγινε για το Showtime και το Showcase από τις εταιρίες Cowlip Productions, Tony Jonas Productions, Temple Street Productions και Showtime Networks, σε συνεργασία με την Crowe Entertainment. Την ανάπτυξη και το σενάριο ανέλαβαν οι Ρον Κόουεν και Ντάνιελ Λίπμαν, οι οποίοι ήταν επίσης και εκτελεστικοί παραγωγοί της σειράς μαζί με τον Τόνι Τζόνας, τον πρώην πρόεδρο της Warner Bros. Television.

Βασισμένη στην ομότιτλη βρετανική τηλεοπτική σειρά του Ράσελ Τ. Ντέιβις, το Queer as Folk απετέλεσε την πρώτη δραματική σειρά στην Αμερικανική τηλεόραση που απεικόνισε τις ζωές ομοφυλόφιλων αντρών και γυναικών. Αν και διαδραματίζεται στο Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια, η σειρά γυρίστηκε στο Τορόντο και είχε διάφορους Καναδούς σκηνοθέτες γνωστούς για τη δουλειά τους σε ανεξάρτητες ταινίες (συμπεριλαμβανομένων των Μπρους ΜακΝτόναλντ, Ντέιβιντ Γουέλινγκτον, Κέλι Μακίν, Τζον Γκρέισον, Τζέρεμι Πόουντσβα και Μάικλ ΝτεΚάρλο), καθώς και τον Αυστραλιανό σκηνοθέτη Ράσελ Μαλκάχι, ο οποίος σκηνοθέτησε το πιλοτικό επεισόδιο. Επιπρόσθετοι σεναριογράφοι στους μετέπειτα κύκλους περιελάμβαναν τους Μάικλ ΜακΛέναν, Εφραίμ Σίγκερ, Μπραντ Φρέιζερ, Ντελ Σορς και Σον Ποστόφ.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά ακολουθεί τις ζωές πέντε ομοφυλόφιλων αντρών που ζουν στο Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια, των Μπράιαν, Τζάστιν, Μάικλ, Έμετ και Τεντ, καθώς επίσης και ενός ζευγαριού ομοφυλόφιλων γυναικών, Λίντσεϊ και Μέλανι, και της μητέρας του Μάικλ, Ντέμπι. Δύο επιπλέον βασικοί χαρακτήρες προστέθηκαν στον πρώτο και δεύτερο κύκλο, Ντέιβιντ και Μπεν αντίστοιχα, οι οποίοι απεικόνιζαν τον σύντροφο του Μάικλ στον αντίστοιχο κύκλο.

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βασικό καστ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Γκέιλ Χάρολντ ως Μπράιαν Κίννι:
    Ο Μπράιαν αποτελεί μια πραγματική μηχανή του σεξ. Στα 29 του χρόνια ζει για το τώρα. Είναι κύριος του εαυτού του και πιστεύει πως το σεξ αποτελεί απλά μια σαρκική απόλαυση. Διατηρεί μια on-off σχέση με τον Τζάστιν, ο οποίος αποτελεί τον μόνο από τους εραστές του τον οποίο ερωτεύεται και τον μόνο που συνεχίζει να κάνει σεξ πέραν της μιας βραδιάς. Δουλεύει ως διαφημιστής στην εταιρία Vangard και αργότερα φτιάχνει τη δική του εταιρία, Kinnetik, της οποίας το όνομα έδωσε ο Τζάστιν. Αν και δηλώνει πως δεν είναι μέλος της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει τους φίλους τους, άντρες ή γυναίκες, που ανήκουν σε αυτήν. Το μότο του όσον αφορά τους ετεροφυλόφιλους ανθρώπους είναι: "Υπάρχουν δύο είδη ετεροφυλόφιλων ανθρώπων στον κόσμο, αυτοί που σε μισούν μπροστά στα μούτρα σου και αυτοί που σε μισούν πίσω από την πλάτη σου".
  • Ράντι Χάρισον ως Τζάστιν Τέιλορ:
    Ο Τζάστιν χάνει την παρθενιά του από τον Μπράιαν, τον οποίο και ερωτεύεται, στην ηλικία των δεκαεφτά χρονών. Φεύγει από το σπίτι του όταν φανερώνει τη σεξουαλική του ταυτότητα, κυρίως επειδή ο πατέρας του δεν τον αποδέχεται. Η Ντέμπι του δίνει το παρατσούκλι "Sunshine" (Ηλιαχτίδα) λόγω του φωτεινού του χαμόγελου και της χαρούμενης διάθεσής του. Στο τέλος του πρώτου κύκλου, δέχεται μια ομοφοβική επίθεση από έναν συμμαθητή του, με αποτέλεσμα ο Μπράιαν να δεχτεί να μένει μαζί του στον δεύτερο κύκλο. Αν και ταλαντούχος καλλιτέχνης, ο Τζάστιν σκέφτεται αρχικά να φοιτήσει σε σχολή επιχειρήσεων, αλλά τελικά αποφασίζει να φοιτήσει σε καλλιτεχνικό σχολείο έπειτα από προτροπή και του Μπράιαν. Στον πέμπτο κύκλο ο Μπράιαν του κάνει πρόταση γάμου την οποία και αποδέχεται, αλλά ο Μπράιαν του λέει να πάει στη Νέα Υόρκη και να κυνηγήσει το όνειρό του ως καλλιτέχνης, επειδή εκεί θα είναι πιο επιτυχημένος από ότι στο Πίτσμπεργκ, κάτι το οποίο δεν μπορεί να του στερήσει με τον γάμο.
  • Χαλ Σπαρκς ως Μάικλ Νοβότνι:
