Patty: Η πιο όμορφη ιστορία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Patty: Η πιο όμορφη ιστορία
ΕίδοςΤηλενουβέλα
ΔημιουργοίΜαρσέλο Τινέλι
Αλεχάντρο Στέσελ
Μάριο Σάχρις
ΣκηνοθεσίαΧόρχε Μοντέρο
ΠρωταγωνιστέςΛάουρα Νατάλια Εσκιβέλ
Μπρέντα Ασνικάρ
Γκαστόν Σοφρίτι
Χουάν Νταρθές
Γκρισέλντα Σισιλιάνι
Γκλόρια Καρρά
Μουσική τίτλωνUn Rincón Del Corazón , Χέρια Ψηλά
ΧώραΑργεντινή
Αριθμός κύκλων2
Αριθμός επεισοδίων265
Παραγωγή
ΠαραγωγήIdeas del Sur , Victory Media S.A
Διάρκεια45' ανά επεισόδιο
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςCanal 13 (Αργεντινή) , Mega Channel (Ελλάδα) , Disney Channel (πολλές χώρες)
Προβολή10 Απριλίου 2007–
8 Νοεμβρίου 2008
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαhttp://www.elmundodepatito.es

Η Patty: η πιο όμορφη ιστορία (ισπανικά: Patito Feo) είναι νεανική τηλενουβέλα αργεντίνικης παραγωγής, που προβλήθηκε για πρώτη φορά από τις 10 Απριλίου 2007 μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2008.

Η σειρά ολοκληρώθηκε σε δύο σεζόν με 265 επεισόδια. Αποτελεί παραγωγή της εταιρείας Ideas del Sur και είναι δημιουργία των Μαρσέλο Τινέλι, Αλεχάντρο Στέσελ και Μάριο Σάχρις.

Στην Ελλάδα προβλήθηκε μεταγλωτισμένη από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Η πρώτη σεζόν έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 29 Αυγούστου 2010 και η δεύτερη σεζόν έκανε πρεμιέρα την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011. Από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 ο τηλεοπτικός σταθμός Mega άρχισε να δείχνει σε επανάληψη τα επεισόδια της σειράς, όμως την έκοψε μετά το πέρας των πρώτων 11 επεισοδίων λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

Το θεματικό τραγούδι των τίτλων "Un Rincon Del Corazon" ερμήνευσε η Λάουρα Εσκιβέλ.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Πατρίτσια "Πάττυ" Κάστρο είναι ένα 13χρονο κορίτσι που ζει με τη μητέρα της, Κάρμεν, σε ένα ορεινό χωριό της Αργεντινής, το Μπαριλότσε. Λόγω μιας θεραπείας που πρέπει να κάνει, αποφασίζουν να εγκατασταθούν στο Μπουένος Άιρες. Τα δύο μεγάλα όνειρα της Πάττυ, είναι να γίνει τραγουδίστρια παγκοσμίου φήμης και να γνωρίσει το πατέρα της. Μια τυχαία συνάντηση κατά την άφιξη τους στην πρωτεύουσα, με τον διάσημο γιατρό και ιδιοκτήτη κλινικής, Λεάντρο Ντίαζ Ριβαρόλα (ο οποίος είναι ο μεγάλος έρωτας της Κάρμεν και πατέρας της Πάττυ) θα αλλάξει τις ζωές όλων, καθώς ο Λεάντρο είναι πλέον αρραβωνιασμένος με μια κακιά γυναίκα της υψηλής κοινωνίας, τη Μπιάνκα Μπερνάρντι και ζουν μια ήρεμη ζωή μαζί με τα δύο της παιδιά, από προηγούμενο γάμο, την 14χρονη Αντονέλλα, η οποία είναι πανέμορφη και ταλαντούχα αλλά φαντασμένη και τον 15χρονο Φακούντο, ο οποίος σε αντίθεση με την αδερφή του, είναι προσγειωμένος, ρομαντικός και δεν συμφωνεί με όσα λένε η μητέρα και η αδερφή του στους μη πλούσιους ανθρώπους. Όπως βλέπουμε και στη σειρά ,η Μπιάνκα, με τη βοήθεια δύο φίλων-βοηθών της (Πόλ και Ντορίνα),προσεγγίζει αρχικά τον Λεάντρο με σκοπό τα χρήματα του, παριστάνοντας πως είναι μια γυναίκα ευκατάστατη, με τον Πολ και την Ντορίνα ως υπηρέτες της, αν και στην πραγματικότητα και οι τρεις είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση και ο γάμος της Μπιάνκα με το Λεάντρο είναι καθοριστικός για το μέλλον τους. Έτσι η παρουσία της Κάρμεν και της Πάττυ στη ζωή του Λεάντρο, ο οποίος τους δείχνει μια τεράστια αδυναμία, διαταράσσει τα σχέδια και την ηρεμία της Μπιάνκα, με αποτέλεσμα να είναι εξίσου ανταγωνιστική και κακιά απέναντι στην Κάρμεν.

