Pyramis

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Νομική μορφήΕίδη κουζίνας, μαγειρικής και υγιεινής
Ίδρυση1959
ΈδραΛητή
Σημαντικά πρόσωπαΑλέξανδρος Μπακατσέλος (ιδρυτής)
Κύκλος εργασιώνΑύξηση 13.811εκ (2016) [1]
Ιστότοποςpyramis.gr

Ο όμιλος Pyramis είναι ελληνική πολυεθνική εταιρεία προϊόντων κουζίνας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1959 ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος, πρόεδρος της Pyramis, άνοιξε ένα μικρό εργαστήριο με εξειδίκευση στα έπιπλα με μεταλλικό σκελετό. Το 1968 ίδρυσε την Pyramis A.E. και άρχισε να κατασκευάζει νεροχύτες από ανοξείδωτο χάλυβα για την εγχώρια αγορά..

Το 1969 εταιρεία μετακόμισε στη σημερινή της θέση, έναν χώρο 286 στρεμμάτων, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Το 1972 προστέθηκε μια άλλη μονάδα παραγωγής για την ανάπτυξη μαγειρικών σκευών από ανοξείδωτο χάλυβα. Μέχρι τότε, η Pyramis ήταν ήδη ηγέτης στην αγορά σκευών από ανοξείδωτο ατσάλι στην Ελλάδα. Τη δεκαετία 1979-1989 επικεντρώθηκε κυρίως στις εξαγωγές στη δυτικοευρωπαϊκή αγορά, προκαλώντας με εκθετική ανάπτυξη. Το 1989 η εταιρεία εγκατέστησε μια νέα γραμμή παραγωγής για νεροχύτες μονομπλόκ.

Από το 1999 που ιδρύθηκε η πρώτη θυγατρική της στην Πολωνία, σήμερα το 70% του ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρείας επιτυγχάνεται από εξαγωγές. Η Pyramis διαθέτει πλέον δίκτυο εξαγωγικών πωλήσεων σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως και οκτώ εμπορικές θυγατρικές στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]