    Ο καλύτερος φίλος του Μπράιαν από τότε που ήταν έφηβοι, ο οποίος τρέφει αισθήματα για εκείνον. Του αρέσει να διαβάζει βιβλία κόμικ, ειδικά τις περιπέτειες του Captain Astro. Ξεκινάει στη σειρά ως διευθυντής στο μαγαζί Big Q, αλλά τελικά ακολουθεί το όνειρό του και ανοίγει το δικό του κατάστημα βιβλίων κόμικ. Από τον δεύτερο κύκλο, μαζί με τον Τζάστιν, δημιουργούν το δικό τους βιβλίο κόμικ με τίτλο Rage. Ο χαρακτήρας του Rage βασίζεται στον Μπράιαν, του JT στον Τζάστιν, ο οποίος αποτελεί τον εραστή και βοηθό του Rage και του Zephyr στον Μάικλ, ο οποίος αποτελεί τον καλύτερο φίλο και βοηθό του Rage. Έπειτα από μια έντονη σχέση με τον μεγαλύτερο Δρ. Ντέιβιντ Κάμερον στον πρώτο κύκλο, ο Μάικλ δημιουργεί μια μακροχρόνια σχέση από τον δεύτερο κύκλο μέχρι το τέλος της σειράς με τον Μπεν Μπράκνερ, έναν οροθετικό καθηγητή κολεγίου. Οι δυο τους παντρεύονται προς το τέλος του τέταρτου κύκλου.
  • Πίτερ Πέιτζ ως Έμετ Χάνικατ:
    Με καταγωγή από το Χέιζελχερτ, Μισισίπι, ο Έμετ είναι ο πιο φανταχτερός από την παρέα. Αλλάζει συνεχώς δουλειές μερικές από τις οποίες είναι πωλητής ρούχων στο Torso, πορνοστάρ, γυμνός υπηρέτης, διοργανωτής πάρτι και ανταποκριτής σε ένα τοπικό σταθμό ειδήσεων. Έχει αρκετές σύντομες σχέσεις κατά τη διάρκεια όλης της σειράς.
  • Σκοτ Λόουλ ως Τεντ Σμιντ:
    Ένας λογιστής με χαμηλή αυτοεκτίμηση που ζηλεύει τον πολυτελή τρόπο ζωής του Μπράιαν. Ο Τεντ απορρίπτεται συνεχώς από τους άντρες στα γκέι κλαμπ και τελικά αγωνίζεται να ξεφύγει από τον εθισμό του στη μεθαμφεταμίνη. Είναι λίγα χρόνια μεγαλύτερος από τον Μάικλ, τον Μπράιαν και τον Έμετ. Στον τρίτο κύκλο διατηρεί μια σύντομη σχέση με τον Έμετ, καθώς και μια on-off σχέση με τον Μπλέικ.
  • Τία Γκιλ ως Λίντσεϊ Πίτερσον:
    Η πιο κοντινή φίλη του Μπράιαν από το κολέγιο, η οποία γίνεται και η μητέρα του παιδιού του, Γκας. Η Λίντσεϊ δουλεύει ως καθηγήτρια τέχνης αλλά βρίσκεται σε άδεια για να φροντίσει τον νεογέννητο γιο της. Οι αυστηροί γονείς της ντρέπονται για την ομοφυλοφιλία της και τη σχέση της με τη Μέλανι, με την οποία συζούν και αργότερα παντρεύονται και μεγαλώνουν μαζί τον Γκας.
  • Μισέλ Κλούνι ως Μέλανι Μάρκους:
    Η Εβραία ερωμένη της Λίντσεϊ η οποία δουλεύει ως δικηγόρος. Δεν συμπαθεί τον Μπράιαν, κυρίως επειδή η Λίντσεϊ είναι πολύ διαχυτική και στοργική μαζί του, αλλά στην πορεία γίνεται πιο φιλική απέναντί του. Κυοφορεί το δεύτερο παιδί της με τη Λίντσεϊ, τη Τζένι Ρεμπέκα, της οποίας βιολογικός πατέρας είναι ο Μάικλ.
  • Σάρον Γκλες ως Ντέμπι Νοβότνι:
    Ενεργό μέλος της PFLAG (Parents and Friends of Lesbians and Gays), η Ντέμπι είναι έντονα υπερήφανη για την ομοφυλοφιλία του γιου της Μάικλ, σε σημείο που τον φέρνει αρκετές φορές σε δύσκολη θέση. Φέρεται σε όλα τα αγόρια της παρέας ως οικογένειά της, ειδικά στον Τζάστιν, ο οποίος μένει μαζί της για ένα διάστημα όταν το σκάει από το σπίτι του. Είναι επίσης μία από εκείνους που μπορούν να δουν πέρα από την αλαζονεία που βγάζει ο Μπράιαν και ποιος είναι στην πραγματικότητα. Δουλεύει στο Liberty Diner και, στο σπίτι, φροντίζει τον άρρωστο αδελφό της, Βικ.
  • Κρις Πότερ ως Δρ. Ντέιβιντ Κάμερον:
    Ο σύντροφος του Μάικλ στον πρώτο κύκλο. Μετά από ένα ατύχημα που έχει, ο Μάικλ κάνει φυσικοθεραπεία με τον Ντέιβιντ, ο οποίος είναι χειροπράκτης. Η σχέση τους αναπτύσσεται γρήγορα και μέσα σε λίγους μήνες, ο Μάικλ μετακομίζει στο σπίτι του Ντέιβιντ και γνωρίζει τον γιο του. Υπάρχει προστριβή ανάμεσα σε εκείνον και τον Μπράιαν, αφού ο Ντέιβιντ ζηλεύει τη σχέση που έχει ο Μάικλ μαζί του.
  • Ρόμπερτ Γκαντ ως Μπεν Μπράκνερ:
    Ένας καθηγητής σε κολέγιο ο οποίος αρχίζει σχέση με τον Μάικλ στον δεύτερο κύκλο και μένουν μαζί μέχρι το τέλος της σειράς. Είναι οροθετικός, κάτι το οποίο κάνει τη Ντέμπι να είναι αρνητική με αυτή τη σχέση αρχικά, επειδή φοβάται μη μολυνθεί και ο γιος της. Τελικά συνειδητοποιεί πως ο Μάικλ αγαπάει τον Μπεν και τον αποδέχεται. Προς το τέλος του τέταρτου κύκλου, Μάικλ και Μπεν παντρεύονται.