Επιπλέον, η Πάττυ έχει ένα σκυλάκι που το φωνάζει "Ματίας" όπως λένε και το αγόρι που της αρέσει και γνώρισε μια φορά τυχαία στο Μπαριλότσε, όταν έπεσε από το ποδήλατο της και την βοήθησε. Το γεγονός ότι η Πάττυ είναι ερωτευμένη με τον Ματίας, κάνει ακόμη πιο έξαλλη και ανταγωνιστική την Αντονέλλα απέναντι της, αφού ο Ματίας είναι το αγόρι της. Κατά τη διάρκεια της σειράς, εμφανίζονται και η μητέρα του Λεάντρο, Ινές, η οποία είναι διευθύντρια στο ακριβό ιδιωτικό σχολείο που φοιτούν η Αντονέλλα, ο Φακούντο, ο Ματίας και αργότερα η Πάττυ με την οικονομική στήριξη του Λεάντρο. Άλλοι χαρακτήρες που εμφανίζονται είναι η Ζοζεφίνα, η οποία είναι αδερφή του Ματίας και κολλητή της Πάττυ, η Ταμάρα, η Σόλ, ο Σαντιάγκο, ο Άλαν, ο Γκονζάλο και ο Φελίπε, που ανήκουν στο συγκρότημα "Las Populares", όπου είναι ενταγμένη η Πάττυ και αργότερα επιλεγμένη αρχηγός, και είναι τα "εντάξει" παιδιά του σχολείου καθώς και οι: Κατερίνα, Πία, Λουσιάννα, Μπρούνο και Γκουίντο που είναι οι Las Divinas, συγκρότημα με αρχηγό την Αντονέλλα. Στη σειρά αυτή το κοινό παρακολουθεί τις περιπέτειες που θα αντιμετωπίσουν όλοι οι πρωταγωνιστές μέχρι να αποκαλυφθούν τα μυστικά του καθενός,όπως για παράδειγμα να μαθευτεί ποιος επιτέλους είναι ο πατέρας της Πάττυ, να αποκαλυφθούν όλα τα ψέμματα που είπε η Μπιάνκα στον Λεάντρο προκειμένου να παραμείνει μαζί της και να την παντρευτεί και τι απέγινε τελικά ο πατέρας της Αντονέλλα και του Φακούντο...

Επισκόπηση σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σεζόν Αρ. επεισοδίων Α' Προβολή
Πρεμιέρα Κύκλου Φινάλε Κύκλου
1 155 10 Απριλίου 2007 14 Δεκεμβρίου 2007
2 110 23 Απριλίου 2008 3 Νοεμβρίου 2008

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταγωνιστικοί ρόλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Las Populares[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Las Divinas[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δευτερεύοντες ρόλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νομικά προβλήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα τέλη του 2008, ένας από τους δημιουργούς της σειράς, ο Αλεχάντρο Στέσελ, απολύθηκε εξαιτίας κάποιων διαφωνιών με την εταιρία παραγωγής Ideas del Sur. Μάλιστα, ο ίδιος κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρίας ζητώντας ένα μέρος των κερδών της σειράς, ισχυριζόμενος ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας της οφείλεται στον ίδιο ως δημιουργό. Αυτή η αγωγή αποτέλεσε την ακύρωση μιας περιοδείας στη Λατινική Αμερική αλλά και στην Ευρώπη.

Παγκόσμια προβολή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ήπειρος Χώρα Τίτλος
Αμερική Αργεντινή Αργεντινή Pattito Feo
Βενεζουέλα Βενεζουέλα
Βολιβία Βολιβία
Γουατεμάλα Γουατεμάλα
Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία
Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός
 ΗΠΑ
Κολομβία Κολομβία
Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα
Μεξικό Μεξικό
Νικαράγουα Νικαράγουα
Ονδούρα Ονδούρα
 Ουρουγουάη
Παναμάς Παναμάς
Παραγουάη Παραγουάη
 Περού
Χιλή Χιλή
Ασία Ινδία Ινδία
Ισραήλ פטיטו
Κίνα Κίνα 丑小鸭历险记
 Τουρκία Patito Feo: En güzel hikaye
Ευρώπη Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος Il Mondo di Patty
Ιταλία
Αλβανία Αλβανία Bota e Patit: Historia më e bukur
Γαλλία De tout mon Coeur / Le Monde de Patricia
Ελλάδα Ελλάδα Patty: Η πιο όμορφη ιστορία
 Κύπρος
 Ισπανία Pattito Feo
 Ουγγαρία
Βοσνία και Ερζεγοβίνη Βοσνία και Ερζεγοβίνη Ružno pače / Ружно паче
Σερβία
 Βόρεια Μακεδονία
Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο
Πορτογαλία Πορτογαλία Ο Mundo de Patty
 Τσεχία Ošklivé káčátko