Υποστηρικτικό καστ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Τζακ Γουέδεραλ ως Βικ Γκράσι:
    Ο αδελφός της Ντέμπι και θείος του Μάικλ, ο οποίος είναι οροθετικός. Έφτασε κοντά στον θάνατο λόγω επιπλοκών του HIV, περίοδος κατά την οποία η Ντέμπι τον φρόντιζε και ήταν συνεχώς στο πλευρό του. Για να την βοηθήσει να πληρώσει τους λογαριασμούς του σπιτιού, προσπαθεί να δουλέψει ως σεφ στο εστιατόριο αλλά χωρίς επιτυχία. Αργότερα, συνεργάζεται με τον Έμετ βοηθώντας τον στη διοργάνωση των πάρτι που αναλαμβάνει. Μετά από μια έντονη διαμάχη με την Ντέμπι στον τέταρτο κύκλο, πεθαίνει από επιπλοκές των φαρμάκων που λαμβάνει για τον HIV.
  • Μακίλα Σμιθ ως Δάφνη Τσάντερς:
    Η καλύτερη φίλη του Τζάστιν από το σχολείο και το πρώτο άτομο στο οποίο ο Τζάστιν λέει πως είναι ομοφυλόφιλος (εκτός Μπράιαν και Μάικλ). Ζητάει από τον Τζάστιν να είναι ο πρώτος της ερωτικός σύντροφος γιατί ξέρει πως θα την προσέξει, με αποτέλεσμα να τον ερωτευτεί. Ο Τζάστιν όμως της ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί να είναι μαζί της και οι δυο τους παραμένουν φίλοι. Βρίσκεται πάντα στο πλευρό του και οι δυο τους συγκατοικούν για κάποιο διάστημα, όταν ο Τζάστιν δεν μπορεί να μένει στου Μπράιαν.
  • Σέρι Μίλερ ως Τζένιφερ Τέιλορ:
    Η μητέρα του Τζάστιν η οποία δυσκολεύεται να δεχτεί πως ο γιος της είναι ομοφυλόφιλος, αλλά η αγάπη της τη βοηθάει να το αποδεχτεί γρήγορα, έχοντας στο πλευρό της και τη Ντέμπι. Μετά το διαζύγιό της με τον Γκρεγκ πιάνει δουλειά ως μεσίτρια, ενώ στον πέμπτο κύκλο γνωρίζει έναν νεαρότερο άντρα, τον Τακ, ξεκινώντας σχέση μαζί του παρά τις ενστάσεις του Τζάστιν για τη διαφορά ηλικίας τους. Σύντομα όμως ο Τζάστιν αποδέχεται τη σχέση της.
  • Στέφανι Μουρ ως Σύνθια:
    Η προσωπική βοηθός του Μπράιαν από όταν δούλευε για τον Ράιντερ. Τον ξέρει αρκετά καλά και μπορεί να τον καταλαβαίνει και να τον χειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο στη δουλειά. Όταν ο Μπράιαν χάνει τη δουλειά του στη Vangard και αργότερα ανοίγει τη Kinnetik, η Σύνθια παραμένει πιστή σε εκείνον και παραιτείται από τη Vangard για να τον ακολουθήσει.
  • Ντιν Άρμστρονγκ ως Μπλέικ Γουιζέκι:
    Ο Μπλέικ είναι εθισμένος στη μεθαμφεταμίνη όταν γνωρίζει τον Τεντ στο Babylon και φεύγει μαζί του για το σπίτι, όπου τον εγκαταλείπει σχεδόν νεκρό έπειτα από υπερβολική δόση. Όταν ξανασυναντιούνται, ο Τεντ πιστεύει πως μπορεί να τον βοηθήσει να απαλλαγεί από τον εθισμό, αλλά η σχέση τους τελειώνει σύντομα όταν ο Τεντ ανακαλύπτει πως ο Μπλέικ συνεχίζει να παίρνει ναρκωτικά. Στον τέταρτο κύκλο καταφέρνει να απεξαρτηθεί και είναι σύμβουλος στο κέντρο απεξάρτησης για άτομα εθισμένα σε ουσίες, όπου εισάγεται και ο Τεντ για απεξάρτηση. Μετά την απεξάρτηση του Τεντ οι δυο τους έχουν μια σύντομη αναζωπύρωση της σχέσης τους αλλά χωρίζουν επειδή η στιγμή δεν είναι κατάλληλη. Τελικά επανενώνονται στο τέλος της σειράς.
  • Λίντσεϊ Κόνελ ως Τρέισι (1-3):
    Συνάδελφος του Μάικλ στην Big Q και ερωτευμένη μαζί του αφού δεν γνωρίζει πως ο Μάικλ είναι ομοφυλόφιλος. Πληγώνεται πολύ όταν το μαθαίνει, περισσότερο επειδή πιστεύει πως ο Μάικλ την χρησιμοποίησε εκμεταλλευόμενος τα συναισθήματά της και δεν την εμπιστεύτηκε αρκετά ώστε να της πει την αλήθεια. Οι δυο τους παραμένουν φίλοι μετά από αυτό, ακόμα κι όταν ο Μάικλ παραιτείται από τη Big Q και ανοίγει το δικό του μαγαζί με κόμικ.
  • Πίτερ ΜακΝιλ ως Καρλ Χόρβαθ (2-5):
    Ντετέκτιβ της Αστυνομίας ο οποίος γνωρίζει τη Ντέμπι όταν δουλεύει σε μια υπόθεση που αφορά τη δολοφονία ενός νεαρού ομοφυλόφιλου αγοριού με το όνομα Τζέισον Κεμπ. Αν και αρχικά υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ τους, κυρίως επειδή ο Καρλ δεν καταλαβαίνει την ομοφυλοφιλία και συμπεριφέρεται υποτιμητικά απέναντι στους ομοφυλόφιλους, οι δυο τους καταλήγουν μαζί και η Ντέμπι τον διδάσκει κατανόηση και αποδοχή. Ζητάει από τη Ντέμπι να τον παντρευτεί και, αν και αρχικά αποδέχεται την πρότασή του, αργότερα του λέει πως δεν μπορεί να τον παντρευτεί όσο ο Μάικλ δεν μπορεί να παντρευτεί νόμιμα τον σύντροφό του. Ο Καρλ δείχνει κατανόηση κι έτσι το ζευγάρι απλά συγκατοικεί.
  • Κάρλο Ρότα ως Γκάρντνερ Βανς (2-4):
    Ο συνέταιρος του Μπράιαν στη Vangard. Αγοράζει την εταιρία από τον Ράιντερ και απολύει τους πάντες εκτός του Μπράιαν, επειδή του είπαν πως είναι ο καλύτερος. Του δίνει διορία μία εβδομάδα για να του αποδείξει πως όντως είναι ο καλύτερος, κάτι το οποίο ο Μπράιαν καταφέρνει με το να κλείσει για νέο πελάτη τον Brown Athletics, τον οποίο ο Βανς κυνηγάει για χρόνια χωρίς επιτυχία. Μετά από αυτό, ο Μπράιαν γίνεται συνέταιρος κι όχι απλά υπάλληλος του Βανς, μέχρι και τον τρίτο κύκλο όπου χάνει τη δουλειά του εξαιτίας του υπόγειου πολέμου που έκανε στον Στόκγουελ.
  • Φαμπρίτζιο Φιλίπο ως Ήθαν Γκολντ (2-3):
    Φοιτητής μουσικής στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών του Πίτσμπεργκ ο οποίος εμπλέκεται ρομαντικά με τον Τζάστιν. Οι ρομαντικές χειρονομίες του Ήθαν, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Τζάστιν νιώθει παραμελημένος από τον Μπράιαν, γοητεύουν τον Τζάστιν, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον Μπράιαν στο τέλος του δεύτερου κύκλου για τον Ήθαν. Η σχέση τους όμως τελειώνει σύντομα όταν ο Τζάστιν ανακαλύπτει πως ο Ήθαν τον απάτησε με έναν θαυμαστή του και του έλεγε ψέματα για αυτό.
  • Ντέιβιντ Γιαννόπουλος ως Τζιμ Στόκγουελ (3):
    Ο αρχηγός της αστυνομίας ο οποίος βάζει υποψηφιότητα για δήμαρχος και την καμπάνια του οποίου αναλαμβάνει ο Μπράιαν. Είναι ομοφοβικός και κάνει κατάχρηση της δύναμης που έχει εξαιτίας της θέσης του. Αρχικά, ο Μπράιαν τον βοηθάει με την καμπάνια καταφέρνοντας να τον οδηγήσει μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Όταν όμως ο Στόκγουελ αρχίζει να κλείνει όλα τα γκέι μπαρ και κλαμπ, ο Μπράιαν αποφασίζει να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Τζάστιν στο σαμποτάρισμα της καμπάνιας. Αυτός ο υπόγειος πόλεμος αποκαλύπτεται και ο Μπράιαν χάνει τη δουλειά του, αλλά ο Στόκγουελ χάνει τις εκλογές και παραπέμπεται σε δίκη για τις πράξεις του όσο υπηρετούσε στο τμήμα κάνοντας κατάχρηση δύναμης και συγκαλύπτοντας τη δολοφονία του νεαρού ομοφυλόφιλου άντρα από συνάδελφό του.
  • Χάρις Άλαν ως Τζέιμς "Χάντερ" Μοντγκόμερι (3-5):
    Ο Χάντερ είναι ένας οροθετικός έφηβος ο οποίος εκδίδεται για να ζήσει κάτω από το διαμέρισμα του Μάικλ και του Μπεν. Ο Μπεν νιώθει συμπόνια για εκείνον και αποφασίζει να τον βοηθήσει, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του Μάικλ. Τελικά, ο Μάικλ και ο Μπεν τον βοηθούν να ξεφύγει από την πορνεία και να επιστρέψει στο σχολείο, δένονται μαζί του και αποφασίζουν να τον υιοθετήσουν.
  • Ματ Μπατάλια ως Ντρου Μπόιντ (4-5):
    Διάσημος επιτυχημένος ποδοσφαιριστής ο οποίος, αν και αρραβωνιασμένος, είναι ομοφυλόφιλος. Ξεκινάει παράνομο δεσμό με τον Έμετ αλλά εξακολουθεί να αρνείται την ομοφυλοφιλία του. Όταν η σύζυγός του το μαθαίνει τον εγκαταλείπει και όταν διαρρέει στον Τύπο πως είναι ομοφυλόφιλος, καταφεύγει στον Έμετ για βοήθεια. Τελικά, παραδέχεται δημοσίως πως είναι ομοφυλόφιλος και φιλάει τον Έμετ μπροστά στις κάμερες, ξεκινώντας σχέση μαζί του. Η πράξη του αυτή του στοιχίζει τη δουλειά του, αλλά λίγο καιρό αργότερα, ο προπονητής και η ομάδα τον καλούν πίσω.

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύκλος Επεισόδια Α' Προβολή (ΗΠΑ)
Πρεμιέρα σειράς Φινάλε σειράς
1 22 3 Δεκεμβρίου 2000 24 Ιουνίου 2001
2 20 6 Ιανουαρίου 2002 16 Ιουνίου 2002
3 14 2 Μαρτίου 2003 22 Ιουνίου 2003
4 14 18 Απριλίου 2004 18 Ιουλίου 2004
5 13 22 Μαΐου 2005 7 Αυγούστου 2005

Σκηνικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά διαδραματίζεται στην πόλη του Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια. Το Πίτσμπεργκ επιλέχθηκε ως η πιο κοντινή εκδοχή του σκηνικού του Μάντσεστερ της Αγγλίας από τη βρετανική εκδοχή της σειράς. Ωστόσο, επειδή το Πίτσμπεργκ δεν έχει μεγάλη γκέι συνοικία όπως το Σαν Φρανσίσκο ή η Νέα Υόρκη, σχεδόν όλες οι σκηνές της Liberty Avenue γυρίστηκαν στη γειτονιά Church and Wellesley του Τορόντο, η οποία αποτελεί το γκέι χωριό της πόλης. Στην πραγματικότητα, δε χρησιμοποιήθηκε ούτε μία λήψη της πραγματικής Liberty Avenue στη σειρά.[1][2] Το Τορόντο επιλέχθηκε ως το κέντρο της παραγωγής λόγω του χαμηλού κόστους παραγωγής και της τηλεοπτικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας της πόλης. Επίσης, το γκέι χωριό του Τορόντο είχε αυτό που ήθελαν και χρειάζονταν οι παραγωγοί για να φέρουν τη Liberty Avenue που εκείνοι οραματίζονταν στη ζωή.

Το Woody's, το κεντρικό μπαρ σε αυτό το φανταστικό Πίτσμπεργκ, είναι το όνομα ενός γκέι μπαρ στο Τορόντο, του οποίου η πραγματική πρόσοψη κινηματογραφήθηκε με μια ελαφρά προσαρμογή. Στον τέταρτο κύκλο, όπου αρκετοί από τους χαρακτήρες της σειράς ταξιδεύουν στο Τορόντο, το πραγματικό Woody's λειτούργησε ως "Moosie's".[3] Το Babylon ήταν επίσης το όνομα ενός πραγματικού γκέι μπαρ στο Τορόντο, το οποίο ήταν ανοικτό κατά τη διάρκεια που η σειρά βρισκόταν στον αέρα, αλλά έκλεισε αργότερα. Στην πραγματικότητα ήταν ένα Μαρτίνι μπαρ[4] και οι σκηνές της σειράς όπου οι χαρακτήρες χόρευαν γυρίστηκαν σε ένα άλλο βραδινό κλαμπ του Τορόντο, το Fly.[5]

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Διοργάνωση[6] Κατηγορία Υποψήφιοι Αποτέλεσμα
2001 Βραβεία Casting Society of America Καλύτερο casting για τηλεόραση Λίντα Λόουϊ Υποψηφιότητα
Βραβεία GLAAD Media Καλύτερη δραματική σειρά Ρον Κόουεν, Ντάνιελ Λίπμαν, Showtime Networks Νίκη
Βραβεία Golden Reel Καλύτερη μίξη ήχου σε τηλεοπτικό επεισόδιο - Μουσική Γιούρι Γκορμπατσάου (επεισόδιο 1) Υποψηφιότητα
Online Film & Television Association Β' Γυναικείος ρόλος σε δραματική σειρά Σάρον Γκλες Υποψηφιότητα
Καλύτερη νέα δραματική σειρά Queer as Folk
Καλύτερος ηθοποιός σε νέα δραματική σειρά Γκέιλ Χάρολντ
Χαλ Σπαρκς
Καλύτερη ηθοποιός σε νέα δραματική σειρά Σάρον Γκλες
Καλύτερος φωτισμός σε σειρά Queer as Folk
Καλύτερο νέο θεματικό τραγούδι σε σειρά
Καλύτεροι τίτλοι αρχής σε σειρά
Vancouver Effects and Animation Festival Effects Titles Ident's PSA's Μπράιαν Λούι, Τζέρι Λέγκρος, Σίλα Χόκιν, Μπιλ Γκόνταρντ 3η θέση
2002 Directors Guild of Canada Καλύτερη σκηνοθεσία Τζέρεμι Πόντσουα (επεισόδιο 16) Υποψηφιότητα
Εξαιρετικό επίτευγμα σε δραματική τηλεοπτική σειρά Δημιουργική ομάδα επεισοδίου 16
Βραβεία GLAAD Media Καλύτερη δραματική σειρά Queer as Folk Υποψηφιότητα
2003 Βραβεία ACTRA Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία Τία Γκιλ Υποψηφιότητα
Directors Guild of Canada Καλύτερο επίτευγμα σε μίξη ήχου - Σύντομης μορφής Σου Κόνλεϊ, Μίσαν Λάου, Ντέιλ Σελντρέικ (επεισόδιο 38) Νίκη
Εξαιρετικό επίτευγμα σε δραματική τηλεοπτική σειρά Δημιουργική ομάδα επεισοδίου 47
Καλύτερη σκηνοθεσία σε τηλεοπτική σειρά Κέλι Μακίν (επεισόδιο 47) Υποψηφιότητα
Καλύτερος σχεδιασμός παραγωγής - Σύντομης μορφής Ίνγκριντ Τζούρεκ (επεισόδιο 47)
Καλύτερο μοντάζ - Σύντομης μορφής Γουέντι Χάλαμ Μάρτιν (επεισόδιο 42)
Βραβεία GLAAD Media Καλύτερη δραματική σειρά Queer as Folk Υποψηφιότητα
2004 Directors Guild of Canada Καλύτερος σχεδιασμός παραγωγής σε τηλεοπτική σειρά Ίνγκριντ Τζούρεκ (επεισόδιο 57) Υποψηφιότητα
Καλύτερο μοντάζ σε τηλεοπτική σειρά Γουέντι Χάλαμ Μάρτιν (επεισόδιο 61)
Βραβεία GLAAD Media Καλύτερη δραματική σειρά Queer as Folk Υποψηφιότητα
Βραβεία Golden Reel Καλύτερη μίξη ήχου σε τηλεοπτικό επεισόδιο - Μουσική Γιούρι Γκορμπατσάου, Άντριου Ράιτ Υποψηφιότητα
Βραβεία Prism Καλύτερη ερμηνεία σε δραματική σειρά Σκοτ Λόουλ Υποψηφιότητα
Καλύτερη ερμηνεία ιστορίας μερικών επεισοδίων σε δραματική σειρά
Writers Guild of Canada Καλύτερη δραματική σειρά Μάικλ ΜακΛέναν, Ρόν Κόουεν, Ντάνιελ Λίπμαν (επεισόδιο 44) Υποψηφιότητα
Μάικλ ΜακΛέναν, Ρόν Κόουεν, Ντάνιελ Λίπμαν (επεισόδιο 54)
Σον Ποστόφ, Ρόν Κόουεν, Ντάνιελ Λίπμαν (επεισόδιο 52)
2005 Βραβεία BMI Film & TV Cable Ρέι Κέτσιμ Νίκη
Directors Guild of Canada Καλύτερος σχεδιασμός παραγωγής σε τηλεοπτική σειρά Ίνγκριντ Τζούρεκ (επεισόδιο 64) Νίκη
Καλύτερο μοντάζ σε τηλεοπτική σειρά Γουέντι Χάλαμ Μάρτιν (επεισόδιο 71)
Καλύτερο ομαδικό επίτευγμα σε δραματική τηλεοπτική σειρά Δημιουργική ομάδα επεισοδίου 71 Υποψηφιότητα
Βραβεία GLAAD Media Καλύτερη δραματική σειρά Queer as Folk Υποψηφιότητα
Βραβεία Prism Καλύτερη ιστορία μερικών επεισοδίων σε δραματική σειρά Επεισόδια 57-58 Νίκη
Καλύτερη ερμηνεία σε δραματική σειρά Σκοτ Λόουλ Υποψηφιότητα
Writers Guild of Canada Καλύτερη δραματική σειρά Σον Ποστόφ, Ρόν Κόουεν, Ντάνιελ Λίπμαν (επεισόδιο 65) Υποψηφιότητα
2006 Directors Guild of Canada Καλύτερος σχεδιασμός παραγωγής σε τηλεοπτική σειρά Ίνγκριντ Τζούρεκ (επεισόδιο 80) Υποψηφιότητα
Καλύτερη μίξη ήχου σε τηλεοπτική σειρά Μίσαν Λάου, Ντέιλ Σελντρέικ, Σου Κόνλεϊ (επεισόδιο 80)
Βραβεία GLAAD Media Καλύτερη δραματική σειρά Queer as Folk Υποψηφιότητα

Πολιτιστικές επιπτώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Αμερικανική εκδοχή του Queer as Folk έγινε γρήγορα η νούμερο ένα σειρά στο Showtime. Η αρχική προώθηση της σειράς από το κανάλι στόχευε στους ομοφυλόφιλους άντρες (και με κάποια επέκταση και στις ομοφυλόφιλες γυναίκες), κι όμως μια μεγάλη μερίδα των τηλεθεατών αποτελείτο από ετεροφυλόφιλες γυναίκες.[7]

Η σειρά αφθονούσε σε πρωτοποριακές σκηνές , ξεκινώντας από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, το οποίο περιέχει την πρώτη σεξουαλική σκηνή ανάμεσα σε δύο άντρες που προβλήθηκε στην αμερικανική τηλεόραση (συμπεριλαμβανομένης αμοιβαίου αυνανισμού, πρωκτικού σεξ και rimming), εντούτοις πιο χαμηλών τόνων από την αντίστοιχη σκηνή στην οποία βασίστηκε από την βρετανική εκδοχή της σειράς.[8]

Παρά τις ειλικρινείς απεικονίσεις της χρήσης ναρκωτικών και του περιστασιακού σεξ στο γκέι κλαμπ, η αναμενόμενη ανησυχία για πολιτικές αντιδράσεις, πέραν από κάποια αντιπολίτευση, δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.[9] Οι Κόουεν και Λίπμαν, ωστόσο, παραδέχτηκαν το 2015 πως ξαφνιάστηκαν με κάποιες αντιδράσεις από κάποια μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας, φοβούμενοι κάποιων αρνητικών συνεπειών που θα μπορούσαν να προκύψουν από τη σειρά.[7][9]

Επίμαχα θέματα τα οποία διερευνήθηκαν μέσα από τις ιστορίες του Queer as Folk περιελάμβαναν τα εξής: coming out, γάμος ομοφυλοφίλων, αλλαγή σεξουαλικού προσανατολισμού έπειτα από θεραπείες μετατροπής, ψυχαγωγική χρήση ουσιών και κατάχρηση/εθισμός σε ουσίες (κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνη, έκσταση, GHB (χάπι του βιασμού), κεταμίνη, κάνναβη), υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, τεχνητή γονιμοποίηση, ομάδες περιφρούρησης, ασφυξιοφιλία, εκφοβισμός ομοφυλοφίλων και ομοφοβικές επιθέσεις, ασφαλές σεξ, HIV/AIDS, περιστασιακό σεξ, "τα μπάνια", οροασύμβατα ζευγάρια, παιδική πορνεία, ομοφυλόφιλοι εν ενεργεία Καθολικοί ιερείς, διακρίσεις στον χώρο εργασίας εξαιτίας σεξουαλικού προσανατολισμού, διαδικτυακή βιομηχανία πορνογραφίας και bug chasers (άτομα που δεν είναι φορείς του HIV και επιδιώκουν να γίνουν).[8]

Η σειρά, μερικές φορές, έκανε χιουμοριστικές αναφορές στην εικόνα της στην γκέι κοινότητα. Μερικά επεισόδια περιέχουν μια "σειρά μέσα στη σειρά" με τίτλο Gay as Blazes, ένα δυσάρεστο, βαρετό, με κακή υποκριτική και υπερβολικά πολιτικά ορθό δράμα με το οποίο ο Μπράιαν συνεχώς διαφωνεί και το οποίο τελικά κόπηκε.[10][11]

Πολιτιστικές επιπτώσεις στην Ασία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ενεργώντας ως ένα από τα πρωτοποριακά δράματα που απεικονίζουν ομοφυλόφιλους χαρακτήρες από μια πολύπλοκη οπτική γωνία, εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης και πλατφόρμες στην Ασία υιοθέτησαν τη σειρά. Στην περίπτωση της Νότιας Κορέας, το Queer φεστιβάλ ταινιών (αρχικά αναφέρθηκε στη σειρά ως "σκάνδαλο" το 1998) αποδέχτηκε τη σειρά αργά και τη διέδωσε και σε ολόκληρη την κοινωνία της χώρας - το Queer as Folk έπαιξε σημαντικό ρόλο όταν προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ το 2000, παρέχοντας μια αφήγηση για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής ειδικά με σεβασμό προς τη ΛΟΑΤ κοινότητα.[12]

Σεξουαλικός προσανατολισμός καστ στη ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός των ηθοποιών στην πραγματική τους ζωή υπήρξε αντικείμενο συζήτησης από το κοινό. Σε μια συνάντηση δέκα χρόνια μετά το τέλος της σειράς, το 2015, οι ηθοποιοί Γκέιλ Χάρολντ και Σκοτ Λόουλ είπαν πως είχαν αρνηθεί να συζητήσουν τότε τη σεξουαλικότητά τους δημοσίως, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια προβολής του πρώτου κύκλου της σειράς, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι περισπασμοί,[13] κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο Λίπμαν, ο οποίος πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου ούτε καν ο ίδιος δε γνώριζε για τη σεξουαλικότητά τους στην πραγματική ζωή.[14]

Σε μια συνέντευξη στον δημοσιογράφο Λάρι Κινγκ για την εκπομπή του Larry King Live στο CNN στις 24 Απριλίου 2002, ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στους Ράντι Χάρισον και Πίτερ Πέιτζ ως ομοφυλόφιλους, ενώ στους Μισέλ Κλούνι, Ρόμπερτ Γκαντ, Τία Γκιλ, Γκέιλ Χάρολντ, Σκοτ Λόουλ και Χαλ Σπαρκς ως ετεροφυλόφιλους.[15] Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς ωστόσο, ο Γκαντ παραδέχτηκε πως ήταν ομοφυλόφιλος σε ένα άρθρο του περιοδικού The Advocate.[16] Το 2004, η Γκιλ, ενώ ήταν ακόμα παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Μπράιαν Ρίτσμοντ, παραδέχτηκε πως ήταν αμφιφυλόφιλη κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην εφημερίδα Windy City Times.[17] Στο μεταξύ, η ζωή της Σάρον Γκλες ως μια παντρεμένη γυναίκα ήταν ήδη πολύ γνωστή μέχρι τη στιγμή που το Queer as Folk μπήκε σε παραγωγή, αφού παντρεύτηκε τον παραγωγό Μπάρνεϊ Ροζενσβάιγκ το 1991.[18] Εξαιτίας αυτού, αναφέρθηκε ως ετεροφυλόφιλη γυναίκα.[19]

Στα χρόνια που ακολούθησαν μετά το τέλος του Queer as Folk, οι Χάρολντ,[20] Χάρισον,[21] Λόουλ,[22] Πέιτζ[23] και Σπαρκς[24][25] συζήτησαν ανοικτά τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό σε διάφορα έντυπα.

Soundtracks[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα soundtracks της σειράς αποτελούν την επίσημη μουσική που συνοδεύει την αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά του Queer as Folk και όχι την βρετανική, η οποία φέρει το δικό της soundtrack. Συνολικά κυκλοφόρησαν πέντε CD, το καθένα από τα οποία καλύπτει και έναν κύκλο της σειράς. Το κάθε soundtrack περιέχει τα πιο σημαντικά κομμάτια που ακούστηκαν στον κάθε κύκλο, έτσι κάποια τραγούδια τα οποία μπορεί να ακούστηκαν σε κάποια επεισόδια δεν υπάρχουν στο soundtrack. Τα πρώτα δύο κυκλοφόρησαν από την δισκογραφική εταιρία "RCA Victor", ενώ τα υπόλοιπα από την "The Silver Label".

Το κάθε soundtrack περιέχει το τραγούδι που ακούγεται στους τίτλους αρχής του κάθε κύκλου. Το τραγούδι "Spunk" από τους Greek Buck, χρησιμοποιήθηκε στους τρεις πρώτους κύκλους, ενώ το τραγούδι "Cue the Pulse to Begin" των Burnside Project χρησιμοποιήθηκε για τους δύο τελευταίους κύκλους της σειράς. Οι τίτλοι αρχής άλλαξαν επίσης στους δύο τελευταίους κύκλους.

Πρώτος κύκλος (2001)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το soundtrack του πρώτου κύκλου της σειράς κυκλοφόρησε στις 17 Απριλίου 2001.[26]

Εξώφυλλο soundtrack πρώτου κύκλου
Αρ. TίτλοςΕρμηνευτές Διάρκεια
1. "Spunk (Synth-Version)"  Greek Buck 0:29
2. "Dive In the Pool (feat. Pepper Mashay)"  Barry Harris 3:55
3. "You Think You're a Man (7" Radio Edit)"  Full Frontal 4:00
4. "Proud"  Heather Small 4:27
5. "Lovin' You"  Kristine W 3:30
6. "Crying at the Discoteque (Radio Edit)"  Alcazar 3:50
7. "Suffering"  Jay-Jay Johanson 4:46
8. "Shake Me (Vocal Edit)"  Mint Royale 4:05
9. "Summerfire (Radio Edit)"  B-U 3:25
10. "Start Rockin' (Radio Edit)"  Antiloop 3:26
11. "Do Ya (Feel the Love)"  Love Inc. 3:49
12. "Let's Hear It for the Boy (Factory Main Mix)"  Katty B. 5:31
13. "High School Confidential"  Carole Pope 3:14
14. "Straight to...Number One"  Touch and Go 3:37
15. "Spunk (Thank You Version)"  Greek Bick 0:29
Συν. διάρκεια:
52:33

Δεύτερος κύκλος (2002)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το soundtrack του δεύτερου κύκλου της σειράς κυκλοφόρησε στις 7 Μαΐου 2002.[27]

Εξώφυλλο soundtrack δεύτερου κύκλου
Αρ. TίτλοςΕρμηνευτές Διάρκεια
1. "Hide U (John Creamer & Stephane K. Remix)"  Kosheen 5:07
2. "Absolutely Not (Chanel Club Mix)"  Deborah Cox 4:46
3. "Everyday (Hex Hector & Mac Quayle Club Mix)"  Kim English 4:38
4. "Caught Up (feat. Mia Cox) [Guido Osario Vocal Mix]"  DJ Disciple 4:24
5. "Rising"  Elle Patrice 4:23
6. "Sneaky One (feat. Deanna)"  Satoshi Tomiie 4:14
7. "Harder, Better, Faster, Stronger (Peter Heller's Stylus Remix)"  Daft Punk 4:59
8. "Star Guitar (Peter Heller's Expanded Mix)"  The Chemical Brothers 5:00
9. "Miss You (Illicit Remix Edit)"  Etta James 5:02
10. "Plenty (Fade Mix)"  Sarah McLachlan 5:04
11. "Underwater (feat. Rani) [Mauve's Dark Vocal Mix]"  Delerium 4:59
12. "Beautiful (Calderone After Hour Mix)"  Mandalay 5:07
Συν. διάρκεια:
57:43

Τρίτος κύκλος (2003)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το soundtrack του τρίτου κύκλου της σειράς κυκλοφόρησε στις 20 Μαΐου 2003.[28]

Εξώφυλλο soundtrack τρίτου κύκλου
Disc 1
Αρ. TίτλοςΕρμηνευτές Διάρκεια
1. "Some Lovin' (Peter Rauhofer Mix)"  Murk vs. Kristine W 10:41
2. "At the End (The Scumfrog Remix)"  iiO 4:47
3. "Never (Past Tense) [feat. Tina Arena] {Tiësto Mix}"  The Roc Project 6:36
4. "From the Inside (Junior Vasquez Mix)"  Gioia 8:15
5. "Walking On Thin Ice (Danny Tenaglia Club Mix)"  Yoko Ono 4:58
6. "Native Love (Step By Step)"  Divine 4:23
7. "Viva Colombia (Cha Cha) [NamZip Club Mix]"  Namtrak vs. Chris Zippel 4:21
8. "The Sound of Violence (Dancefloor Killa Mix)"  Cassius 5:00
Συν. διάρκεια:
49:01
Disc 2
Αρ. TίτλοςΕρμηνευτές Διάρκεια
1. "Loretta Young Silks"  Sneaker Pimps 6:00
2. "Weapon"  Matthew Good 4:56
3. "Infra Riot"  The Soundtrack of Our Lives 4:47
4. "Rough Boys"  Pete Townshend 4:02
5. "Sola Sistim"  Underworld 6:28
6. "Lover's Spit"  Broken Social Scene 6:07
Συν. διάρκεια:
32:20

Τέταρτος κύκλος (2004)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το soundtrack του τέταρτου κύκλου της σειράς κυκλοφόρησε στις 22 Ιουνίου 2004.[29]

Εξώφυλλο soundtrack τέταρτου κύκλου
Αρ. TίτλοςΕρμηνευτές Διάρκεια
1. "Cue the Pulse to Begin"  Burnside Project 4:02
2. "Attitude"  Suede 3:05
3. "I'm the Main Man"  Jason Nevins 2:58
4. "Train"  Goldfrapp 4:05
5. "Love of the Loveless"  Eels 3:31
6. "Scream"  Ima Robot 3:51
7. "You Are My Joy"  The Reindeer Section 3:44
8. "Understanding the New Violence"  The Uncut 4:05
9. "Satellite"  TV On the Radio 4:31
10. "If I Were a Man"  Andrea Menard 3:22
11. "7 Minutes"  Circlesquare 4:21
12. "Sanctuary"  Origene 3:25
13. "Strobe's Nanafushi (Satori Mix)"  Kodo 4:59
14. "Wonderful Life"  Black 4:45
Συν. διάρκεια:
54:44

Πέμπτος κύκλος (2005)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το soundtrack του πέμπτου κύκλου της σειράς κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου 2005.[30]

Εξώφυλλο soundtrack πέμπτου κύκλου
Αρ. TίτλοςΕρμηνευτές Διάρκεια
1. "The Skins"  Scissor Sisters 2:52
2. "Ride It (Hex Hector 12" Mix)"  Geri Halliwell 5:07
3. "Hardcore Mutha Fucka"  DV Roxx 4:57
4. "Jin Go Lo Ba"  Fatboy Slim 4:42
5. "Free (Jason Nevins Mix)"  Ultra Naté 4:39
6. "Dance Me to the End of Love"  Madeleine Peyroux 3:57
7. "My Beautiful Friend (Lionrock Mix)"  The Charlatans 5:03
8. "Fever"  Superpitcher 4:59
9. "This Mess We're In"  PJ Harvey 3:55
10. "Personal Jesus"  Marilyn Manson 4:08
11. "Drama (Warren Clark Club Mix)"  DJ Rhythm 5:37
12. "Summer Moon"  Africanism All Stars 4:51
13. "Shine (Babylon Mix)"  Cyndi Lauper 4:24
14. "Proud (Peter Presta QAF V Mix)"  Heather Small 5:01
Συν. διάρκεια:
1:04:12

Queer As Folk - Club Babylon[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μια ανεξάρτητη συλλογή με τίτλο "Queer as Folk - Club Babylon" η οποία περιείχε κομμάτια που κινούνταν στη χορευτική διάθεση του κλαμπ της σειράς, κυκλοφόρησε στις 26 Απριλίου 2005.[31]

Εξώφυλλο soundtrack Club Babylon
Disc 1
Αρ. TίτλοςΕρμηνευτές Διάρκεια
1. "Boy (Original Mix)"  Book of Love 3:16
2. "Free (Oscar G Space Anthem)"  Ultra Naté 4:49
3. "Smalltown Boy (Original Mix)"  Bronski Beat 4:56
4. "True (The Faggot Is You) (Deep Dish Mix)"  Morel 4:41
5. "Spin Spin Sugar (Armand Van Helden Mix)"  Sneaker Pimps 6:11
6. "Fly Again (Scumfrog Club Mix)"  Kristine W 6:38
7. "Appreciate Me (Trip To Paradise Mix)"  Amuka 4:54
8. "Safe From Harm (Peter Rauhofer Mix)"  Narcotic Thrust 5:27
9. "Break 4 Love (Friburn + Urik Tribal Mix)"  Peter Rauhofer + Pet Shop Boys = The Collaboration 6:33
10. "Dive In The Pool (X-Union Mix)"  Barry Harris featuring Pepper Mashay 5:43
Συν. διάρκεια:
53:08
Disc 2
Αρ. TίτλοςΕρμηνευτές Διάρκεια
1. "Home (Offer Nissim Remix)"  Suzanne Palmer 7:19
2. "The Wonder Of It All (Offer Nissim Remix)"  Kristine W 6:55
3. "I Need You"  Friburn + Urik 5:55
4. "Doesn't Really Matter (Friscia & Lamboy Remix)"  Murk 6:38
5. "Give Me Your Love (Valentino Kanzyani Remix)"  Carl Cox featuring Hannah Robinson 6:35
6. "Stand Up (Hott 22 Remix)"  Loleatta Holloway 5:05
7. "Lift It Up (DJ Paulo & Jamie J. Sanchez Mix)"  Inaya Day 6:01
8. "B More Shake (FC Nond Remix)"  Afrika Bambaataa & The Millennium Of The Gods 2:42
9. "Back To Love (Friscia & Lamboy Vocal Anthem Mix)"  Rachel Panay 5:24
10. "So Many Times (Antoine Clamaran Remix)"  Gadjo 5:03
Συν. διάρκεια:
57:37

Home media[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται οι ημερομηνίες κυκλοφορίας των κύκλων σε DVD ανά περιοχή.

Κύκλος Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD
Περιοχή 1 Περιοχή 2 Περιοχή 4
1 8 Ιανουαρίου 2002[32] 17 Οκτωβρίου 2005[33] 9 Μαρτίου 2016[34]
2 25 Φεβρουαρίου 2003[35] 24 Δεκεμβρίου 2007[36] 9 Μαρτίου 2016[37]
3 24 Φεβρουαρίου 2004[38] 23 Ιουνίου 2008[39] 9 Μαρτίου 2016[40]
4 5 Απριλίου 2005[41] 22 Ιουνίου 2009[42] 9 Μαρτίου 2016[43]
5 30 Μαΐου 2006[44] 2 Νοεμβρίου 2009[45] 9 Μαρτίου 2016[46]
1-5 20 Νοεμβρίου 2007[47] Σεπτέμβριος 2008[48] -

Προβολή στο Netflix[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την 1η Φεβρουαρίου 2014, και οι πέντε κύκλοι της σειράς ήταν διαθέσιμοι για online προβολή στο Netflix.[49] Ωστόσο, θαυμαστές της σειράς παραπονέθηκαν πως η μουσική ήταν διαφορετική από την αυθεντική εκδοχή της σειράς.[50]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Fleischer, David (29 Ιουνίου 2016). «Where Queer as Folk's First Season Was Filmed in Toronto». Toronto IST. Ανακτήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2019. 
  2. «Toronto, Ontario». Angel Fire. Ανακτήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2019. 
  3. Willard, Jeremy (18 Μαρτίου 2014). «Meet you at Woody's». Pink Triangle Press. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2017-03-27. https://web.archive.org/web/20170327075844/http://www.dailyxtra.com/world/blogs-and-columns/history-boys/meet-at-woody%E2%80%99s-80252. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  4. «Bar Babylon closed, owner arrested». Xtra!. 7 Ιουλίου 2005. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Απριλίου 2013. 
  5. McLeod, Stacey (7 Φεβρουαρίου 2017). «Trendy Clubs: Fly Nightclub». Toronto Star. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Αυγούστου 2011. 
  6. «Queer as Folk Awards». IMDb. Ανακτήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2019. 
  7. 7,0 7,1 Duffy, Nick (7 Αυγούστου 2015). «Queer as Folk creators 'disturbed' by backlash from gay community». Pink News. Ανακτήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2019. 
  8. 8,0 8,1 Kitchener, Shaun (11 Ιουνίου 2018). «WHY QUEER AS FOLK USA REMAINS ESSENTIAL VIEWING OVER A DECADE LATER». Attitude. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαΐου 2019. Ανακτήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2019. 
  9. 9,0 9,1 Panisch, Alex (7 Αυγούστου 2015). «5 Things We Learned From Queer As Folk's Creators, 15 Years On». OUT Magazine. http://www.out.com/popnography/2015/8/07/5-things-we-learned-queer-folks-creators-10-years. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  10. Goltz, Dustin Bradley (4 Δεκεμβρίου 2009). Queer Temporalities in Gay Male Representation: Tragedy, Normativity, and Futurity. New York: Routledge. σελ. 93. ISBN 978-0415898157. 
  11. Camper. «GAY AS BLAZES? HARD AS ANVILS». Television without pity. Brilliant but cancelled. Ανακτήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2019. [νεκρός σύνδεσμος]
  12. Kim, Jeongmin (2007). «Queer Cultural Movements and Local Counterpublics of Sexuality: a Case of Seoul Queer Films and Videos Festival». Inter-Asia Cultural Studies. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14649370701568086. Ανακτήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2019. 
  13. Halterman, Jim (10 Ιουνίου 2015). «What We Learned at the 'Queer as Folk' Reunion…Could There Be a Reboot? (Please?)». XFinity TV Blog (Comcast). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2018-11-16. https://web.archive.org/web/20181116150227/https://my.xfinity.com/blogs/tv/2015/06/10/what-we-learned-at-the-queer-as-folk-reunion-could-there-be-a-reboot-please/. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  14. Goldberg, Lesley (5 Ιουνίου 2015). «'Queer as Folk' Reunion: Creators Talk Early Obstacles and a Potential Reboot: "We'd Be Open To It"». Hollywood Reporter. http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/queer-as-folk-reunion-reboot-800022. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  15. «CNN Transcripts: Larry King Live». CNN.com. 24 Απριλίου 2002. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  16. Steele, Bruce C. (23 Ιουλίου 2002). «Robert Gant works it out». The Advocate. http://www.advocate.com/news/2002/07/23/robert-gant-works-it-out. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  17. Guarino, David R. (12 Μαΐου 2004). «With Honors: Queer As Folk's Thea Gill». Windy City Times. http://www.windycitymediagroup.com/gay/lesbian/news/ARTICLE.php?AID=4968. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  18. Lasswell, Mark (7 Νοεμβρίου 1994). «When Cagney Met Lacey (II)». People Magazine. http://people.com/archive/when-cagney-met-lacey-ii-vol-42-no-19/. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  19. Mannino, Jason (18 Μαρτίου 2010). «Sharon Gless And Leeza Gibbons Come Out To Support LGBT Elderly». Huffington Post. http://www.huffingtonpost.com/jason-mannino/sharon-gless-and-leeza-gi_b_323332.html. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  20. Hernandez, Greg (3 Ιανουαρίου 2014). «Queer as Folk alum Gale Harold reflects on his gay role and making love scenes real». Gay Star News. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2019-07-26. https://web.archive.org/web/20190726150307/https://www.gaystarnews.com/article/queer-folk-alum-gale-harold-reflects-his-gay-role-and-making-love-scenes-real030114/. Ανακτήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2019. 
  21. Voss, Brandon (4 Δεκεμβρίου 2009). «Randy Harrison: Randy Does Andy». The Advocate. http://www.advocate.com/arts-entertainment/theater/2009/12/04/randy-does-andy?pg=1#article-content. Ανακτήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2019. 
  22. «Q & A with 'Queer As Folk' star Scott Lowell, In PDX for 'The Big Meal' at Art». PQ Monthly. 25 Σεπτεμβρίου 2013. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2016-09-04. https://web.archive.org/web/20160904170546/http://www.pqmonthly.com/q-a-with-queer-as-folk-star-scott-lowell-in-pdx-for-the-big-meal-at-art/16745. Ανακτήθηκε στις 26 Μαρτίου 2017. 
  23. Belonsky, Andrew (20 Αυγούστου 2008). «Peter Paige Opens Up, Lets It Out». Queerty (Queerty, Inc.). https://www.queerty.com/peter-paige-opens-up-lets-it-out-20080820. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  24. «Hal Sparks up close and personal». Out & About Nashville. 1 Ιουνίου 2007. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2018-06-12. https://web.archive.org/web/20180612140947/https://www.outandaboutnashville.com/story/hal-sparks-close-and-personal. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  25. «Hal Sparks speaks». MileHighGayGuy. 11 Σεπτεμβρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  26. «Queer as Folk - Season 1 Soundtrack». Amazon. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  27. «Queer as Folk - Season 2 Soundtrack». Amazon. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  28. «Queer as Folk - Season 3 Soundtrack». Amazon. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  29. «Queer as Folk - Season 4 Soundtrack». Amazon. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  30. «Queer as Folk - Season 5 Soundtrack». Amazon. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  31. «Queer as Folk: Club Babylon Original Soundtrack». Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  32. «Queer as Folk - Season 1». Amazon. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  33. «Queer as Folk: The First Season». Amazon UK. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  34. «Queer As Folk: Season 1». Amazon AU. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  35. «Queer as Folk - Season 2». Amazon. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  36. «Queer As Folk USA - Season 2». Amazon UK. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  37. «Queer As Folk: Season 2». Amazon AU. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  38. «Queer as Folk - Season 3». Amazon. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  39. «Queer As Folk USA - Season 3». Amazon UK. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  40. «Queer As Folk (2000): Season 3». Amazon AU. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  41. «Queer as Folk - Season 4». Amazon. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  42. «Queer As Folk USA - Season 4». Amazon UK. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  43. «Queer As Folk (2000): Season 4». Amazon AU. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  44. «Queer as Folk - The final season». Amazon. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  45. «Queer As Folk USA - Season 5». Amazon UK. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  46. «Queer As Folk (2000): Season 5». Amazon AU. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  47. «Queer as Folk - The complete series». Amazon. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  48. «Queer As Folk USA - Season 1-5 Complete [DVD]». Amazon UK. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019. 
  49. «What's New on Netflix in February 2014: 'Queer As Folk,' 'Bates Motel,' 'Breaking Bad' Join The List». The Huffington Post. 1 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  50. «Rant: Queer as Folk streaming on netflix has different music than what originally aired». Reddit. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]